Skip to main content

Kunstgras op de muur in kantoor

Met de loslating van de 1,5 meter regel, keren we met zijn alle langzaamaan terug naar kantoor. Sommige mensen zijn hier blij mee en andere verruilen liever niet meer hun fijne thuiskantoor voor een saaie kale, kantoorruimte. Sfeer en uitstraling ontbreken vaak bij kantoren, terwijl dit juist de kenmerken zijn van een goede werkomgeving. Om dit te veranderen is kunstgras op de muur een goede optie. Meer groen op de werkvloer levert namelijk een positief effect op wat blijkt uit o.a. dit onderzoek van Wageningen University & Research 

Door de toepassing van kunstgras op de muur krijg je een fijne, sfeervolle aantrekkelijke werkplek waarbij je als het ware een huiskamergevoel creëert wat zal zorgen voor:

  • Meer ontspanning
  • Verlaging van stress
  • Verbetering van de werkresultaten

Door kunstgras op de muur wordt werken op kantoor weer leuk en motiverend.

Voordelen van Kunstgras op de muur

Steeds meer bedrijven zien het nut van meer groen op de werkvloer vanwege het positieve effect wat het heeft voor hun medewerkers. Maar als je voor planten kiest dan wil je écht. Natuurlijke planten en grassen zijn alleen vaak sterk afhankelijk van licht en water. Niet in elke kantoorruimte zullen zij goed gedijen. Dus waarom dan niet kiezen voor kunstgras op de muur? Nou: omdat zélfs nepplanten voor een goed humeur kunnen zorgen! Tegenwoordig is kunstgras ook niet meer van echt gras te onderscheiden. Het kunstgroen zorgt voor een betere concentratie en meer creativiteit. Bijzonder is dat zelfs het teamgevoel kan verbeteren met de toepassing van kunstgroen op de muur. Ook als het geen echte planten zijn. Hieronder een aantal inspirerende voorbeelden van kunstgras op de muur.

Toepassing kunstgras in kantoorinterieur

Kunstgras is een makkelijk te bewerken materiaal. Je kunt kunstgras in allerlei vormen snijden. Het staat in eerste instantie natuurlijk bekend als dé vervanger van natuurlijk gras in de tuin. Kunstgras kent echter nog veel meer toepassingen. Door zijn flexibiliteit is kunstgras ook geschikt als verfraaiing van bijvoorbeeld een kale kantoormuur.

Naast de aanleg van kunstgras sport- en speelplekken kunt u bij ons ook terecht voor kunstgras op de muur in uw (thuis) kantoor. Bij Golfplaza in Eindhoven hebben wij in zowel de vergaderruimte als bij één van de kantoorruimtes kunstgras op de muur aangebracht. Bij de vergaderruimte is de muur omgetoverd tot een kunstgras putting green. Leuk detail in deze kunstgras wand is het bedrijfslogo. Beide ruimtes ogen nu weer hip, kleurrijk en sfeervol.

Kunstgras op de muur in kantoor Golfplaza Eindhoven