Skip to main content

Voor een goede en veilige inrichting van speelplekken zijn verschillende factoren belangrijk om uiteindelijk te kunnen spreken van een succesvolle ingerichte speelplek. Een veilige kunstgras valondergrond bij speelplekken hoort zeker thuis in het rijtje met succesfactoren. Door te kiezen voor kunstgras als valondergrond krijg je waarschijnlijk vele blije kinderen en ouders/begeleiders. Met een kunstgras valondergrond bij speelplekken worden kinderen niet geremd in hun spel en kunnen zij naar hartenlust spelen.

Als leverancier van kunstgras zien wij kunstgras als het meest ideale en veiligste product. In onze ogen de beste keuze wanneer u opzoek bent naar een geschikt materiaal als valondergrond bij speellocaties. Voor de inrichting van speelplekken gebruiken wij graag het product Playgrass. Dit product is te gebruiken voor vele speeltoepassingen en ideaal voor gebruik bij schoolpleinen, speelplekken en in de openbare ruimte.

Waarom is kunstgras een succesfactor als valondergrond bij speelplekken?

Kindvriendelijke kunstgras valondergrond

Een kind is van nature een echte onderzoeker en wil graag ontdekken hoe de wereld in elkaar steekt. Ze zijn dol op speel- en klimtoestellen en zoeken steeds meer hun grenzen op. Daar hoort helaass af en toe ook een valpartij bij. Kunstgras is een mooi en zacht speelgras. Door deze eigenschappen zal het kind zich niet snel bezeren. Door het toepassen van Shockpads en in combinatie met het inzanden van het kunstgras creëer je de juiste valdemping en dus een veilige valondergrond.

Onderhoudsvrij kunstgras

De gemeente is meestal verantwoordelijk voor het onderhoud van de speelplekken in de openbare ruimte. Kunstgras heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Daarnaast is kunstgras erg duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Het zal jarenlang in topconditie blijven ondanks intensief gebruik door spelende kinderen. Een kunstgras valondergrond is ook veel schoner dan bijvoorbeeld zand. Zand moet regelmatig gezeefd of vervangen worden om kattenpoep, rottende bladeren en ander afval te scheiden van het speelzand.

Kunstgras als extra speelaanleiding

Kunstgras voegt een extra speeldimensie toe aan de speelplek. Niet alleen kan er gespeeld worden op de speeltoestellen maar ook op de kunstgras ondergrond. Vele verschillende kleuren kunstgras zijn mogelijk en allerlei vormen, figuren en lijnen kunnen in het kunstgras verwerkt worden. Hierdoor vormt bijvoorbeeld een hinkelbaan of dierfiguur een extra speelaanleiding, waarmee de fantasie van het kind geprikkeld wordt. Tevens zorgen deze elementen voor nog meer samenspel met andere kinderen.

Kunstgras is 365 dagen bespeelbaar

Vele kinderen spelen graag in de natuur maar houden misschien niet altijd van vieze kleding. Door het gebruik van kunstgras ontstaan er geen modderpoelen meer op de speelplek en kunnen kinderen eigenlijk altijd spelen. Na een regenbui is het kunstgras veel sneller droog dan bij natuurlijk gras.

Kunstgras speeltuin Sliedrecht
Spelende kinderen op schoolplein met kunstgras kruipbuis in Groesbeek
Kunstgras speeltuin met diverse figuren in het kunstgras