Skip to main content

Kwaliteitseisen valondergronden

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van veilige speelomgevingen. Om die reden gebruiken wij  Safetygrass. Dit is een combinatie van Playgrass met valdemping. De regelgeving hierover kunt u terug vinden in het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen .

Europese norm 

Bij iedere speelplek installeren wij het juiste type valondergrond. Bij ons staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom verkopen wij alleen kunstgras valondergronden, die voldoen aan de Europese norm NEN-EN-1177.

Hoewel wij een vallend kind van een speeltoestel niet kunnen voorkomen. Is het daarentegen wel mogelijk om met de juiste valondergrond een mogelijke val te dempen. Valt een kind van een speeltoestel, dan zijn de gevolgen dus zo beperkt mogelijk. Wij helpen u graag met de keuze van een geschikte kunstgras valondergrond. Bij ons kunt u terecht voor bijvoorbeeld advies over de juiste dikte van de valdemping.

Veiligheidsinspectie valondergronden

Wij creëren met onze kunstgras valondergronden een veilige speelomgeving. Een veilige valondergrond voorkomt dat kinderen ernstig letsel oplopen. Het is tevens belangrijk dat speelplekken daarom jaarlijks gekeurd worden door een deskundige. Tijdens een keuring gebruikt de inspecteur een HIC-meter want met behulp van deze meter kan hij snel en eenvoudig de HIC-waarde bepalen. De HIC waarde geeft aan in hoeverre de ondergrond een val dempt. De koppeling tussen de hoogte van een speeltoestel en de valondergrond is vastgelegd in de Europawijd geldende NEN-EN 1177-norm. De waarden van de HIC-meting worden vervolgens met de norm vergeleken. Als bij een val van een bepaalde hoogte bijvoorbeeld een HIC-waarde van 1000 of lager wordt gemeten, dan is de ondergrond goedgekeurd voor die specifieke valhoogte.

Saltex PowerPlayground

Wij gebruiken Saltex PowerPlayground valdempingsplaten. Deze platen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende diktes. Op de Nederlandse markt heeft de Saltex PowerPlayground de beste HIC- waardes. De valdempingsplaten worden in Europa op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd. De kunstgras installateurs werken graag met deze Saltex platen omdat ze uiterst licht van gewicht zijn.

Sports & Playgrass staat u graag te woord. Wij helpen u met een deskundig advies over bijvoorbeeld de aanleg van valondergronden. Mocht u interesse hebben in onze kunstgras valondergronden, kunt u hier direct een offerte aanvragen. Wij nemen zo spoedig mogelijk  contact met u op.

Opbouw kunstgras sportveld