Skip to main content

Kunstgras is een veilige en zachte ondergrond om op te spelen. In tuinen wordt dan ook vaak gekozen om geen valdemping te plaatsen onder het kunstgras. Voor sport- en speelveldjes in de publieke ruimte is dit echter een ander verhaal. Zeker rondom speeltoestellen is valdemping uiterst belangrijk. Met alleen het plaatsen van kunstgras wordt niet aan de wettelijke verplichtingen voldaan. Door een keuze te maken voor het juiste type kunstgras, voldoe je wel aan de eisen en voorkom je ernstige valpartijen en letsel bij kinderen. 

Kunstgras met valdemping

Kunstgras is van ‘nature’ geen valdempende ondergrond. Het materiaal is relatief dun en zorgt voor onvoldoende bescherming. Om dit te waarborgen zijn er wettelijke veiligheidseisen opgesteld waaraan een ondergrond moet voldoen. Om aan deze veiligheidseisen te voldoen, gebruiken we Safetygrass. Dit is een combinatie van kunstgras met een Shockpad. Afhankelijk van de maximale valhoogte wordt de dikte van de plaat berekend. U heeft dan een gecertificeerd, valveilig systeem. 

De veiligheidseisen voor valdemping

De eisen voor veilige valondergrond bij speelplekken staat beschreven in de Nederlandse norm NEN-EN 1177. Herin staat onder andere dat tot een valhoogte van maximaal 60 cm geen valondergrond nodig is. Sports & Playgrass werkt vanaf nu met de Saltex PowerPlayground shockpads. Dit assortiment valdemping heeft de beste HIC-waardes op de Nederlandse markt.

  • 22mm dikte valhoogte tot 1.30 meter
  • 35 mm dikte valhoogte tot 2.30 meter
  • 45 mm dikte valhoogte tot 3.00 meter

Wil je meer weten over onze valdempende oplossingen, of heb je vragen over ons Safetygrass? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met al je vragen!

Saltex valdemping