Sports&Playgrass

Kindvriendelijk kunstgras

Ben je op zoek naar een veilige, kindvriendelijke ondergrond voor een tuin, een speeltuin of bijvoorbeeld een kinderdagverblijf? Neem dan eens een kijkje bij de mogelijkheden die kunstgras allemaal te bieden. Dit is een materiaal dat er mooi uitziet, in meerdere kleuren te leveren is en dat daarbij ook nog eens zacht en sterk is. Perfect materiaal, waar om het allemaal nog mooier te maken weinig onderhoud aan nodig is. Bij Sports & Playgrass ben je aan het juiste adres als je meer wil weten over waarom kunstgras kindvriendelijk is. Lees snel verder! Bekijk ook eens rustig hieronder een greep uit de door ons gerealiseerde kunstgras projecten door heel Nederland.

Ben je benieuwd hoe we jouw tuin, speelveld, speeltuin, speelgras of of openbare ruimte kindvriendelijk kunnen maken door het gebruik van kunstgras? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag persoonlijk bij je langs zodat wij bij elke aanvraag, groot of klein, je ter plaatse een geheel vrijblijvend advies kunnen geven. Zo kunnen we de situatie perfect in kaart brengen.

Gekleurde speelplek, Zoetermeer  

Basisschool Da Vinci in Zoetermeer heeft met een sponsorloop geld ingezameld voor het op-pimpen van het schoolplein. Naar aanleiding hiervan hebben wij deze gekleurde kunstgras speelplek aangelegd. De school heeft gekozen voor verschillende kleuren kunstgras die in elkaar overlopen onder de speeltoestellen. Onder het kunstgras zijn valdempingsplaten neergelegd zodat dit een geschikte ondergrond vormt voor […]

Lees meer

Elbe Maassluis

In opdracht van KWS Infra hebben wij deze unieke locatie mogen realiseren. Deze prachtige nieuwbouwwijk ligt aan het water. Hoe mooi is het dan om een kunstgras ondergrond aan te leggen alsof het een zandstrand is? Het okergele kunstgras, in combinatie met de robinia speeltoestellen, zorgen voor een unieke uitstraling. Deze nieuwbouwwijk kan de komende […]

Lees meer

Kunstgras zorginstelling Kerkdriel

Bij zorginstelling De Leyenstein in Kerkdriel hebben we deze gekleurde speelplek gemaakt van kunstgras. De speelplek bevindt zich in de gemeenschappelijke binnentuin en is vrij toegankelijk voor bewoners en bezoekers. Door het gebruik van meerdere kleuren geeft het de binnentuin het gehele jaar een gezellige en uitnodigde uitstraling.

Lees meer

Vakantiepark Hof van Zeeland

Vakantiepark Hof van Zeeland is één van de toeristische trekpleisters van Heinkenszand en omgeving. Een prachtig modern vakantiepark, waar jaarlijks een grote hoeveelheid binnen- en buitenlandse vakantievierders verblijven. Om met name hun jongste gasten nóg meer te bieden, lieten zijn in 2019 een compleet nieuwe speeltuin aanleggen. Wij mochten deze in zijn geheel voorzien van […]

Lees meer

Schoolplein, basisschool de Plevier in Hoogvliet

Sportieve basisschool de Plevier in Hoogvliet (Rotterdam) heeft een nieuw schoolgebouw en wij hebben het nieuwe schoolplein mogen aanleggen. Het schoolplein loopt rondom het gebouw en de school heeft gekozen voor allerlei verschillende speeltoestellen en speelplekken. Zo hebben we aan de ene kant van de school een glijbaan, klimrek en schommels mogen plaatsen waaronder kunstgras […]

Lees meer

Schoolplein, Roosendaal

Op het schoolplein van De Kameleon in Roosendaal hebben we verschillende sport- en speel gelegenheden mogen aanleggen. Onder de verschillende speeltoestellen en schommels is gekozen voor een kunstgras ondergrond. De combinatie van de natuurlijke materialen en verschillende kleuren kunstgras geeft het geheel een frisse en speelse uitstraling. Voor de veiligheid van de kinderen is er […]

Lees meer

Openbare speeltuin, Gouda

In een nieuwbouwwijk in Gouda hebben we deze grote openbare speelplek aangelegd. Onder de speeltoestellen zijn ruime kunstgrasvelden aangelegd. Ook is er met geel kunstgras belijning aangebracht. Onder de klimtoestellen, schommels en glijbaan is valdemping onder het kunstgras gelegd.

Lees meer

Openbare speeltuinen, Waddinxveen   

In een woonwijk in Waddinxveen hebben we deze twee openbare speeltuinen aangelegd. In de kunstgras ondergrond zijn verschillende kleuren verwerkt waardoor het geheel een frisse speelse uitstraling heeft. Bij één speeltuin is er ook een hinkelbaan in het kunstgras gemaakt. Onder de glijbaan, klimtoestellen en schommels is valdemping verwerkt.

Lees meer

Kunstgras sportveld, Anna Pauwlona

Bij een basisschool in Anna Pauwlona hebben we dit kunstgras multifunctioneel sportveld aangelegd. De school heeft gekozen voor een ruim kunstgras voetbalveld, inclusief kooi op het schoolplein. Het trapveld is voorzien van een omheining met een opening ingang. Door het plaatsen van twee basketbalnetten kan het veld ook gebruikt worden om te basketballen.

Lees meer

Openbare speeltuintjes, Nieuwveen

In een woonwijk in Nieuwveen hebben we deze openbare speelplaatsen aangelegd. Het groene en gekleurde kunstgras vormt een vrolijke ondergrond voor de speeltoestellen. Daarnaast dient het kunstgras als een valdempende ondergrond.

Lees meer

Speeltoestellen Amersfoort

In park Schothorst in Amersfoort hebben we op verschillende locaties in het park outdoor sporttoestellen geïnstalleerd. Ook hierbij is het kunstgras voorzien van een valdempende ondergrond. Het groene kunstgras geeft de sporttoestellen een frisse en professionele uitstraling.

Lees meer

Speeltuin Amersfoort

In park Schothorst in Amersfoort hebben we een speelplaats van kunstgras aangelegd. Het gekleurde kunstgras vormt een vrolijke ondergrond voor de speeltoestellen. Daarnaast vormt het kunstgras een val-dempende ondergrond.

Lees meer

Waarom is kunstgras kindvriendelijk?

Kunstgras is een veilig alternatief voor kinderen om op te spelen, maar ook om te gebruiken voor sport en recreatie. Het is een goed alternatief voor natuurlijk gras in gebieden waar natuurlijk gras moeilijk te onderhouden is of waar het weinig groeit. We kunnen je een aantal redenen geven waarom kunstgras kindvriendelijk is. Om te beginnen is het slipvrij. Kunstgras heeft een slipvrije ondergrond, wat betekent dat het minder kans op uitglijden biedt dan natuurlijk gras. Dit kan vooral belangrijk zijn voor kinderen die hard rennen of spelen. Ook als het geregend heeft zal kunstgras kinderen in staat stellen veilig te spelen. Daarnaast is kunstgras comfortabel. Het voelt zacht en comfortabel aan, wat ook nog eens kan helpen om blessures te voorkomen bij valpartijen of andere ongelukjes.

Voordelen van kunstgras voor kinderen

Zo is er ook geen onkruid bij kunstgras. Omdat kunstgras geen onkruid bevat, hoeft er geen herbicide of pesticide gebruikt te worden om het te onderhouden. Dit kan de blootstelling aan chemische stoffen verminderen voor kinderen die op het kunstgras spelen. Niet onbelangrijk: het is gemakkelijk te onderhouden. Kunstgras hoeft niet gemaaid te worden en heeft weinig onderhoud nodig, wat toch weer heel wat werk scheelt. Kunstgras is ook kindvriendelijk omdat het allergievrij is. Kunstgras is zodoende een goede optie voor kinderen die allergisch zijn voor grassprieten of pollen. Tenslotte voor misschien wel de meesten onder ons erg interessant: kunstgras vlekt niet!

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Valdemping kunstgras

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Een speelplaats, speeltuin of sportveld voor kinderen moet veilig zijn. Bij speeltoestellen plaatsen wij valdemping van gerecycled rubber. Met kunstgras valdemping wordt bijvoorbeeld een onverhoopte val van een speeltoestel opgevangen.

Meer weten over kindvriendelijk kunstgras?

Kunstgras is kindvriendelijk, die conclusie kunnen we wel maken. Houd er echter wel rekening mee dat, zoals bij elk product, er bepaalde veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden wanneer kinderen op kunstgras spelen. Zorg ervoor dat kinderen altijd begeleid worden en dat er geen gevaarlijke voorwerpen op het kunstgras liggen. Als je hier aan denkt kunnen kinderen met plezier op kunstgras spelen.

Wil je meer weten over waarom kunstgras kindvriendelijk is? We vertellen je er graag meer over! Wij zijn dé specialist voor Nederland als het aankomt op het aanleggen én onderhouden van mooie, veilige kunstgras sport- en speelvelden. We gaan graag een keer met je om tafel om met je door te nemen hoe jouw kunstgrasveld er uit moet komen te zien. Wij zorgen hierna dat het wordt gerealiseerd door een vakkundig, ervaren aanlegteam dat je alle stappen in het proces uit handen neemt. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Advies op locatie

Wij komen graag persoonlijk  langs zodat wij bij elke aanvraag, groot of klein, je ter plaatse een geheel vrijblijvend advies kunnen geven. Zo kunnen we de situatie perfect in kaart brengen. Hoe bijzonder of lastig de aanvraag ook lijkt, Sports & Playgrass gaat graag de uitdaging aan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

Je cookievoorkeuren bij Sports & Playgrass

Beste bezoeker, bij Sports & Playgrass gebruiken we cookies om je de beste ervaring te bieden. Klik op 'Accepteren' als je alle cookies wilt accepteren of pas je voorkeuren aan onder je cookie-instellingen. Dank je wel voor je bezoek!.