Onderhoud kunstgras

Onderhoud kunstgras sport- of speelveld

Is uw kunstgras sport- of speelveld toe aan een goede onderhoudsbeurt? Sports & Playgrass biedt specialistische onderhoud van uw kunstgras sport- en speelveld aan. Of het nu gaat over een kunstgras hockeyveld of kunstgras pannavelden, alle soorten kunstgras hebben goed onderhoud nodig. U kunt bij ons een onderhoudscontract van 1 tot 5 jaar afsluiten voor jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud. Wij bieden daarin drie verschillende prijspakketten aan. U kunt ook zelf het onderhoud van kunstgras uitvoeren, maar laat u het door ons doen scheelt u dat veel tijd en garanderen wij jarenlange plezier van uw kunstgras sport- of speelveld.

Kiest u niet voor een contract maar wilt u wel het jaarlijks onderhoud door ons laten uitvoeren? Dan sturen wij u graag een jaarlijkse herinnering.

Kunstgras onderhoudscontract

Alleen bij de aanleg van een nieuwe sport- of speelplek is het mogelijk om een meerjarig onderhoudscontract te kopen. Heeft u een kunstgras sport- of speelveld wat in het verleden is gelegd en al enkele jaren in gebruik is? Dan kunt u alsnog door ons het onderhoud uitlaten voeren en krijgt u daarvoor van ons een jaarlijkse herinnering. Wij komen dan graag bij u langs om uw speellocatie en/of sportveld te bekijken en met u een gewenst pakket voor onderhoud samen te stellen. Mocht u andere wensen hebben qua reparaties of onderhoud, die buiten het standaardpakket vallen, kunt u bij Sports & Playgrass altijd terecht voor passend maatwerk.

Voordelen onderhoud kunstgras

Goed onderhoud van het kunstgrasveld biedt vele voordelen:

  • Bij een jaarlijkse specialistische onderhoudsbeurt blijft het kunstgras zijn verzorgde uitstraling behouden
  • De levensduur van het kunstgras zal aanzienlijk worden verlengd.
  • Het gebruikersgenot van de kunstgras sport- of speelplek zal worden verhoogd doordat er geen glibberige/gladde ondergrond ontstaat.
  • De kwaliteit blijft behouden waardoor de specifieke sport- en speltechnische eigenschappen van het kunstgras behouden blijven.

Goed onderhoud van het kunstgras maakt een wereld van verschil. Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt blijft u langer plezier houden van uw kunstgras sport- of speelveld.

Kunstgras onderhoudsbeurt

Wij komen graag minimaal 1 x per jaar bij u langs voor de uitvoering van het onderhoud. Wij adviseren om een afspraak in de winterperiode te maken. In de winter zal er minder intensief gebruik worden gemaakt van het kunstgras. Wilt u het onderhoud toch liever in een andere periode laten uitvoeren? In overleg is dit altijd mogelijk.

Wat kunt u van ons verwachten als wij langskomen voor een onderhoudsbeurt?

Het verwijderen van vuil, het vegen van het blad en het opborstelen van het kunstgras behoren o.a. tot de werkzaamheden. Het reinigen en het uitvoeren van eventuele reparaties behoren tot onze specialiteiten. Een onderhoudsbeurt wordt door ons in 5 stappen uitgevoerd.

Stap 1: Als ons specialistische team bij u arriveert wordt als eerste de zandvulling gecontroleerd. Is deze onvoldoende? Zie stap 5.

Stap 2: Er vindt systematische inspectie van de oppervlakte plaats. Hierbij worden o.a. alle lijmnaden en ingebrachte stukken gecontroleerd of deze losse stukken bevatten. In het geval van een kleine reparatie wordt deze direct uitgevoerd tijdens de onderhoudsbeurt.

Stap 3: Het sportveld of speellocatie worden in het geheel opgeborsteld, zodat al het vuil eruit gaat. Met de borstelmachine wordt het kunstgras ontdaan van bijvoorbeeld papier, bladeren en takjes etc. Het opborstelen van het kunstgras is belangrijk omdat:

  • De zandvulling wordt losser van structuur en daardoor wordt de demping hoger.
  • Mos en onkruid krijgen minder snel de kans om aan te groeien.
  • Het aanwezige mos wordt verwijderd.
  • De waterdoorlatendheid van het kunstgras wordt verbeterd, doordat de toplaag waar de meeste vervuiling inzit wordt opengebroken.

Stap 4: Vervolgens gaan we aan de slag met het verwijderen van het onkruid dat aan de randen tussen de opsluitband en het kunstgras groeit.

Stap 5: Tot slot wordt waar nodig extra, vers zand ingestrooid. Met name op de slijtplekken, om de levensduur van de kunstgrasmat te verlengen.

Wanneer wij klaar zijn met de onderhoudsbeurt oogt het kunstgras weer fris en nieuw en is het weer goed bespeelbaar.

Offerte aanvraag onderhoud kunstgras

Wilt u voortaan het onderhoud van uw kunstgras sport- of speelveld door ons laten uitvoeren? Vul onderstaand formulier in vraag vrijblijvend een offerte voor onderhoud aan. Wij nemen zo snel mogelijk met u contact op om alles door te bespreken.