Kunstgras voetbalveld tuin

Dromen uw kinderen al lang van een eigen kunstgras voetbalveld in de tuin? Wij kunnen deze droom voor hen realiseren! Van kleine tot grote afmetingen voetbalvelden, Sports & Playgrass realiseert van A tot Z uw kunstgras voetbalveld.

Met een eigen kunstgras voetbalveld in de tuin geeft u kinderen de kans om op ieder moment van de dag te kunnen trainen. Uw mooie gazon blijft ook behouden doordat er niet meer intensief op gevoetbald wordt.

Aanleg kunstgras voetbalveld

Stap 1:

De bestaande ondergrond wordt afgegraven. Heeft u toevallig nog een boom of struiken staan op de plek waar het veld moet komen? Geen probleem! In overleg kunnen wij dit ook voor u verwijderen en ook eventuele hoogteverschillen werken wij weg. Het resultaat is een mooie vlakke ondergrond. Deze basis is van belang voor een mooi eindresultaat.

Stap 2 + 3:

Nadat de basis van het veld gereed is, wordt een sporttechnische onderlaag aangebracht. Sports & Playgrass brengt de kwaliteit van de sportvereniging bij je thuis met het SubBase Pro systeem. Wij bouwen onze velden volgens dezelfde opbouw als gecertificeerde wedstrijdvelden volgens ISA Sport keurmerk. Dit systeem bestaat uit drainzand als onderlaag met lava als sporttechnische toplaag. Afhankelijk van de bodemkwaliteit leggen wij een drainagesysteem aan voor de waterafvoer.

Stap 4:

Rondom het veld worden vervolgens de betonbanden geplaatst. Wij kunnen op verschillende verschillende hoogten de betonbanden plaatsen.

 • Door gebruik te maken van extra hoge betonbanden wordt het voetbalveld verdiept aangelegd. De randen van het veld fungeren op deze manier als stootrand waarbij de bal beter in het spel blijft.
 • De betonbanden worden op maaiveldhoogte geplaatst zodat het veld een verhoogde stootrand krijgt. Ook bij deze optie zal de bal beter in het spel blijven.
 • Desgewenst kunnen wij ook de stootrand bekleden met kunstgras. Dit zorgt voor meer veiligheid en maakt het sportveld geluidsarm.

Stap 5:

Nadat de banden zijn geplaatst, is het tijd om het kunstgras te leggen. Dit is echt vakwerk en wordt uitgevoerd door onze vakkundige kunstgras installateurs. Op verzoek kunnen wij daarnaast in de kunstgrasmat diverse belijning insnijden. Hierdoor krijg je een naadloos effect.

Stap 6:

Tot slot borstelen we zand tussen de kunstgrasvezels. Dit zorgt voor extra stabiliteit zodat ondanks intensieve belasting de onderlaag mooi egaal blijft.

Het eindresultaat is een mooi kunstgras voetbalveld in u eigen tuin, wat op vakkundige wijze is aangelegd en waarbij gebruik is gemaakt van goed materiaal.

Toebehoren

Naast de aanleg van het kunstgras voetbalveld kunnen wij ook benodigde toebehoren leveren zoals goals en eventueel hekwerk rondom het veld. Voor meer informatie over ons aanbod, kunt u de toebehoren catalogus downloaden.

Levensduur kunstgras voetbalveld

Wanneer u een kunstgras voetbalveld door ons heeft laten aanleggen, wilt u uiteraard zo lang mogelijk plezier beleven met het sportveld. De levensduur van het voetbalveld is 8 tot 10 jaar. Op het product en de installatie van het kunstgras krijgt u 8 jaar garantie mits u een jaarlijks onderhoudscontract bij ons heeft afgesloten. Zonder onderhoudscontract bedraagt de garantie 5 jaar. De garantie die wij geven is op kleurechtheid, UV-stabilisatie en het niet loslaten van de kunstgrasvezels. Eventuele gebreken binnen de garantieperiode die zijn ontstaan door een gebrek in het kunstgras of de wijze van leggen worden door ons kosteloos hersteld.

Kunstgras voetbalveld prijs

De prijs voor de aanleg van een kunstgras voetbalveld in uw tuin is afhankelijk van uw wensen. Vraag via onderstaand formulier geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij staan u graag te woord en denken met u mee.


  Kunstgras voetbalveld projecten

  Op onze referentiepagina vindt u een compleet overzicht van alle voetbal kunstgrasprojecten.

  Meer dan 1000 m2 groot kunstgras trapveld Megen

  Meer dan 1000 m2 groot kunstgras trapveld Megen

  Kunstgras sportveld VV Eenrum

  Kunstgras sportveld VV Eenrum

  Trapveld Sleen

  Trapveld Sleen

  Trainingsveld Den Haag

  Trainingsveld Den Haag

  Meer referenties bekijken

  Samenwerking met HockeyWerkt

  Meer informatie

  Binnen 24 uur reactie op uw aanvraag!

  OFFERTE DIRECT AANVRAGEN

  Het voordeel van de specialist:

  • Bij ieder project vrijblijvend advies op locatie;
  • Altijd de scherpste prijs, all in;
  • Hoge kwaliteit kunstgras van Europese fabrikant;
  • Enkel gecertificeerde en veilige producten;
  • Aanleg door professionele vakmensen.
  Ontdek de werkwijze van Sports & Playgrass

  Vrijblijvend advies op locatie

  Bij elke aanvraag, groot of klein, komen wij geheel vrijblijvend langs op locatie voor advies. Tijdens dit bezoek tonen we de diverse kunstgrassoorten en adviseren wij u over de mogelijkheden. Kort na ons bezoek ontvangt u een specifieke offerte, waarin alle kosten los worden benoemd. Door deze transparante werkwijze weet u precies wat u aan ons heeft.