Professionele aanleg van uw kunstgras tennisbaan

Wilt u een kunstgras tennisbaan aanleggen in uw tuin?

Ons team helpt u graag! Sports & Playgrass heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van kunstgras tennisbanen in diverse afmetingen.

De ideale ondergrond voor tennisbanen

Kiest u voor Sports & Playgrass voor de aanleg van uw nieuwe kunstgras tennisbaan? Dan kiest u voor kwaliteit. Wij leggen kunstgras tennisbanen aan met de juiste sporttechnische eigenschappen. Het kunstgras wat wij gebruiken is van hoogwaardige kwaliteit en wordt geproduceerd in Europa. Het gebruik van kwaliteitsmaterialen vergroot uw speelcomfort en daarmee ook uw speelplezier!

Kunstgras soorten tennisbaan

Voor de aanleg van een kunstgras tennisbaan, gebruiken wij H33 en Playgrass kunstgras. Deze typen kunstgras worden ingestrooid met kwartszand 28-30 kg/m² voor een stabiele ligging en voor demping. Zowel H33 als Playgrass zijn weersbestendig. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit het schoonhouden van het kunstgras oppervlak. Het kunstgras heeft min. 1 x per jaar een goede onderhoudsbeurt nodig waarbij eventueel blad en ander vuil worden verwijderd. Sports en Playgrass kan ook voor u de tennisbaan onderhouden. Meer informatie over onderhoud leest u in de brochure onderhoudscontract.

Voorbeeld kunstgras H33 voor hockeyvelden
Voorbeeld van kunstgras Playgrass in de kleur groen

H33

Hoogte
14 mm
Kleur gras / vezelGroen
MateriaalGrasvezel polyproplyeen
GarenkwaliteitLood en cadmiumvrij, milieuvriendelijk!
ToepassingSport en spel
Bezanden28-30 kg per/m²
Aantal steken19 steken per/10cm
Gewicht2.254 gram per/m²

Playgrass

Hoogte
24 mm
Kleur gras / vezelGroen/geel/blauw/rood/wit/zwart
MateriaalGrasvezel polyproplyeen
GarenkwaliteitLood en cadmiumvrij, milieuvriendelijk!
ToepassingSport en spel
Bezanden28-30 kg per/m² (alleen bij tennisbanen)
Aantal steken20 steken per/10cm
Gewicht2.088 gram per/m²

Aanleg kunstgras tennisbaan

Wij kunnen voor u van A tot Z een kunstgras tennisbaan aanleggen. Wij starten met de grondwerkzaamheden. De bestaande ondergrond wordt verwijderd, waarbij de vrijgekomen grond op verzoek kan worden verwerkt op het terrein of wordt afgevoerd. Vervolgens brengen wij een sporttechnische onderlaag aan. De bodem wordt daarna geprofileerd, verdicht en geëgaliseerd zodat een goede basis ontstaat waarop het kunstgras gelegd kan worden. Nadat de betonbanden en/of L-elementen zijn geplaatst, kan het drukverdelend doek worden aangebracht. Na het kunstgras aanleggen wordt als laatste het kunstgras ingestrooid met kwartszand. Dit wordt gedaan voor een stabielere ligging. Ook blijven de kunstgrasvezels beter rechtop staan, waardoor het kunstgras geschikt is voor intensief gebruik.

Optioneel 

Bij de aanleg van een kunstgras tennisbaan kunt u bij ons kiezen uit extra mogelijkheden.  Enkele opties die wij u kunnen aanbieden:

 • Geheel naar uw wens kunnen wij witte of gekleurde belijning in de kunstgrasmat insnijden.
 • Een persoonlijk logo in het kunstgras laten maken
 • Benodigde toebehoren zoals tennispalen en tennisnet of eventueel multifunctionele netpalen kunnen wij voor u leveren. Met multifunctionele palen kunt u het sportveld naast tennis ook nog gebruiken voor bijvoorbeeld volleybal of badminton.
 • Wij kunnen diverse soorten hekwerk leveren. Een optie is bijvoorbeeld gaashekwerk in ledikantmodel in verschillende hoogtes.
 • Het leveren van ledverlichting, 2 armaturen op losstaande paal 4 meter hoogte. (De aansluiting is niet inbegrepen. Dit moet u laten uitvoeren door een eigen elektricien)

Download hier onze toebehoren catalogus voor meer informatie.

Vakmanschap installatie kunstgras tennisbaan

Wij streven met de aanleg van een kunstgras tennisbaan naar de optimale spelbeleving en de juiste sporttechnische eigenschappen. Met ons vakkundig team staan wij graag voor u klaar! Ons aanlegteam heeft in het verleden bewezen over de benodigde vakkundigheid te beschikken. Zowel vele tennisverenigingen als particulieren gingen u al voor. Bent u de volgende die ons gaat inschakelen voor de aanleg van een kunstgras tennisbaan? Wij helpen u graag met de advisering, uitvoering en nazorg.

Benieuwd naar de kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op voor meer informatie. 

De kosten voor de aanleg van een kunstgras tennisbaan zijn afhankelijk van de afmeting en uw wensen. Bij interesse kunt u via onderstaand formulier een geheel vrijblijvende offerte opvragen. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op om alle wensen samen door te bespreken. Op die manier kunnen wij u een passende offerte aanbieden.


  Prijs van privé kunstgras tennisveld

  Beelden zeggen meer dan woorden. U vindt daarom hieronder enkele tennisbanen die wij hebben gerealiseerd. Een compleet overzicht van al onze kunstgrasprojecten vindt u op onze referentiepagina. Voor meer inzicht in de prijzen en kosten, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

  Kunstgras tennisbaan Budel

  Kunstgras tennisbaan Budel

  Mini tennisbaan Geldermalsen

  Mini tennisbaan Geldermalsen

  Privétennisbaan Rotterdam

  Privétennisbaan Rotterdam

  Privé tennisbaan Rosmalen

  Privé tennisbaan Rosmalen

  Meer referenties bekijken

  Samenwerking met HockeyWerkt

  Meer informatie

  Binnen 24 uur reactie op uw aanvraag!

  OFFERTE DIRECT AANVRAGEN

  Het voordeel van de specialist:

  • Bij ieder project vrijblijvend advies op locatie;
  • Altijd de scherpste prijs, all in;
  • Hoge kwaliteit kunstgras van Europese fabrikant;
  • Enkel gecertificeerde en veilige producten;
  • Aanleg door professionele vakmensen.
  Ontdek de werkwijze van Sports & Playgrass

  Vrijblijvend advies op locatie

  Bij elke aanvraag, groot of klein, komen wij geheel vrijblijvend langs op locatie voor advies. Tijdens dit bezoek tonen we de diverse kunstgrassoorten en adviseren wij u over de mogelijkheden. Kort na ons bezoek ontvangt u een specifieke offerte, waarin alle kosten los worden benoemd. Door deze transparante werkwijze weet u precies wat u aan ons heeft.