Sports&Playgrass
Tennis

Tennis

Wil je een kunstgras tennisbaan aanleggen in je tuin? Ons team helpt je graag! Sports & Playgrass heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van kunstgras tennisbanen in diverse afmetingen.

De ideale ondergrond voor tennisbanen
Kies je voor Sports & Playgrass voor de aanleg van je nieuwe kunstgras tennisbaan? Dan kies je voor kwaliteit. Wij leggen kunstgras tennisbanen aan met de juiste sporttechnische eigenschappen. Het kunstgras wat wij gebruiken is van hoogwaardige kwaliteit en wordt geproduceerd in Europa. Het gebruik van kwaliteitsmaterialen vergroot je speelcomfort en daarmee ook je speelplezier!

Kunstgras soorten tennisbaan
Voor de aanleg van een kunstgras tennisbaan, gebruiken wij H33 en Playgrass kunstgras. Deze typen kunstgras worden ingestrooid met kwartszand 28-30 kg/m² voor een stabiele ligging en voor demping. Zowel H33 als Playgrass zijn weersbestendig. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit het schoonhouden van het kunstgras oppervlak. Het kunstgras heeft min. 1 x per jaar een goede onderhoudsbeurt nodig waarbij eventueel blad en ander vuil worden verwijderd. Sports en Playgrass kan ook voor je de tennisbaan onderhouden. Meer informatie over onderhoud lees je hier.

Aanleg kunstgras tennisbaan
Wij kunnen voor je van A tot Z een kunstgras tennisbaan aanleggen. Wij starten met de grondwerkzaamheden. De bestaande ondergrond wordt verwijderd, waarbij de vrijgekomen grond op verzoek kan worden verwerkt op het terrein of wordt afgevoerd. Vervolgens brengen wij een sporttechnische onderlaag aan. De bodem wordt daarna geprofileerd, verdicht en geëgaliseerd zodat een goede basis ontstaat waarop het kunstgras gelegd kan worden. Nadat de betonbanden en/of L-elementen zijn geplaatst, kan het drukverdelend doek worden aangebracht. Na het kunstgras aanleggen wordt als laatste het kunstgras ingestrooid met kwartszand. Dit wordt gedaan voor een stabielere ligging. Ook blijven de kunstgrasvezels beter rechtop staan, waardoor het kunstgras geschikt is voor intensief gebruik.

Optioneel
Bij de aanleg van een kunstgras tennisbaan kun je bij ons kiezen uit extra mogelijkheden. Enkele opties die wij je kunnen aanbieden:

Kunstgras tennisbaan Budel

In Budel hebben wij een kunstgras tennisbaan in de tuin aangelegd met een afmeting van 36×18 meter. De bestaande ondergrond was een oude Mateco baan. Deze is gereinigd en oude plekken zijn hersteld met coating. Vervolgens is de gehele baan geëgaliseerd. Naast de aanleg van het kunstgras hebben wij ook de tennispalen en tennisnet geleverd […]

Lees meer

Vakantiepark Landal Puur

In het mooie Drenthe, tussen de heidevelden, dichte bossen en veengebieden, ligt Landal PUUR Exloo. De omgeving verraadt direct waarom deze regio zo geliefd is bij wandel- en fietsliefhebbers. Grenzend aan bossen en wegkijkend over uitgestrekte vlaktes, heb je vanaf jouw luxe vakantiehuis direct toegang tot eindeloze routes door het prachtige Hondsruggebied. De afwisseling tussen […]

Lees meer

Privétennisbaan Rotterdam

Bij een nieuwbouwwoning in Rotterdam hebben wij een privétennisbaan aangelegd. Bij dit tennisveld zijn wij gestart met de aanleg van een sporttechnische laag voor een stabiele en tevens goede afwatering. Vervolgens is het kunstgras geïnstalleerd. Wij hebben met twee verschillende tinten groen gewerkt. Dit zorgt voor een mooi onderscheid tussen het veld en de uitloop. […]

Lees meer

Tennisbaan Groningen

Sports & Playgrass heeft een tennisbaan in Groningen aangelegd. Dit in opdracht van een tennisvereniging. Op de foto’s ziet u onze werkwijze. Van het plaatsen van een wortelwerend doek en het kunstgras, tot het insnijden van de belijning en het bezanden van de mat.

Lees meer

Privétennisbaan Wassenaar

Sports & Playgrass heeft een privétennisbaan in Wassenaar aangelegd. Het is een kunstgras tennisbaan op het landgoed achter een woonhuis. Sports & Playgrass realiseerde het project binnen enkele dagen.

Lees meer

Minitennisbaan Vosselaar

Wij hebben een mini tennisbaan in Vosselaar aangelegd in de tuin van een particulier. Als laatste wordt het kunstgras altijd ingestrooid met kwartszand. Dit zorgt voor o.a. een verlenging van de levensduur van het kunstgras.

Lees meer

Privé tennisbaan Rosmalen

Deze prachtige rood met groene kunstgras privétennisbaan hebben wij in Rosmalen gerealiseerd. Deze baan hebben is opgeleverd inclusief tennisnet, scorebord en scheidsrechterstoel. Met de toevoeging van een aantal extra elementen zoals bijvoorbeeld goaltjes en basketbalnet kan het veld ook als multifunctioneel sportveld gebruikt worden.

Lees meer

Mini tennisbaan Geldermalsen

In Geldermalsen hebben wij een kunstgras mini tennisbaan aangelegd. Hierbij hebben wij de ondergrond geëgaliseerd. Het kunstgras is geïnstalleerd met tennisbaan belijning erin. Voor het tennisnet zijn er grondkokers in het veld gemaakt. Ook interesse in een mini tennisbaan? Ons team helpt je graag. Sports & Playgrass heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van kunstgras […]

Lees meer

Vakmanschap installatie kunstgras tennisbaan
Wij streven met de aanleg van een kunstgras tennisbaan naar de optimale spelbeleving en de juiste sporttechnische eigenschappen. Met ons vakkundig team staan wij graag voor je klaar! Ons aanlegteam heeft in het verleden bewezen over de benodigde vakkundigheid te beschikken. Zowel vele tennisverenigingen als particulieren gingen je al voor. Ben je de volgende die ons gaat inschakelen voor de aanleg van een kunstgras tennisbaan? Wij helpen je graag met de advisering, uitvoering en nazorg.

Benieuwd naar de kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op voor meer informatie.
De kosten voor de aanleg van een kunstgras tennisbaan zijn afhankelijk van de afmeting en je wensen. Bij interesse kun je via het offerteformulier een geheel vrijblijvende offerte opvragen. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op om alle wensen samen door te bespreken. Op die manier kunnen wij je een passende offerte aanbieden.

Altijd de scherpste prijs, all in
Hoge kwaliteit kunstgras van Europese fabrikant
Enkel gecertificeerde en veilige producten
Aanleg door professionele vakmensen
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy