Sports&Playgrass
Padelbaan aanleggen

Padelbaan aanleggen

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras padelbanen. Padel is een enorme populaire sport in zowel Nederland als België. Afgelopen jaren hebben wij vele banen aangelegd. De mijlpaal van de 100e kunstgras padelbaan hebben wij in 2021 is bereikt. De Sports & Playgrass padelbanen voldoen aan alle richtlijnen van de FIP (Federatie Internationaal Padel). Bij ons is kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid belangrijk. Voor de aanleg van kunstgras padelbanen gebruiken wij kwaliteitsvol kunstgras. De kunstgras padelbanen zijn geschikt voor zowel recreatief als competitief niveau. Voor de glazen padelkooi werken wij samen met een andere firma. Wij hebben jarenlange ervaring met de aanleg van kunstgras padelbanen bij tennisverenigingen, sportcomplexen en sportcentra.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanleggen van een kunstgras padelbaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen vervolgens contact met je op om je wensen te bespreken. Bekijk ook eens rustig hieronder onze gerealiseerde kunstgras padelbaan projecten door heel Nederland en België.

Padelbaan, Coronel Sports Huizen

Deze kunstgras padelbanen zijn aangelegd bij Coronel Sports in Huizen. Ook tussen de banen in is er kunstgras gelegd waardoor de banen één geheel lijken. Voor de banen zelf is gekozen voor het typische blauwe padelkunstgras en de kooien zijn voorzien van hoge verlichtingspalen in dezelfde kleur als de kooi.

Lees meer

Kunstgras padelbaan Mijnsheerenland

Deze twee kunstgras paddelbanen zijn aangelegd  bij een tennisclub in Mijnsheerenland. Rondom de paddelbanen is ook kunstgras aangelegd wat de banen tot één geheel maakt.

Lees meer

Padelbaan Rotterdam

Deze indoor kunstgras paddelbanen zijn aangelegd bij Paddelclub Rotterdam. De banen bevinden zich in een grote overdekte hal. Tussen de banen in ligt donkergrijs kunstgras.

Lees meer

Kunstgras padelbaan Etten-Leur

Deze kunstgras paddelbanen zijn aangelegd bij een tennisclub in Etten Leur. De paddelbanen zijn ruim opgezet en uitgerust met passende verlichting.

Lees meer

Kunstgras padelbaan Sprang-Capelle

Deze twee kunstgras paddelbanen zijn aangelegd bij een tennisclub in Sprang-Capelle. De banen liggen naast de parkeerplaats en geven de tennisclub een luxe uitstraling zodra je aan komt rijden.

Lees meer

Padelbaan bij De Klokkenberg in Loon op Zand  

Deze kunstgras padelbanen zijn aangelegd bij De Klokkenberg in Nieuwegein. Tussen de banen in is er gekozen voor een combinatie van kunstgras en tegels. Voor de banen zelf is gekozen voor het typische blauwe padelkunstgras en de kooien zijn voorzien van hoge verlichtingspalen in dezelfde kleur als de kooi.

Lees meer

Indoor kunstgras padelbanen Tilburg

Bij Club Pellikaan Tilburg hebben wij maar liefst 3 indoor kunstgras padelbanen aangelegd. We hebben de banen voorzien van een mooie kunstgras ondergrond waarop alle padel liefhebbers zich vanaf nu uit kunnen leven. De aanleg van deze padelbanen was extra bijzonder, omdat we de allereerste ‘single baan’ van Nederland opleverden. Op deze baan (20 bij […]

Lees meer

Padel Mol

Voor onze Belgische opdrachtgever Tomaspor mochten wij dit project in Mol realiseren. Zes padelbanen met prachtig terracotta kunstgras. Ook om de banen heen mochten wij de betonvloer afwerken met groen landscaping kunstgras. Dat maakte dit een project van ruim 1.600 vierkante meter!

Lees meer

Padel Turnhout

Voor onze vaste opdrachtgever Tomaspor mochten we ook in Turnhout de padelbanen voorzien van een strakke kunstgrasvloer. De club had gekozen voor standaardgroen, met een rustige en natuurlijke uitstraling. Binnen twee dagen lagen de vier velden erin, en kon er volop worden gespeeld. Wij wensen de vereniging dan ook veel padel-plezier.

Lees meer

Padel Rijswijk

Op dit schitterend sportpark hebben we de aanleg van kunstgras verzorgd. Tevens hebben we hier een custom logo in het kunstgras verwerkt. Voor een sfeerimpressie verwijs ik je door naar de website:www.estatepadel.nl/ Hier is genoeg beeldmateriaal om een indruk te krijgen om een beeld te krijgen of hoe de padelbanen eruit zien. De padelbanen kunnen […]

Lees meer

Padelclub Rotterdam

Padelclub Rotterdam is met meerdere vestigingen een begrip in hun regio. Hun vestiging in Terbregge was al enige tijd up-and-running, toen zij contact opnamen met Sports & Playgrass. De lelijke (onafgewerkte) vloer rondom de banen was een enige doorn in het oog. Wij waren natuurlijk eager om dit probleem voor eens en altijd op te […]

Lees meer

Padel Overhout Haarlem

Voor onze opdrachtgever Padel.nl mochten wij dit project realiseren bij Racketclub Overhout in Haarlem. Vijf nieuwe padelbanen in prachtig rood, antraciet kunstgras. Voor rondom hebben we gebruik gemaakt van ons landscaping kunstgras type Forest 35 mm.

Lees meer

Wat is padel?

Padel is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel). Het wordt gespeeld op een kleiner veld dan bij tennis, met een kleiner racket en een bal die iets zachter is dan bij tennis. De bal, gelijkend op een tennisbal, dient met een racket over een net gespeeld te worden. Het grootste verschil met tennis is dat het veld omringd is met glazen/hek wanden. Deze wanden worden bij padel ook gebruikt tijdens het spel. De bal kan tegenaan stuiteren voordat hij teruggeslagen wordt naar de tegenpartij. De bal mag ook via de wand terug over het net worden geslagen. De afmeting van een padelveld is bij dubbelspel 10 bij 20 meter en bij enkelspel is dit 6 x 20 meter. De padelvelden worden na de aanleg ingestrooid met kwartszand, zodat de vezels mooi omhoog blijven staan. Het zand dient voor bescherming van de grasmat en zorgt voor meer stabiliteit.

Tip: Lees hier meer informatie over het laten aanleggen van een kunstgras tennisbaan.

Voordelen kunstgras padelbanen

Kunstgras is een populaire ondergrond voor de constructie van padelbanen. Het biedt verschillende voordelen:

Het is verder belangrijk om te kiezen voor kwalitatief hoogwaardig kunstgras voor de aanleg van padelbanen. Dit zorgt voor een optimale speelervaring. Ons advies is om een professioneel bedrijf met veel ervaring in te schakelen voor de aanleg van een padelbaan zodat het op de juiste manier wordt aangelegd en daarnaast voldoet aan de gestelde veiligheidsnormen. Wij hebben ondertussen veel ervaring opgedaan voor het aanleggen van kunstgras padelbanen. De mijlpaal van de 100e kunstgras padelbaan hebben wij in 2021 is bereikt.

Onderhoud kunstgras padelbaan

Een kunstgras padelveld heeft één à twee keer per jaar een goede onderhoudsbeurt nodig. Je kunt dit onderhoud zelf doen, maar je kunt hiervoor ook Sports & Playgrass inschakelen. Wij hebben de juiste kennis en materialen om de velden weer in topconditie te brengen. Lees hier meer over kunstgras onderhoud.

Er zijn wel een aantal stappen die je zelf kunt nemen om het onderhoud van een kunstgras padelbaan laag te houden:

Houd er rekening mee dat de frequentie van het onderhoud afhankelijk is van de hoeveelheid gebruik en de weersomstandigheden.

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Waar moet je rekening mee houden als je een padelbaan wilt laten aanleggen?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden tijdens de aanleg van een padelbaan:

Kosten padelbaan

De kosten voor de aanleg van een kunstgras padelbaan zijn afhankelijk van de wensen. Heb je interesse en wil je weten wat de kosten zijn voor de aanleg van een kunstgras padelbaan? Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Binnen een werkdag nemen wij dan contact met je op om alle wensen door te bespreken, zodat wij een passende offerte kunnen aanbieden.

Advies op locatie

Wij komen graag persoonlijk  langs zodat wij bij elke aanvraag, groot of klein, je ter plaatse een geheel vrijblijvend advies kunnen geven. Zo kunnen we de situatie perfect in kaart brengen. Hoe bijzonder of lastig de aanvraag ook lijkt, Sports & Playgrass gaat graag de uitdaging aan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy