Sports&Playgrass
Padelbaan aanleggen

Padelbaan aanleggen

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras padelbanen. Padel is een enorme populaire sport in zowel Nederland als België. Afgelopen jaren hebben wij al veel padelbanen aangelegd. De mijlpaal van de 150e kunstgras padelbaan is al in 2021 bereikt. De Sports & Playgrass padelbanen voldoen aan alle richtlijnen van de FIP (Federatie Internationaal Padel). Bij ons is kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid enorm belangrijk. Voor de aanleg van kunstgras padelbanen gebruiken wij kunstgras van hoogwaardige kwaliteit. De kunstgras padelbanen zijn geschikt voor zowel recreatief als competitief niveau. Voor de glazen padelkooi werken wij samen met een andere professionele firma. Wij hebben jarenlange ervaring met de aanleg van kunstgras padelbanen bij tennisverenigingen, sportcomplexen en sportcentra.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanleggen van een kunstgras padelbaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen vervolgens contact met je op om je wensen te bespreken. Bekijk ook eens rustig hieronder onze gerealiseerde kunstgras padelbaan projecten door heel Nederland en België.

Padelbaan, Coronel Sports Huizen

Deze kunstgras padelbanen zijn aangelegd bij Coronel Sports in Huizen. Ook tussen de banen in is er kunstgras gelegd waardoor de banen één geheel lijken. Voor de banen zelf is gekozen voor het typische blauwe padelkunstgras en de kooien zijn voorzien van hoge verlichtingspalen in dezelfde kleur als de kooi.

Lees meer

Kunstgras padelbaan Mijnsheerenland

Deze twee kunstgras paddelbanen zijn aangelegd  bij een tennisclub in Mijnsheerenland. Rondom de paddelbanen is ook kunstgras aangelegd wat de banen tot één geheel maakt.

Lees meer

Padelbaan Rotterdam

Deze indoor kunstgras paddelbanen zijn aangelegd bij Paddelclub Rotterdam. De banen bevinden zich in een grote overdekte hal. Tussen de banen in ligt donkergrijs kunstgras.

Lees meer

Kunstgras padelbaan Etten-Leur

Deze kunstgras paddelbanen zijn aangelegd bij een tennisclub in Etten Leur. De paddelbanen zijn ruim opgezet en uitgerust met passende verlichting.

Lees meer

Kunstgras padelbaan Sprang-Capelle

Deze twee kunstgras paddelbanen zijn aangelegd bij een tennisclub in Sprang-Capelle. De banen liggen naast de parkeerplaats en geven de tennisclub een luxe uitstraling zodra je aan komt rijden.

Lees meer

Padelbaan bij De Klokkenberg in Loon op Zand  

Deze kunstgras padelbanen zijn aangelegd bij De Klokkenberg in Nieuwegein. Tussen de banen in is er gekozen voor een combinatie van kunstgras en tegels. Voor de banen zelf is gekozen voor het typische blauwe padelkunstgras en de kooien zijn voorzien van hoge verlichtingspalen in dezelfde kleur als de kooi.

Lees meer

Indoor kunstgras padelbanen Tilburg

Bij Club Pellikaan Tilburg hebben wij maar liefst 3 indoor kunstgras padelbanen aangelegd. We hebben de banen voorzien van een mooie kunstgras ondergrond waarop alle padel liefhebbers zich vanaf nu uit kunnen leven. De aanleg van deze padelbanen was extra bijzonder, omdat we de allereerste ‘single baan’ van Nederland opleverden. Op deze baan (20 bij […]

Lees meer

Padel Mol

Voor onze Belgische opdrachtgever Tomaspor mochten wij dit project in Mol realiseren. Zes padelbanen met prachtig terracotta kunstgras. Ook om de banen heen mochten wij de betonvloer afwerken met groen landscaping kunstgras. Dat maakte dit een project van ruim 1.600 vierkante meter!

Lees meer

Padel Turnhout

Voor onze vaste opdrachtgever Tomaspor mochten we ook in Turnhout de padelbanen voorzien van een strakke kunstgrasvloer. De club had gekozen voor standaardgroen, met een rustige en natuurlijke uitstraling. Binnen twee dagen lagen de vier velden erin, en kon er volop worden gespeeld. Wij wensen de vereniging dan ook veel padel-plezier.

Lees meer

Padel Rijswijk

Op dit schitterend sportpark hebben we de aanleg van kunstgras verzorgd. Tevens hebben we hier een custom logo in het kunstgras verwerkt. Voor een sfeerimpressie verwijs ik je door naar de website:www.estatepadel.nl/ Hier is genoeg beeldmateriaal om een indruk te krijgen om een beeld te krijgen of hoe de padelbanen eruit zien. De padelbanen kunnen […]

Lees meer

Padelclub Rotterdam

Padelclub Rotterdam is met meerdere vestigingen een begrip in hun regio. Hun vestiging in Terbregge was al enige tijd up-and-running, toen zij contact opnamen met Sports & Playgrass. De lelijke (onafgewerkte) vloer rondom de banen was een enige doorn in het oog. Wij waren natuurlijk eager om dit probleem voor eens en altijd op te […]

Lees meer

Padel Overhout Haarlem

Voor onze opdrachtgever Padel.nl mochten wij dit project realiseren bij Racketclub Overhout in Haarlem. Vijf nieuwe padelbanen in prachtig rood, antraciet kunstgras. Voor rondom hebben we gebruik gemaakt van ons landscaping kunstgras type Forest 35 mm.

Lees meer

Timelapse aanleg padelbaan

Ontdek in onderstaande timelapse-video het proces van het aanleggen van een padelbaan. Van het prepareren van de ondergrond tot het plaatsen van de netten en de laatste afwerkingen, krijg een uniek inzicht in de zorgvuldige stappen en het vakmanschap dat komt kijken bij het creëren van deze populaire sportfaciliteit.

Tip: Lees hier meer informatie over het laten aanleggen van een kunstgras tennisbaan.

Voordelen kunstgras padelbanen

Kunstgras is een populaire ondergrond voor de constructie van padelbanen. Het biedt verschillende voordelen:

Het is verder belangrijk om te kiezen voor kwalitatief hoogwaardig kunstgras voor de aanleg van padelbanen. Dit zorgt voor een optimale speelervaring. Ons advies is om een professioneel bedrijf met veel ervaring in te schakelen voor de aanleg van een padelbaan zodat het op de juiste manier wordt aangelegd en daarnaast voldoet aan de gestelde veiligheidsnormen. Wij hebben ondertussen veel ervaring opgedaan voor het aanleggen van kunstgras padelbanen. De mijlpaal van de 100e kunstgras padelbaan hebben wij in 2021 is bereikt.

Onderhoud na kunstgras padelbaan aanleggen

Een kunstgras padelveld heeft één à twee keer per jaar een goede onderhoudsbeurt nodig. Je kunt dit onderhoud zelf doen, maar je kunt hiervoor ook Sports & Playgrass inschakelen. Wij hebben de juiste kennis en materialen om de velden weer in topconditie te brengen. Lees hier meer over kunstgras onderhoud.

Er zijn wel een aantal stappen die je zelf kunt nemen om het onderhoud van een kunstgras padelbaan laag te houden:

Houd er rekening mee dat de frequentie van het onderhoud afhankelijk is van de hoeveelheid gebruik en de weersomstandigheden.

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Essentiële overwegingen padelbaan aanleggen

Wanneer je de taak op je neemt om een padelbaan aan te leggen, zijn er diverse cruciale stappen en overwegingen die de kwaliteit en speelbaarheid van de baan bepalen:

  1. Locatiekeuze voor het aanleggen van een padelbaan: een zorgvuldige keuze van de locatie is essentieel bij het aanleggen van een padelbaan. Deze locatie moet niet alleen voldoen aan de vereisten voor verlichting en ventilatie (bij indoor padelbanen), maar ook aan de drainage-eisen, die cruciaal zijn voor outdoor padelbanen.
  2. Grondwerk en voorbereiding bij het aanleggen van een padelbaan: voor de aanleg van de padelbaan is het voorbereiden van het terrein een belangrijke stap. Het nivelleren van het terrein en het verwijderen van obstakels zoals onkruid en stenen legt de basis voor een succesvolle padel baan aanleg.
  3. Drainagesysteem voor padelbanen: een goed ontworpen drainagesysteem is essentieel voor de aanleg van een padelbaan, vooral voor outdoor banen. Dit systeem zorgt ervoor dat het speelveld droog en speelbaar blijft, zelfs na regenval.
  4. Selectie van kunstgras voor padelbanen: bij het padelbaan aanleggen is het kiezen van het juiste kunstgras van groot belang. Het moet specifiek geschikt zijn voor padel, zowel qua duurzaamheid als speeleigenschappen.
  5. Afmetingen volgens de normen: de padel baan aanleggen vereist nauwkeurige afmetingen die voldoen aan de internationale padelvereniging. Dit zorgt voor een correcte en gereguleerde speelomgeving.
  6. Installatie van netten bij padelbaan aanleg: de netten spelen een belangrijke rol bij het aanleggen van een padelbaan. Ze moeten van hoge kwaliteit zijn en op de juiste hoogte worden geïnstalleerd voor een veilige en plezierige speelervaring.
  7. Veiligheidsmaatregelen bij padelbaan aanleggen: het waarborgen van de veiligheid van spelers is essentieel bij het aanleggen van een padelbaan. Dit omvat het plaatsen van een veilige afrastering rondom de baan.
  8. Certificering en richtlijnen voor padelbaan aanleg: het aanleggen van een padelbaan moet altijd gebeuren in overeenstemming met de normen en richtlijnen van de internationale padelvereniging. Dit zorgt voor een kwalitatief hoogstaande en reglementaire padelbaan.

Door deze stappen en overwegingen zorgvuldig te volgen, wordt de padelbaan een duurzame, veilige en plezierige plek voor zowel competitieve als recreatieve spelers.

Kunstgras padelbaan aanleggen: indoor en outdoor

Het aanleggen van een kunstgras padelbaan, zowel indoor als outdoor, is een fascinerende mix van techniek, sportwetenschap en design. Het begint allemaal met de keuze van het juiste kunstgras, dat specifiek ontworpen moet zijn voor padel om een optimale balstuit en slijtvastheid te bieden. Deze keuze is cruciaal omdat het de spelervaring direct beïnvloedt; het kunstgras moet niet alleen duurzaam zijn, maar ook consistentie in spelgedrag over de jaren heen garanderen.

Bij outdoor padelbanen is drainage een cruciaal element. Het systeem moet zo ontworpen zijn dat het veld snel droogt na regen, waardoor plassen en modder worden voorkomen. Dit vereist een zorgvuldige planning van de onderbouw, inclusief de hellingsgraad van het veld en de keuze van materialen voor de fundering. Een goed ontworpen drainagesysteem zorgt ervoor dat de baan snel weer bespeelbaar is na slecht weer, wat essentieel is voor locaties met frequente neerslag.

Indoor padelbanen, aan de andere kant, vereisen geen geavanceerd drainagesysteem, maar de kwaliteit van de verlichting en de luchtventilatie wordt des te belangrijker. Spelers moeten het padelballetje gemakkelijk kunnen zien onder alle omstandigheden, en een goede luchtcirculatie is essentieel voor comfort en veiligheid. De keuze en plaatsing van verlichting moeten zodanig zijn dat er geen schaduwen of verblinding optreedt, wat de spelervaring kan beïnvloeden.

De installatie van kunstgras vereist precisie. Het oppervlak moet egaal en glad zijn, zonder hobbels of oneffenheden, om een consistente balstuit te garanderen. Daarnaast moet het kunstgras voldoende demping bieden om blessures te voorkomen, terwijl het toch genoeg grip biedt voor snelle richtingsveranderingen. Een zorgvuldige installatie zorgt voor een langere levensduur van het veld en een betere speelervaring.

Veiligheid is ook een belangrijk aspect. De omheining rond de baan moet stevig en veilig zijn, vooral bij outdoor banen, waar deze ook bestand moet zijn tegen weersinvloeden. De keuze van netten en andere materialen moet met zorg gebeuren, zodat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de esthetiek van de baan. Een veilige omheining voorkomt ongelukken en zorgt ervoor dat ballen binnen het speelveld blijven, wat bijdraagt aan een soepele spelervaring.

Veelgestelde vragen aanleggen padelbaan

De kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder de grootte van de baan, het type kunstgras, extra voorzieningen zoals verlichting en omheiningen, en onderhoudskosten op lange termijn.

Bij het aanvragen van een offerte bespreken we onder andere de gewenste grootte en ontwerp van de baan, het type kunstgras, eventuele extra voorzieningen en de locatie van de baan.

Kunstgras biedt verschillende voordelen, waaronder onderhoudsvriendelijkheid, goede balcontrole, slipvastheid, altijd speelbaar ongeacht het weer, geschiktheid voor zowel binnen als buiten, een langere levensduur en duurzaamheid.

Een kunstgras padelbaan heeft één à twee keer per jaar een goede onderhoudsbeurt nodig. Dit omvat onder andere het vegen van de baan, het schoonmaken van afval, inspectie van netten en drainage, en eventuele reparaties van beschadigingen.

Belangrijke overwegingen zijn onder andere de locatiekeuze, grondwerk en voorbereiding, drainage, selectie van kunstgras, afmetingen volgens de normen, installatie van netten, veiligheidsmaatregelen, certificering en richtlijnen.

De kosten worden bepaald op basis van verschillende factoren, zoals de grootte van de baan, het type kunstgras, extra voorzieningen en onderhoudskosten op lange termijn. Een gedetailleerde offerte wordt opgesteld na een persoonlijk gesprek waarin alle wensen worden besproken.

Kosten padelbaan aanleggen

Bij het plannen van de aanleg van een kunstgras padelbaan zijn er diverse cruciale factoren die de uiteindelijke kosten bepalen. We kijken niet alleen naar de initiële aanlegkosten, maar ook naar de langetermijninvestering en het onderhoud om ervoor te zorgen dat je een realistisch beeld krijgt van het totale kostenplaatje.

Een van de belangrijkste overwegingen is de grootte en het ontwerp van de padelbaan. Grotere banen vereisen meer materiaal en arbeid, wat de kosten kan verhogen. Daarnaast speelt de keuze van het kunstgras een belangrijke rol. Er zijn verschillende kwaliteiten kunstgras beschikbaar, elk met hun eigen prijskaartje, afhankelijk van factoren zoals duurzaamheid en speeleigenschappen. Verder moet er rekening worden gehouden met eventuele extra voorzieningen, zoals verlichting, omheiningen, en drainage-systemen. Deze toevoegingen kunnen de algehele kosten van het project verhogen, maar dragen ook bij aan de functionaliteit en veiligheid van de padelbaan op lange termijn. Naast de directe kosten van de aanleg moeten ook de onderhoudskosten in overweging worden genomen. Hoewel kunstgras over het algemeen minder onderhoud vereist dan natuurlijk gras, zijn er nog steeds kosten verbonden aan regelmatig onderhoud en reparaties om de baan in optimale conditie te houden.

Zoals je kunt liezen zijn de kosten voor de aanleg van een kunstgras padelbaan afhankelijk van de wensen. Heb je interesse en wil je weten wat de kosten zijn voor de aanleg van een kunstgras padelbaan? Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Binnen een werkdag nemen wij dan contact met je op om alle wensen door te bespreken, zodat wij een passende offerte kunnen aanbieden.

Advies op locatie

Wij komen graag persoonlijk  langs zodat wij bij elke aanvraag, groot of klein, je ter plaatse een geheel vrijblijvend advies kunnen geven. Zo kunnen we de situatie perfect in kaart brengen. Hoe bijzonder of lastig de aanvraag ook lijkt, Sports & Playgrass gaat graag de uitdaging aan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

Je cookievoorkeuren bij Sports & Playgrass

Beste bezoeker, bij Sports & Playgrass gebruiken we cookies om je de beste ervaring te bieden. Klik op 'Accepteren' als je alle cookies wilt accepteren of pas je voorkeuren aan onder je cookie-instellingen. Dank je wel voor je bezoek!.