Kunstgras Hockeyveld in de tuin

Kunstgras hockeyveld in de tuin

Wilt u graag hockeyen in uw eigen tuin en staat dit al langer op uw wensenlijst? Wij helpen u graag met de realisatie van deze wens. Met een eigen kunstgras hockeyveld kan op elk gewenst tijdstip van de dag gewerkt worden aan de hockey skills. Sports & Playgrass is specialist in de aanleg van kunstgras hockey in de tuin. In 2021 hebben wij maar liefst 66 privé sportveldjes aangelegd waarvan meer dan de helft kunstgras hockeyveldjes in de tuin waren.

Uitvoering hockeyveld in de tuin

Een kunstgras hockeyveld in de tuin wordt door ons geheel op maat aangelegd. Er zijn vele opties en mogelijkheden. Voor het maken van een keuze helpen wij u graag met een passend advies. Daarvoor kunnen wij ook bij u op locatie langs komen. Wij kunnen u adviseren op het gebied van:

 • Type kunstgras
 • Kleur van het kunstgras
 • Gebruik van een opsluiting, stootrand ja/nee, eventueel bekleding stootrand met kunstgras
 • Ontwerp voor de belijning
 • Omheining
 • Ligging ten opzichte van het maaiveld. Wij kunnen een kunstgras hockeyveld verzonken aanleggen. Dit betekend dat het kunstgrasveld beneden grondniveau komt te liggen. Wij kunnen ook het veld op maaiveld niveau aanleggen en een verhoogde opsluitband gebruiken. Deze dient dan tevens als stootrand zodat de bal beter in het spel blijft.
 • Keuze voor diverse toebehoren zoals hockeygoals. Wij leveren diverse toebehoren. Download via onderstaande button onze toebehoren catalogus.
Download catalogus

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Het is een top veld van 14 bij 7 meter, waar de kinderen volop kunnen hockeyen. Zelfs volwassenen kunnen hun lol op. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

Mathijs, Amstelveen

Kunstgras hockey

Voor een goed resultaat moet de basis, een perfect egale ondergrond, in orde zijn. Hierdoor maakt de bal het gewenste contact met het kunstgras hockey en rolt de bal perfect. Kunstgras hockey in de tuin wordt van A tot Z door onze vakmensen aangelegd. De kunstgras hockeyvelden die wij aanleggen voldoen aan alles wat u mag verwachten van een professioneel hockeyveld. Zo bent u verzekerd van dezelfde kwaliteit als op de hockeyclub. Wij bieden alleen een kunstgras zandveld aan. Na de aanleg wordt het hockey kunstgras volledig bezand met kwartszand. Bij dit type veld is het onderhoud minimaal. U kunt ook door ons uw kunstgras hockeyveld in de tuin laten onderhouden. Wij controleren dan o.a. de hoeveelheid zand en strooien waar nodig bij en met de borstelmachine wordt dit zand goed ingeveegd. Dit vergroot de levensduur van het kunstgras. Lees meer over het onderhoud van kunstgras.

Valdemping hockeyveld in de tuin

Wanneer u een kunstgras hockey in de tuin wilt laten aanleggen is het niet noodzakelijk om valdemping aan te brengen. Dit wordt vaak alleen onder speeltoestellen toegepast i.v.m. valhoogtes. Maar het is uiteraard wel mogelijk en het heeft ook een aantal voordelen. Wanneer valdemping wordt toegepast onder het kunstgras hockey vermindert dit namelijk de kans op blessures. Met valdemping verlaag je ook de gewrichtsbelasting bij de hoge mate van intensieve belasting. Mocht iemand vallen wordt de val gedempt. Lees meer over onze Saltex PowerPlayground shockpads voor valdemping.

Een kleine impressie van de aanleg van een kunstgras hockeyveld in de tuin.

H33 ideaal kunstgras voor te hockeyen

Bij de aanleg van hockey kunstgras gebruiken wij H33 kunstgras. Dit is dé beste kwaliteit kunstgras met een gekrulde dichte vezel en sterk garen. Het is een product wat weinig onderhoud vergt.

H33 topkwaliteit kunstgras voor hockeyveld in de tuin
Hoogte                          14 mm
Kleur gras / vezelGroen
MateriaalGrasvezel polyproplyeen
GarenkwaliteitLood en cadmiumvrij, milieuvriendelijk!
ToepassingSport en spel (hockey)
Bezanden5 – 10 kg per/m²
Aantal steken19 steken per/10cm
Gewicht2.254 gram per/m²
 *Beste kwaliteit grasmat voor hockeyveldjes

Mini hockeyveld

Heeft u een kleinere tuin? Of niet veel ruimte tot uw beschikking om te hockeyen? Voor ons is dat geen enkel probleem. Wij hebben de afgelopen jaren ook diverse kunstgras mini hockeyvelden aangelegd. Bijpassende mini hockeydoeltjes kunnen ook door ons geleverd en geplaatst worden. Het mini hockeyveld kan ook eventueel worden voorzien van belijning en rondom het veld omheining. Lees meer over de aanleg van een mini hockeyveld of zie hier voor een voorbeeld van een gerealiseerd project.

Hoeveel kost een hockeyveld in de tuin?

U bent geïnteresseerd in kunstgras hockey in de tuin en benieuwd naar de kosten? Hier kunnen wij niet direct een eenduidig antwoord op geven. Wij werken namelijk niet met standaarduitvoeringen maar maken hockeyvelden geheel naar wens en op maat. De prijs kan daarom nogal variëren. Afhankelijk van uw wensen maken wij graag voor u een vrijblijvende offerte.

De kosten voor het aanleggen van een kunstgras hockeyveld in uw tuin zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Status van de ondergrond. Is de ondergrond al gereed voor de aanleg van het kunstgras? Of moeten wij nog de benodigde grondwerkzaamheden uitvoeren?
 • Gewenste kantopsluiting. Wij werken met betonnen opsluitbanden die ook als stootrand gebruikt kunnen worden. Een optie kan zijn dat wij de betonbanden verlaagd aanbrengen zodat u een verdiept hockeyveld krijgt met een stootrand. Een andere optie is het gebruik van verhoogde betonbanden die ook als stootrand kunnen dienen. De stootranden van beton kunnen ook met kunstgras worden bekleed.
 • Uw wensen op het gebied van belijning en type hockeydoeltjes.
 • De afmeting van het hockey kunstgras en of er uitsparingen moet komen voor de hockeydoelen.
 • Toepassing van wel of geen valdemping onder het kunstgras hockey.
 • Toepassing van hekwerk om het te gaan hockeyen.

Weet u precies wat u wilt? Vraag dan bij ons vrijblijvend een offerte aan. Dat kan door het invullen van onderstaand formulier. Wij nemen dan snel contact met u op. Vervolgens maken wij aan de hand van uw wensen een passende offerte, zodat u een indicatie krijgt van de kosten. Wij komen ook aan huis voor vrijblijvend advies.

Recente projecten hockey kunstgras

Hieronder vindt u een aantal privé kunstgras hockeyvelden in tuinen die wij hebben aangelegd. Op onze referentiepagina vindt een compleet overzicht van al onze aangelegde kunstgrasvelden.

Kunstgras hockeyveld in de tuin Haaren

Kunstgras hockeyveld in de tuin Haaren

Kunstgras hockeyveld in tuin Blaricum

Kunstgras hockeyveld in tuin Blaricum

Kunstgras hockeyveld in tuin Westmaas

Kunstgras hockeyveld in tuin Westmaas

Kunstgras indoor golf Golfplaza Rijswijk

Kunstgras indoor golf Golfplaza Rijswijk

Meer referenties bekijken

Samenwerking met HockeyWerkt

Meer informatie

Binnen 24 uur reactie op uw aanvraag!

OFFERTE DIRECT AANVRAGEN

Het voordeel van de specialist:

 • Bij ieder project vrijblijvend advies op locatie;
 • Altijd de scherpste prijs, all in;
 • Hoge kwaliteit kunstgras van Europese fabrikant;
 • Enkel gecertificeerde en veilige producten;
 • Aanleg door professionele vakmensen.
Ontdek de werkwijze van Sports & Playgrass

Vrijblijvend advies op locatie

Bij elke aanvraag, groot of klein, komen wij geheel vrijblijvend langs op locatie voor advies. Tijdens dit bezoek tonen we de diverse kunstgrassoorten en adviseren wij u over de mogelijkheden. Kort na ons bezoek ontvangt u een specifieke offerte, waarin alle kosten los worden benoemd. Door deze transparante werkwijze weet u precies wat u aan ons heeft.