Sports&Playgrass
Hockey kunstgras in eigen tuin

Hockey kunstgras in eigen tuin

Wil je graag dat er altijd gehockeyd kan worden in je eigen tuin en staat dit al langer op je wensenlijst? Wij helpen je graag met de realisatie van deze droom! Met een kunstgras hockeyveld in je tuin kan op elk gewenst tijdstip van de dag gewerkt worden aan het verbeteren van de hockey skills. Hockey kunstgras stimuleert kinderen om lekker buiten te gaan spelen en te bewegen. Een kunstgras hockeyveld in de tuin kan natuurlijk ook gebruikt worden voor andere sporten, zoals een potje voetbal, softbal of gewoon heel simpel ’tikkertje’.

Wij zijn specialist in de aanleg van kunstgras hockeyvelden in tuinen. Afgelopen jaar hebben we ruim 70 privé sportveldjes aangelegd waarvan meer dan de helft kunstgras hockeyveldjes in de tuin waren. Bij ons ben je verder ook aan het goede adres als je hockey kunstgras wil laten aanleggen als gemeente of bijvoorbeeld sportvereniging

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanleggen van hockey kunstgras? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen vervolgens contact met je op om je wensen te bespreken. Ben je nieuwsgierig hoe wij hockey kustgras aanleggen? Lees dan snel verder. We leggen het stap voor stap uit. Ook vertellen we meer over veiligheid (kunstgras valdemping) en de kosten.

Video kunstgras hockeyveld aanleggen

In onderstaande video vertellen we meer over de mogelijkheden en hoe we te werk gaan tijdens het aanleggen van kunstgras hockeyveldjes aan huis of op de sportvereniging.

Hockey kunstgrasveld op maat

Bij ons wordt een kunstgras hockeyveld in de tuin volledig op maat aangelegd, met talloze opties en mogelijkheden. We staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes en bieden advies dat naadloos aansluit op jouw wensen. Voor een goed advies komen we graag bij jou op locatie langs om de situatie te bekijken en te bespreken.

Ons advies omvat verschillende aspecten, waaronder de grootte van het hockey kunstgrasveld, het type kunstgras, de kleur ervan, het gebruik van een opsluiting of stootrand (al dan niet bekleed met kunstgras), en het ontwerp voor de belijning. We kunnen ook adviseren over de omheining en de ligging van het veld ten opzichte van het maaiveld. Het kunstgras hockeyveld kan verzonken worden aangelegd, wat betekent dat het zich onder het grondniveau bevindt. Een andere mogelijkheid is om het veld op maaiveldniveau aan te leggen met een verhoogde opsluitband, die tevens als stootrand fungeert om de bal beter in het spel te houden.

Daarnaast helpen we bij de keuze van diverse toebehoren, zoals hockeygoals. Ons doel is om jouw droomveld te creëren, en met onze expertise en persoonlijke aanpak kunnen we een kunstgras hockeyveld realiseren dat perfect aansluit bij jouw behoeften en speelplezier biedt voor vele jaren.

Aanleg en onderhoud van hockey kunstgras

Voor een goed resultaat moet de basis, een perfect egale ondergrond, in orde zijn. Hierdoor maakt de bal het gewenste contact met het kunstgras en rolt de bal perfect. Het aanleggen van een kunstgras hockeyveld bij jou in de tuin wordt van A tot Z door onze vakmensen verzorgd. De kunstgras hockeyvelden die wij aanleggen voldoen aan alles wat je mag verwachten van een professioneel hockeyveld. Zo ben je verzekerd van dezelfde kwaliteit als op de hockeyclub. Wij bieden zowel zand ingestrooid, semi-water als waterkwaliteit kunstgras aan. Afhankelijk van de keuze wordt bij de aanleg het hockey kunstgras bezand met kwartszand infill. Het onderhoud van een kunstgras hockeyveldje is minimaal, toch kun je ervoor kiezen het kunstgras hockeyveld in de tuin door ons te laten onderhouden. Wij controleren dan onder andere de hoeveelheid zand en strooien waar nodig bij. Met de borstelmachine wordt dit zand goed ingeveegd. Dit vergroot de levensduur van het kunstgras. Hier lees je meer over kunstgras onderhoud en de verschillende mogelijkheden.

Hockeyveld Bilthoven

Een hockeyveld kunnen wij geheel op maat verzorgen. Daarnaast heb je verschillende opties met toebehoren, hekwerken en alles wat er komt kijken bij sportinrichtingen. Voor dit project hebben we gekozen voor een hoge ballenvanger. Mochten de kinderen van het speelveld gebruik maken dan zorg je dat er geen beschadigingen op het pand komen wanneer de […]

Lees meer

Hockeyveld Zeist

In Zeist hebben we een hockeyveldje aangelegd van 72m2. In een bosrijke omgeving kunnen hier de kinderen 24/7 genieten van het kunstgras hockeysportveld. Voor het kunstgras sportveld is er gekozen voor Hockey Ultra.

Lees meer

Privéhockeyveldje Bussum

Wij hebben een privéhockeyveldje in Bussum aangelegd. Deze klant had slechts een kleine ruimte beschikbaar. In de voortuin, tussen alle beplanting en de bloeiende bloemen. Wij realiseerden een mini-hockeyveldje die prachtig opgaat in het tuinbeeld.

Lees meer

Hockeykooi Groningen

In opdracht van European Hockey Group, mochten wij bij een hockeyvereniging uit Groningen een kunstgras hockeyveld aanleggen van maarliefst 20×10 meter. Daarbij hebben we twee maal het custom made logo van de club aangebracht op het speelveld. Het veld is officieel geopend door de spelers van G-hockey team. Vele betrokkenen hebben een bijdrage geleverd op […]

Lees meer

Hockeyveld Bilthoven

Voor een particuliere klant hebben we hockeyveld aangelegd van 78m2. Tevens is hier een hekwerk geplaatst inclusief ballenvanger. Daarnaast hebben we ook de goaltjes geplaatst. Al onze projecten kunnen wij op maat maken. Wij kunnen je geheel van A tot Z ontzorgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons!

Lees meer

Privéhockeyveld Bosch en Duin

Voor deze particuliere klant in Bosch en Duin hebben we een hockeyveldje gerealiseerd van 12 x 4 meter. Compleet met belijning, stootrand en minihockeydoelen. Het eindresultaat is écht een plaatje, met name vanwege de strakke afwerking rondom. Dit project maakt nog maar eens te meer duidelijk dat Sports & Playgrass multifunctioneel inzetbaar is. Voor dezelfde […]

Lees meer

Hockeyveld particulier

Met een eigen kunstgras hockeyveld in de tuin geef je je kinderen de kans om op ieder moment van de dag te kunnen oefenen en trainen aan hun hockeyskills. Wij maken onze veldjes van klein tot groot. Dus zelfs in tuinen met beperkte ruimte, zorgen wij voor een passende oplossing en kunnen de hockeyveldjes geheel […]

Lees meer

Privé Hockeyveld

Zeg nu eerlijk, wat is er voor kinderen nou leuker dan hockeyen in de eigen achter­tuin? De computer en Playstation uit en weer lekker naar buiten om gezond te bewegen en te spelen in de buitenlucht. Het speelplezier van de vereniging, gewoon bij je thuis? Sports & Playgrass maakt dit mogelijk. Wij zijn namelijk dé […]

Lees meer

Kunstgras hockeyveld in tuin Mierlo

De klant in Mierlo ging zijn tuin aanpassen en vroeg ons voor de aanleg van een kunstgras hockeyveld in de tuin. Het is een hockeyveld van 74 m² geworden met belijning en goaltjes.

Lees meer

Kunstgras hockeyveld in tuin Gilze

Dit mooie kunstgras hockeyveld in tuin met verzonken bak, belijning en doeltjes mochten wij plaatsen in Gilze. Op dit sportveldje kunnen de kinderen naar hart en lust hockeyen!

Lees meer

Kunstgras hockeyveld voortuin Houten

In samenwerking met Leeijen Tuin & Straatwerk, hebben wij in Houten een kunstgras hockeyveld in de voortuin aangelegd. Het hockeyveldje heeft rondom een verhoogde stootrand zodat de bal beter in het spel blijft.

Lees meer

Kunstgras hockeyveld Nederhorst den Berg

Dit kunstgras hockeyveldje met stootrand en goaltjes mochten wij plaatsen in een voortuin in Nederhorst den Berg. In deze rustige wijk hebben de kinderen nu alle ruimte om lekker te hockeyen op dit hockey kunstgras in de eigen tuin.

Lees meer

Kunstgras valdemping voor hockey kunstgras

Wanneer je een kunstgras hockeyveld in de tuin wilt laten aanleggen is het niet noodzakelijk om kunstgras valdemping of een shockpad aan te brengen. Het is uiteraard wel mogelijk om te kiezen voor een dempende laag en het heeft ook een aantal voordelen. Wanneer kunstgras valdemping wordt toegepast onder het hockey kunstgras, verbeterd dit de balstuit en verminderd dit de kans op blessures. Met valdemping verlaag je ook de gewrichtsbelasting bij de hoge mate van intensieve belasting. Mocht iemand vallen, dan wordt de val gedempt. Hier lies je meer over onze Saltex PowerPlayground shockpads voor valdemping.

Welk kunstgras type gebruiken wordt er gebruikt?

Bij het aanleggen van hockey kunstgras maken wij gebruik van het premium kunstgrastype Hockey Ultra. Dit type kunstgras wordt door ons beschouwd als de beste kwaliteit, met zijn gekrulde dichte vezels en sterke garen. Het resultaat is een duurzaam en hoogwaardig product dat weinig onderhoud vereist, wat het ideaal maakt voor de eindgebruiker. Met Hockey Ultra kun je genieten van een prachtig en langdurig hockeyveld, dat bestand is tegen intensief gebruik en de meest uitdagende omstandigheden. We zijn ervan overtuigd dat dit type hockey kunstgras de perfecte keuze is om jouw hockeyervaring naar een hoger niveau te tillen.

Mini kunstgras hockeyveld in de tuin

Heb je een kleinere tuin of gewoon simpelweg niet veel ruimte tot je beschikking om te hockeyen? Voor ons is dat geen enkel probleem. Wij hebben de afgelopen jaren ook diverse mini kunstgras hockeyvelden gerealiseerd. Bijpassende mini hockeydoeltjes kunnen ook door ons geleverd en geplaatst worden. Het mini hockeyveld kan ook worden voorzien van belijning rondom het veld en omheining. Lees hier meer over de aanleg van een mini hockeyveld.

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Hockey kunstgras versus natuurgras

In vergelijking met natuurgras biedt een kunstgras hockeyveld in de tuin een scala aan voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor zowel particulieren als sportverenigingen. Terwijl natuurgras een aantrekkelijk uiterlijk heeft wanneer goed onderhouden, vergt het veel arbeid en tijd om het in topconditie te houden. Regelmatig maaien, bemesten en sproeien zijn essentieel om het gras gezond en mooi te houden. Bovendien zijn natuurlijke grasvelden vaak gevoelig voor slijtage, vooral op drukke speelplekken, waardoor kale plekken ontstaan en regelmatig herstelwerk nodig is. Hockey kunstgras daarentegen behoudt gedurende het hele jaar een frisse en groene uitstraling zonder intensief onderhoud. Dankzij de duurzame en veerkrachtige eigenschappen van het Hockey Ultra kunstgrastype, kunnen spelers genieten van een gelijkmatige ondergrond en consistente speelomstandigheden, ongeacht het seizoen of weersomstandigheden. Hockey kunstgras is bestand tegen intensief gebruik en blijft jarenlang in uitstekende staat, waardoor het een kosteneffectieve en duurzame investering is.

Wat betreft speelkwaliteit biedt kunstgras een gelijkmatig en stabiel oppervlak dat zorgt voor een snelle en nauwkeurige balrol, waardoor spelers hun vaardigheden kunnen aanscherpen. Bovendien is het veerkrachtig en biedt het een goede demping, wat de kans op blessures vermindert, vooral bij snelle en dynamische sporten zoals hockey.

Naast de praktische voordelen, draagt het gebruik van hockey kunstgras ook bij aan waterbesparing en milieubehoud. Natuurlijke grasvelden vereisen een aanzienlijke hoeveelheid water om ze groen en gezond te houden, terwijl kunstgras vrijwel geen water nodig heeft. Dit resulteert in aanzienlijke waterbesparingen en draagt bij aan het behoud van een waardevolle natuurlijke hulpbron. Bovendien elimineert het gebruik van kunstgras de noodzaak voor het gebruik van pesticiden en chemicaliën, wat zowel de gezondheid van mens en dier als het milieu ten goede komt. Kortom, met zijn minimale onderhoudsbehoeften, langdurige prestaties en positieve ecologische impact, overtreft een kunstgras hockeyveld duidelijk de traditionele natuurgrasvelden. Hockey kunstgras is een slimme en verantwoorde keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en hoogwaardige oplossing voor hun hockeyveld in de tuin.

Kosten kunstgras hockeyveld in de tuin

Ben je geïnteresseerd in hockey kunstgras in de tuin en benieuwd naar de kosten? Hier kunnen wij helaas niet direct een eenduidig antwoord op geven. Wij werken namelijk niet met standaarduitvoeringen maar maken hockeyvelden geheel naar wens en op maat. De prijs kan daarom variëren. De kosten voor het aanleggen van een kunstgras hockeyveld in je tuin zijn afhankelijk van een aantal factoren, denk bijvoorbeeld aan:

Weet je precies wat je wilt? Vraag dan bij ons vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen dan snel contact met je op. Vervolgens maken wij aan de hand van uw wensen een passende offerte, zodat je een indicatie krijgt van de kosten. Wij komen ook aan huis voor vrijblijvend advies.

Ook interessant: multifunctioneel sportveld, kunstgras voetbalveld, kunstgras tennisbaan en golf kunstgras.

Advies op locatie

Wij komen graag persoonlijk  langs zodat wij bij elke aanvraag, groot of klein, je ter plaatse een geheel vrijblijvend advies kunnen geven. Zo kunnen we de situatie perfect in kaart brengen. Hoe bijzonder of lastig de aanvraag ook lijkt, Sports & Playgrass gaat graag de uitdaging aan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

Je cookievoorkeuren bij Sports & Playgrass

Beste bezoeker, bij Sports & Playgrass gebruiken we cookies om je de beste ervaring te bieden. Klik op 'Accepteren' als je alle cookies wilt accepteren of pas je voorkeuren aan onder je cookie-instellingen. Dank je wel voor je bezoek!.