Sports&Playgrass
Sportveld renovatie: verhoog de speelkwaliteit en veiligheid

Sportveld renovatie: verhoog de speelkwaliteit en veiligheid

Als specialist in het aanleggen van sport- en speelvelden begrijpen wij het cruciale belang van het behouden van sportfaciliteiten in optimale conditie. Of je nu de beheerder bent van een gemeentelijk sportpark, een school met actieve leerlingen of een sportclub waar de competitie nooit stopt, ons doel is om jou te ondersteunen in het bereiken van de beste speelkwaliteit. Met onze diepgaande expertise in zowel kleine als grote renovatieprojecten, en met toegang tot de nieuwste materialen en technieken, kunnen wij elke slijtage effectief aanpakken en essentiële verbeteringen zoals betere drainage en veiligere speeloppervlakken realiseren. Ons team staat klaar om jouw sportveld te transformeren en terug te brengen naar een staat die niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk is, waardoor de trots en het plezier van de spelers wordt verhoogd.

Ben je klaar om jouw sportveld te laten renoveren? Vraag dan vandaag nog vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe wij de speelervaring en levensduur kunnen optimaliseren!

Skill Garden, 's-hertogenbosch

Zie hier de betoverende transformatie van de Skills Garden in Gemeente ‘s-Hertogenbosch, gerealiseerd door Sports & Playgrass in samenwerking met Topgrass en diverse andere partners. Met een uitdagende pumptrack, een energieke atletiekbaan en een scala aan sport- en fitnesstoestellen biedt dit multifunctionele sportveld eindeloos sport- en speelplezier voor kinderen van alle leeftijden. De kleurrijke en organische […]

Lees meer

Trapveld Sportcentrum de Vaart

Bij Sportcentrum de Vaart in Linschoten hebben we dit kunstgras trapveld aangelegd. Het grote trapveld is volledig van kunstgras en voorzien van twee hoge goals. Door het gebruik van kunstgras heeft het trapveld een val-dempende ondergrond. Rondom het trapveld is een mooie haag aangelegd dat fungeert als ballenvanger en waardoor het trapveld subtiel in de […]

Lees meer

Hockeyveld Bilthoven

Een hockeyveld kunnen wij geheel op maat verzorgen. Daarnaast heb je verschillende opties met toebehoren, hekwerken en alles wat er komt kijken bij sportinrichtingen. Voor dit project hebben we gekozen voor een hoge ballenvanger. Mochten de kinderen van het speelveld gebruik maken dan zorg je dat er geen beschadigingen op het pand komen wanneer de […]

Lees meer

Egmond aan Zee

Voor een vakantiepark in Egmond aan zee hebben wij een betonbaan omgetoverd tot een multifunctioneel sportveld. Van een oude betonbaan die er verloren bijligt naar een levend sportveld. De recreanten van dit vakantiepark kunnen hun lol weer op. Wij kunnen dit realiseren voor een relatief goedkope manier en hierin is veel mogelijk. Neem contact met […]

Lees meer

Pannaveld, FC de Bilt  

Bij een voetbalvereniging de Bilt hebben we dit omheinde pannaveld van kunstgras mogen aanleggen De omheining bestaat uit lage en hoge zijden (achter de goals) en daarin zijn ook de grote goals verwerkt. Het trapveld is voorzien van een open ingang in de omheining.

Lees meer

Privé putting green en landscaping, Dordrecht

Bij een woning in Dordrecht hebben we deze kunstgras putting green in de tuin naast het huis aangelegd. De putting green heeft drie holes, en er is gebruik gemaakt van kort golf-kunstgras. Om de holes heen is er kunstgras met een langere spriet aangelegd, dat ook in de rest van de tuin ligt. Zo vormt […]

Lees meer

Padelbaan, Coronel Sports Huizen

Deze kunstgras padelbanen zijn aangelegd bij Coronel Sports in Huizen. Ook tussen de banen in is er kunstgras gelegd waardoor de banen één geheel lijken. Voor de banen zelf is gekozen voor het typische blauwe padelkunstgras en de kooien zijn voorzien van hoge verlichtingspalen in dezelfde kleur als de kooi.

Lees meer

Pannaveld, Voetbalvereniging D.E.E.S. Wintelre

Bij een voetbalvereniging in Wintelre hebben we dit grote kunstgras pannaveld aangelegd. De omheining bestaat uit lage en hoge zijden (achter de goals) en is af te sluiten met een deur. Het logo van de voetbalvereniging is in wit kunstgras terug te zien in het midden van het veld.

Lees meer

Pannaveld, Sportvereniging Laren  

Bij Sportvereniging Laren hebben we dit pannaveld aangelegd in blauw kunstgras. De pannakooi heeft twee grote goals, maar ook vier kleinere goals in de lange zijden. Het logo van de voetbalvereniging is in het zwart-wit verwerkt in het midden van het veld. Door het plaatsen van twee basketbalnetten boven de grote goals, is het veld […]

Lees meer

Privé basketbalveld Amersfoort  

Bij een woning in Amersfoort hebben we een dit kunstgras basketbalveld aangelegd. Het veld is gelegen in een hoek van de tuin, waardoor er natuurlijke afscheiding is gecreëerd. Het basketbalveld is uitgerust met een grote verstelbare basket en de kunstgras ondergrond is voorzien van de juist belijningen. Omdat de familie fan is van de Amerikaanse […]

Lees meer

Privé putting green Huizen

Bij een woning in Huizen hebben we deze kunstgras putting green in de achtertuin aangelegd. De putting green is voorzien van vier holes, en er is gebruik gemaakt van kort golf-kunstgras. Om de holes heen hebben we kunstgras met een langere spriet aangelegd, dat een afscheiding vormt voor de holes en waardoor het geheel mooi […]

Lees meer

Multifunctioneel sportveld Laren

In samenwerking met K. vd Haterd Kunstgras, bestratingen en tuinwerken hebben we bij een woning in Laren dit ruim opgezette kunstgras sportveldje aangelegd in de tuin.  Op de lange kant van het veld is tevens een verstelbare basket geïnstalleerd. Naast hockey, is het veldje daardoor geschikt om basketbal te spelen. Voor de omheining is gekozen voor natuurlijke […]

Lees meer

Wanneer is renovatie van een sportveld nodig?

Constante activiteit en de onvermijdelijke confrontatie met de elementen slijtage en weersinvloeden kunnen een tol eisen van een sportveld. Kunstgrasvelden, hoewel duurzaam en onderhoudsvriendelijk, zijn geen uitzondering. Intensief gebruik door sporten zoals voetbal, rugby, en hockey kan de vezels van het kunstgras verslijten en de infill verdichten, wat leidt tot een verminderde schokabsorptie en een harder speeloppervlak. Bovendien kunnen UV-stralen van de zon, regen, sneeuw en ijs de binding van de naden aantasten en de kleur van de vezels doen vervagen. Wanneer je merkt dat de naden loskomen, de bal niet meer zo goed stuitert als voorheen, of dat het oppervlak begint af te vlakken, dan zijn dit duidelijke tekenen dat renovatie niet alleen noodzakelijk is, maar ook urgent om de veiligheid en speelkwaliteit te garanderen. Het tijdig aanpakken van deze problemen kan voorkomen dat kleine problemen uitgroeien tot grotere en duurdere reparaties.

Het constante geweld van sportactiviteiten laat dus onvermijdelijk zijn sporen na op een sportveld. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om in actie te komen voor een renovatie? Let op deze veelvoorkomende tekenen van slijtage:

Uitdagingen en voordelen van kunstgras sportveld renovatie

Bij het renoveren van kunstgras sportvelden kunnen diverse uitdagingen optreden, zoals het omgaan met onverwachte ondergronds schade of de complexiteit van bestaande installaties. Dankzij onze ervaren vakmensen en geavanceerde technieken zijn we echter uitstekend voorbereid om deze uitdagingen effectief aan te pakken. Ons team is toegewijd aan het soepel en efficiënt laten verlopen van elk renovatieproject, ongeacht de obstakels die we onderweg tegenkomen.

De investering in de renovatie van kunstgras sportvelden brengt veel voordelen met zich mee, zowel op korte als op lange termijn:

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Beschikbare renovatie opties voor sportvelden

Bij het renoveren van sportvelden bieden wij diverse opties aan:

Levensduur en renovatie frequentie van kunstgras sportvelden

De duurzaamheid en het onderhoudsinterval van een kunstgras sportveld zijn cruciale aspecten die bepalen hoe vaak renovatie nodig is. Gemiddeld is een grondige renovatie elke 8 tot 12 jaar vereist, afhankelijk van de mate van gebruik en de algehele kwaliteit van de faciliteit. Wij bieden een garantie van 8 jaar op de toplaag na elke vervanging, wat ervoor zorgt dat het veld gedurende die periode aan onze hoge standaarden blijft voldoen. Om de maximale levensduur van ongeveer 10 tot 12 jaar te bereiken, is consistent onderhoud essentieel. Dit onderhoud omvat regelmatige activiteiten zoals het verwijderen van vuil en bladeren, het opborstelen van de kunstgrasvezels om ze rechtop te houden, en het aanvullen van het infill materiaal, wat essentieel is voor het behoud van de juiste demping en drainage eigenschappen van het veld.

De kosten voor de renovatie van een sportveld kunnen aanzienlijk variëren en zijn sterk afhankelijk van de omvang van het project. Kleinere renovatieprojecten zijn doorgaans minder kostbaar dan grootschalige renovaties, waarbij intensieve werkzaamheden zoals het verwijderen van de oude kunstgrasmat en het installeren van een nieuwe, vereist zijn. Onze aanpak is erop gericht om elke klant een gepersonaliseerde offerte aan te bieden die nauw aansluit bij de specifieke eisen en omstandigheden van hun sportveld. We streven ernaar om binnen 24 uur na aanvraag te reageren met een gedetailleerde en passende offerte, zodat je snel een duidelijk beeld krijgt van de verwachte kosten en de scope van de benodigde werkzaamheden.

Technieken en materialen voor de renovatie van kunstgras sportvelden

Bij de renovatie van kunstgras sportvelden passen wij geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen toe om duurzaamheid en optimale speelprestaties te waarborgen. Het proces begint vaak met het vervangen van de toplaag. Hierbij wordt de oude, versleten toplaag verwijderd en vervangen door een nieuwe laag van hoogwaardig kunstgras dat verbeterde eigenschappen heeft, zoals betere schokabsorptie, duurzaamheid tegen slijtage en UV-bestendigheid. Deze nieuwe toplaag biedt niet alleen een verbeterde speelervaring maar helpt ook bij het verminderen van blessures tijdens het sporten.

Daarnaast kan tijdens een renovatieproject blijken dat de ondergrond van het kunstgrasveld beschadigd of ongelijk is. In dergelijke gevallen voeren we grondige reparaties uit, waaronder het opvullen van kuilen en gaten en het egaliseren van het oppervlak om een vlakke en stabiele basis te creëren. Indien nodig wordt de gehele ondergrond vervangen door een nieuw en stabiel fundament dat de levensduur van het kunstgrasveld verlengt en zorgt voor consistentie in speelkwaliteit. Door deze technieken toe te passen, zorgen we ervoor dat het kunstgrasveld volledig wordt gerenoveerd en geschikt is voor jarenlang sportplezier, waarmee we de investering van onze klanten maximaliseren.

Optimale seizoenen voor renovatie van sportvelden

Het kiezen van het juiste moment voor renovatiewerkzaamheden aan sportvelden is cruciaal voor het succes van het project. Over het algemeen wordt het voorjaar beschouwd als de ideale tijd voor het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden. In deze periode biedt het overwegend droge en stabiele weer optimale omstandigheden die essentieel zijn voor een efficiënte renovatie. Goed weer minimaliseert de kans op vertragingen door regen of andere ongunstige weersomstandigheden en zorgt ervoor dat de materialen correct kunnen uitharden en zich kunnen vestigen. Bovendien stelt het uitvoeren van renovaties in het voorjaar sportfaciliteiten in staat om gereed te zijn voor gebruik tijdens de drukke zomermaanden, waardoor er maximale beschikbaarheid is voor competities en evenementen. Door de renovatie tijdig te plannen, kunnen sportclubs en faciliteiten ononderbroken gebruikmaken van hun velden, wat bijdraagt aan een betere sportervaring voor iedereen.

Impact van sportveldrenovatie op speelervaring en veiligheid

De renovatie van een kunstgras sportveld speelt een cruciale rol in het verbeteren van zowel de speelervaring als de veiligheid van de sporters. Door het veld te vernieuwen met hoogwaardig kunstgras, wordt de kwaliteit van het speeloppervlak significant verbeterd. Dit leidt tot een gelijkmatiger en voorspelbaarder balgedrag, wat essentieel is voor de prestaties en het plezier van de spelers. Bovendien zorgt een vlak en goed onderhouden speelveld voor een vermindering van de kans op valpartijen en verwondingen. De renovatie omvat vaak het corrigeren van oneffenheden en het stabiliseren van de ondergrond, waardoor het risico op blessures die kunnen ontstaan door struikelen of oneven balcontact wordt geminimaliseerd. Zo biedt een gerenoveerd sportveld niet alleen een verbeterde sportieve uitdaging maar ook een veiligere omgeving voor alle gebruikers.

Veelgestelde vragen over kunstgras sportveld renovatie

Bij de renovatie van kunstgrasvelden moeten strikte kwaliteits- en veiligheidsnormen worden nageleefd. Afhankelijk van de locatie en het type sport, kunnen velden onderworpen zijn aan keuringen door onafhankelijke certificatie-instellingen zoals KIWA Sports, die controleren of de velden voldoen aan de gestelde eisen.

De duur van een renovatieproject voor een kunstgrasveld hangt af van de omvang en de specifieke werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Over het algemeen kan het renovatieproces binnen enkele dagen voltooid zijn, waarna het veld direct weer bespeelbaar is.

Gerenoveerde sportvelden moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en certificeringen, die variëren afhankelijk van het type sport en het beoogde gebruik van het veld. Het is belangrijk om met een gespecialiseerde consultant te overleggen om de juiste normen voor uw specifieke veld te bepalen. Ons team kan u adviseren over de geschikte certificeringen voor uw gerenoveerde kunstgras sportveld.

Investeren in de renovatie van kunstgras sportvelden biedt meerdere langetermijnvoordelen. Naast het verbeteren van de speelervaring en het verhogen van de veiligheid, vereisen kunstgrasvelden minder onderhoud dan natuurgrasvelden. Dit resulteert in lagere langetermijnkosten voor onderhoud en vervanging, wat een kosteneffectieve oplossing is voor sportfaciliteiten.

De renovatie van een kunstgras sportveld verhoogt aanzienlijk de speelkwaliteit en veiligheid. Vernieuwing van het kunstgras zorgt voor een vlakker en gelijkmatiger speeloppervlak, wat essentieel is voor het consistent stuiten van de bal en het verminderen van de kans op blessures. Het corrigeren van oneffenheden en stabiliseren van de ondergrond tijdens renovatie minimaliseert het risico op blessures veroorzaakt door struikelen of ongelijke balcontacten, wat leidt tot een veiliger en genoeglijker speelervaring voor alle gebruikers.

Verbeter de prestaties van jouw sportveld

De renovatie van sportvelden is een cruciale investering die niet alleen de kwaliteit van het speelveld verbetert, maar ook de gemeenschap van gebruikers ten goede komt. Bij Sports en Playgrass begrijpen we het belang van een veld dat zowel functioneel als esthetisch op zijn best is. Wij bieden deskundige begeleiding en superieure dienstverlening om de prestaties van uw sportvelden te optimaliseren.

Neem vandaag nog contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan en laat ons tonen hoe onze professionele renovatiediensten de speelervaring kunnen verhogen en uw veld veiliger en aantrekkelijker kunnen maken. Of het nu gaat om grote projecten of kleinere aanpassingen, wij benaderen elke taak met dezelfde precisie en toewijding.

Advies op locatie

Wij komen graag persoonlijk  langs zodat wij bij elke aanvraag, groot of klein, je ter plaatse een geheel vrijblijvend advies kunnen geven. Zo kunnen we de situatie perfect in kaart brengen. Hoe bijzonder of lastig de aanvraag ook lijkt, Sports & Playgrass gaat graag de uitdaging aan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

Je cookievoorkeuren bij Sports & Playgrass

Beste bezoeker, bij Sports & Playgrass gebruiken we cookies om je de beste ervaring te bieden. Klik op 'Accepteren' als je alle cookies wilt accepteren of pas je voorkeuren aan onder je cookie-instellingen. Dank je wel voor je bezoek!.