Sports&Playgrass

Valdemping kunstgras

Kunstgras is een veilige en zachte ondergrond om op te spelen. In tuinen wordt er vaak voor gekozen om geen kunstgras valdemping te plaatsen. Voor sport- en speelveldjes in de publieke ruimte is dit echter een heel ander verhaal. Rondom speeltoestellen is valdemping kunstgras uiterst belangrijk. Met alleen het plaatsen van kunstgras wordt niet aan de wettelijke verplichtingen voldaan. Door een keuze te maken voor het juiste type kunstgras, voldoe je wel aan de eisen en voorkom je ernstige valpartijen en letsel bij kinderen.

Ben je op zoek naar kunstgras met valdemping? Onze oplossing is Safetygrass aan. Dit product bestaat uit Playgrass kunstgras en Saltex Shockpads voor een uiterst goede valdemping. Meer informatie over Safetygrass en Saltex Shockpads is verderop deze pagina te vinden. Heb je vragen over ons Safetygrass? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met al je vragen. Je kunt ons ook bellen of mailen.

Schoolplein, Roosendaal

Op het schoolplein van De Kameleon in Roosendaal hebben we verschillende sport- en speel gelegenheden mogen aanleggen. Onder de verschillende speeltoestellen en schommels is gekozen voor een kunstgras ondergrond. De combinatie van de natuurlijke materialen en verschillende kleuren kunstgras geeft het geheel een frisse en speelse uitstraling. Voor de veiligheid van de kinderen is er […]

Lees meer

Gekleurde speelplek, Zoetermeer  

Basisschool Da Vinci in Zoetermeer heeft met een sponsorloop geld ingezameld voor het op-pimpen van het schoolplein. Naar aanleiding hiervan hebben wij deze gekleurde kunstgras speelplek aangelegd. De school heeft gekozen voor verschillende kleuren kunstgras die in elkaar overlopen onder de speeltoestellen. Onder het kunstgras zijn valdempingsplaten neergelegd zodat dit een geschikte ondergrond vormt voor […]

Lees meer

Kunstgras zorginstelling Kerkdriel

Bij zorginstelling De Leyenstein in Kerkdriel hebben we deze gekleurde speelplek gemaakt van kunstgras. De speelplek bevindt zich in de gemeenschappelijke binnentuin en is vrij toegankelijk voor bewoners en bezoekers. Door het gebruik van meerdere kleuren geeft het de binnentuin het gehele jaar een gezellige en uitnodigde uitstraling.

Lees meer

Schoolplein, basisschool de Plevier in Hoogvliet

Sportieve basisschool de Plevier in Hoogvliet (Rotterdam) heeft een nieuw schoolgebouw en wij hebben het nieuwe schoolplein mogen aanleggen. Het schoolplein loopt rondom het gebouw en de school heeft gekozen voor allerlei verschillende speeltoestellen en speelplekken. Zo hebben we aan de ene kant van de school een glijbaan, klimrek en schommels mogen plaatsen waaronder kunstgras […]

Lees meer

Kunstgras sportveld, Anna Pauwlona

Bij een basisschool in Anna Pauwlona hebben we dit kunstgras multifunctioneel sportveld aangelegd. De school heeft gekozen voor een ruim kunstgras voetbalveld, inclusief kooi op het schoolplein. Het trapveld is voorzien van een omheining met een opening ingang. Door het plaatsen van twee basketbalnetten kan het veld ook gebruikt worden om te basketballen.

Lees meer

Sportveld schoolplein Barendrecht

Dit grote sportveld is aangelegd bij een school in Barendrecht. De school heeft gekozen voor een ruim kunstgras sportveld op het schoolplein. De omheining heeft een deur en is aan de bovenkant afgedekt door een zwart net dat er voor zorgt dat er geen ballen kunnen ontsnappen. 

Lees meer

Kunstgras speelheuvels speelplek Nuenen

Bij een openbare speelplek in Nuenen hebben wij verschillende kunstgras speelheuvels met hoogtes van 1-1,5 meter aangelegd. Door het intensief bespelen van speelheuvels worden deze vaak kaal doordat het gras verdwijnt en daarom is kunstgras ideaal. Het heeft weinig onderhoud nodig en de kinderen zullen altijd op een groene heuvel kunnen spelen.

Lees meer

Trap- en speelveld op basisschool De Tweeklank, Nieuwegein

Bij een basisschool in Nieuwegein is dit kunstgras trap- en speelveld aangelegd. De school heeft gekozen voor een ruim kunstgras voetbalveld, inclusief baskets. Het trapveld is voorzien van een omheining met een opening ingang en rondom het veld is goot aangelegd voor het afvoeren van regenwaterafvoer.

Lees meer

Kunstgras schoolplein

Wij realiseren veilige en duurzame speelomgevingen voor kinderen op schoolpleinen. Wij werken dagelijks aan kunstgras schoolpleinen. In verkoop, aanleg en onderhoud. Wij hebben al vele kunstgras valondergronden op schoolpleinen geïnstalleerd. Kunstgras is dan ook dé ideale ondergrond om op te spelen dankzij een hoge slijtvastheid.

Lees meer

Kunstgras babybox Schijndel

In Schijndel hebben wij een mooie babybox met kunstgras, paaltjes, bloemen en spiegels gemaakt.  Een veilig speelhoekje voor de allerkleinsten van deze BSO.

Lees meer

Speeltoestel schoolplein

Wij kunnen een schoolplein voorzien een een veilige valondergrond waardoor kinderen veilig kunnen spelen. Naast de veilige valondergrond monteren wij tegenwoordig ook zelf de speeltoestellen. Zo hadden we alles onder in een dak en word je geheel ontzorgd bij je project

Lees meer

Schoolplein Brussel

De leerlingen van deze school in Brussel gaan sinds kort met nog meer plezier de pauze in. Het schoolplein is naast de al bestaande belijningen, afgezette speelveldjes en zitjes door ons voorzien van stroken en vlakken kunstgras. In samenwerking met de school hebben we gewerkt aan het ontwerp en de inrichting van het groen. Het […]

Lees meer

Een veilige speel- en sportomgeving met valdemping kunstgras

In ons streven naar een veilige speel- en sportomgeving is valdemping kunstgras een sleutelcomponent. Bij het aanleggen van speelplaatsen, speeltuinen of sportvelden, houden we de veiligheid van kinderen als onze hoogste prioriteit. We begrijpen dat de aanwezigheid van speeltoestellen een potentieel risico voor vallen met zich meebrengt. Daarom plaatsen wij valdempend kunstgras met hoogwaardig gerecycled rubber dat niet alleen valt, maar ook schokken absorbeert. Dit zorgt ervoor dat zelfs bij een onverwachte val van een speeltoestel, het risico op letsel aanzienlijk wordt verminderd.

Verder kijken we verder dan alleen de grond; we zijn ook gespecialiseerd in het installeren van hekwerken rondom sportvelden en speelterreinen. Dit dient niet alleen om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen, maar ook die van omstanders. Met onze holistische benadering van veiligheid bieden wij een volledige oplossing voor valdemping onder kunstgras en creëren we een veilige en aantrekkelijke omgeving voor iedereen.

Safetygrass als valdemping kunstgras

Safetygrass is onze premium keuze voor valdempende ondergrond bij speeltoestellen. Dit innovatieve systeem, een combinatie van Playgrass kunstgras en Saltex Shockpads, biedt een gecertificeerde en valveilige oplossing die essentieel is voor elke speelomgeving. Afhankelijk van de hoogte van het speeltoestel, bieden we verschillende diktes van Shockpads (22, 35 of 45 mm) om de perfecte balans tussen comfort en veiligheid te waarborgen.

Safetygrass is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van diverse speeltoepassingen. Het is niet alleen duurzaam en esthetisch aantrekkelijk, maar heeft ook een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. De combinatie van Playgrass kunstgras en Saltex Shockpads resulteert in een optimale valdemping, waardoor kinderen in alle veiligheid kunnen spelen.

Saltex Powerplayground shockpads

Bij de aanleg van speelplekken, speeltuinen en schoolpleinen is de keuze van de juiste valdemping cruciaal om een veilige speelomgeving voor kinderen te creëren. Hier speelt de Saltex Powerplayground Shockpad een sleutelrol. Dit assortiment biedt de beste HIC-waarden op de Nederlandse markt en wordt geproduceerd in Europa met milieuvriendelijke, lichtgewicht materialen. Deze Shockpads zijn bijzonder effectief in het absorberen van schokken en verminderen het risico op letsel aanzienlijk.

Saltex Powerplayground Shockpads worden doorgaans gecombineerd met Playgrass kunstgras om een robuuste en valdempende ondergrond te bieden. Deze combinatie is niet alleen veilig, maar ook esthetisch aantrekkelijk en duurzaam, waardoor het een ideale keuze is voor elke speelomgeving. We nodigen je uit om de voordelen van Saltex Powerplayground te ontdekken en te zien hoe deze bijdraagt aan een veilige en plezierige speelervaring voor kinderen

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Wettelijke veiligheidseisen kunstgras ondergrond

Kunstgras is van ‘nature’ geen valdempende ondergrond. Het materiaal is relatief dun en zorgt voor onvoldoende bescherming. Om dit te waarborgen zijn er wettelijke veiligheidseisen opgesteld waaraan een ondergrond moet voldoen. Om aan deze veiligheidseisen te voldoen, gebruiken wij dus Safetygrass. Dit is een combinatie van kunstgras met een Shockpad. Afhankelijk van de maximale valhoogte wordt de dikte van de plaat berekend. U heeft dan een gecertificeerd, valveilig systeem.

De eisen voor een veilige valondergrond bij speelplekken staat beschreven in de Nederlandse norm NEN-EN 1177. Herin staat onder andere dat tot een valhoogte van maximaal 60 cm geen valondergrond nodig is. Wij werken dus met Saltex PowerPlayground Shockpads. Dit assortiment kunstgras valdemping heeft de beste HIC-waardes op de Nederlandse markt.

Kosten van valdemping kunstgras

Het bepalen van de kosten voor valdemping kunstgras is cruciaal voor het plannen van je project. Deze kosten zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte van het project en de specifieke eisen voor valdemping. We streven ernaar om kosteneffectieve oplossingen aan te bieden die aan zowel de veiligheidsnormen als jouw budget voldoen. Voor een gedetailleerde en vrijblijvende prijsopgave, nodigen we je uit om een offerte aan te vragen. Ons team zal je specifieke behoeften analyseren en een op maat gemaakte offerte verstrekken. Wil je meer weten over onze valdempende kunstgras oplossingen, of heb je vragen over ons Safetygrass? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met al je vragen! Je kunt ons ook bellen of mailen.

Ook interessant: kunstgras voor kinderdagverblijven, kunstgras voor op schoolpleinen en kunstgras voor een speelveld.

Advies op locatie

Ontdek de persoonlijke service van Sports & Playgrass! Ons team komt graag bij je langs voor een vrijblijvend advies, ongeacht de omvang van je aanvraag. Door ter plaatse te zijn, kunnen we de situatie nauwkeurig in kaart brengen en op maat advies geven. Geen uitdaging is te groot voor ons team – bij Sports & Playgrass gaan we graag de uitdaging aan om zelfs het onmogelijke mogelijk te maken. Laat ons jouw wensen realiseren!

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

Je cookievoorkeuren bij Sports & Playgrass

Beste bezoeker, bij Sports & Playgrass gebruiken we cookies om je de beste ervaring te bieden. Klik op 'Accepteren' als je alle cookies wilt accepteren of pas je voorkeuren aan onder je cookie-instellingen. Dank je wel voor je bezoek!.