Sports&Playgrass
Valdemping kunstgras

Valdemping kunstgras

Kunstgras is een veilige en zachte ondergrond om op te spelen. In tuinen wordt er vaak voor gekozen om geen kunstgras valdemping te plaatsen. Voor sport- en speelveldjes in de publieke ruimte is dit echter een heel ander verhaal. Rondom speeltoestellen is valdemping kunstgras uiterst belangrijk. Met alleen het plaatsen van kunstgras wordt niet aan de wettelijke verplichtingen voldaan. Door een keuze te maken voor het juiste type kunstgras, voldoe je wel aan de eisen en voorkom je ernstige valpartijen en letsel bij kinderen.

Ben je op zoek naar kunstgras met valdemping? Onze oplossing is Safetygrass aan. Dit product bestaat uit Playgrass kunstgras en Saltex Shockpads voor een uiterst goede valdemping. Meer informatie over Safetygrass en Saltex Shockpads is verderop deze pagina te vinden. Heb je vragen over ons Safetygrass? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met al je vragen. Je kunt ons ook bellen of mailen.

Kunstgras speelheuvels speelplek Nuenen

Bij een openbare speelplek in Nuenen hebben wij verschillende kunstgras speelheuvels met hoogtes van 1-1,5 meter aangelegd. Door het intensief bespelen van speelheuvels worden deze vaak kaal doordat het gras verdwijnt en daarom is kunstgras ideaal. Het heeft weinig onderhoud nodig en de kinderen zullen altijd op een groene heuvel kunnen spelen.

Lees meer

Kunstgras schoolplein

Wij realiseren veilige en duurzame speelomgevingen voor kinderen op schoolpleinen. Wij werken dagelijks aan kunstgras schoolpleinen. In verkoop, aanleg en onderhoud. Wij hebben al vele kunstgras valondergronden op schoolpleinen geïnstalleerd. Kunstgras is dan ook dé ideale ondergrond om op te spelen dankzij een hoge slijtvastheid.

Lees meer

Kunstgras babybox Schijndel

In Schijndel hebben wij een mooie babybox met kunstgras, paaltjes, bloemen en spiegels gemaakt.  Een veilig speelhoekje voor de allerkleinsten van deze BSO.

Lees meer

Speeltoestel schoolplein

Wij kunnen een schoolplein voorzien een een veilige valondergrond waardoor kinderen veilig kunnen spelen. Naast de veilige valondergrond monteren wij tegenwoordig ook zelf de speeltoestellen. Zo hadden we alles onder in een dak en word je geheel ontzorgd bij je project

Lees meer

Schoolplein Brussel

De leerlingen van deze school in Brussel gaan sinds kort met nog meer plezier de pauze in. Het schoolplein is naast de al bestaande belijningen, afgezette speelveldjes en zitjes door ons voorzien van stroken en vlakken kunstgras. In samenwerking met de school hebben we gewerkt aan het ontwerp en de inrichting van het groen. Het […]

Lees meer

Schoolplein Brussel

Onder al deze nieuwe speeltoestellen hebben wij kunstgras met valdemping mogen plaatsen.

Lees meer

Trapveldje basisschool Schiedam

In Schiedam hebben wij een trapveldje bij een basisschool aangelegd. Op deze basisschool in Schiedam wordt er in de pauzes graag een balletje getrapt. Om de veiligheid van de andere kinderen te bewaken besloot de school om een trapveldje aan te laten leggen. Zoals je ziet mochten wij het kunstgras met belijning verzorgen. Nu kunnen […]

Lees meer

Schoolplein Alphen aan den Rijn

Twee plekken kunstgras op dit schoolplein in Alphen a/d Rijn. We bekleedden wederom een speelbuis met kunstgras. Zonder plooien of zichtbare naden. Voor vakwerk moet u dus zijn bij Sports & Playgrass!

Lees meer

Schoolplein Alphen aan den Rijn

Nieuwe speeltoestellen vragen om een nieuwe ondergrond! Op dit schoolplein in Alphen aan den Rijn plaatsten wij het kunstgras inclusief valdemping waardoor kinderen weer veilig kunnen spelen.

Lees meer

Speelheuvel schoolplein Zevenhuizen

Dit schoolplein in Zevenhuizen is een mooie speelheuvel rijker. Een mooie, relatief goedkope speeloplossing. Lekker klimmen, klauteren en kruipen. De kinderen vinden het geweldig! Wij danken eXterum speelconcepten voor de mooie opdracht.

Lees meer

Speelheuvel Den Haag

Sports & Playgrass heeft een speelheuvel in Den Haag aangelegd. Wat ooit een grasheuvel was op het schoolplein van dit kinderdagverblijf in Den Haag, was de laatste tijd niet veel anders dan een zandheuvel. Met slecht weer zelfs een grote modderpoel. Opnieuw inzaaien bracht niet het gewenste effect, waardoor kunstgras in beeld kwam. Wij gebruikten […]

Lees meer

Dubbelster Amersfoort kunstgras schoolplein

Onze opdrachtgever eXterum speelconcepten kwam met een uitdagende vraag. Voor een ‘internationale basisschool’ kwamen zij met het creatieve idee om dit als thema door te vertalen op het schoolplein. Speeltoestellen in de vorm van een ster, de Tower Bridge en zelfs de Eiffeltoren. De valdempende ondergrond van kunstgras in de vorm van een aardbol en […]

Lees meer

BSO Oss speelkunstgras schoolplein

Op het schoolplein van BSO de Schakel in Oss hebben wij speelkunstgras aangelegd. Het hinkel pad op de tegels was verouderd en is door ons verwijderd. Vervolgens is er met Playgrass Multi-colour een nieuwe, kleurrijke speelruimte gecreëerd. Ook ons logo kwam erg mooi naar voren tussen de gekleurde stippen!

Lees meer

Basisschool Harderwijk kunstgras speelhoek

Een klein speelveldje van kunstgras. Geen modderpoel meer op het schoolplein, maar een groen en valveilig speelhoekje. Weer een tevreden klant in Harderwijk!

Lees meer

Kunstgras speelomgeving basisschool Eindhoven

Op het schoolplein van deze basisschool in Eindhoven werd een veilige, kleurrijke speelomgeving gecreeërd. Valdempingsmatten onder de speeltoestellen zorgen voor veiligheid, de verschillende kleuren kunstgras voor een speels karakter en de afwerking rondom bomen voor een natuurlijke uitstraling.

Lees meer

Kunstgras speelveld basisschool Den Bosch

Voor opdrachtgever T&G Terrein en Groenvoorziening uit Schijndel werd op deze brede school in ‘s-Hertogenbosch het schoolplein voorzien van een kunstgras speelveld.

Lees meer

Schoolplein Assendelft

In Assendelft hebben wij op een schoolplein de kunstgras ondergrond voor verschillende speeltoestellen verzorgd. Voor de ondergrond is gebruik gemaakt van verschillende diktes shockpads. Hierdoor worden er verschillenden valhoogtes gecreëerd.

Lees meer

Kinderdagverblijf Rotterdam

In Rotterdam hebben wij op een kinderdagverblijf het kunstgras verzorgd voor twee speeltoestellen. De kunstgras ondergrond is voorzien van safetygras. Dit zorgt ervoor dat de kinderen beschermt worden tegen eventuele vallen die door de kinderen van de speeltoestellen gemaakt worden.

Lees meer

Schoolplein Ermelo

In Ermelo hebben wij bij de Beatrixschool de kunstgras ondergrond gemaakt voor de speelplaatsen op dit schoolplein. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van verschillende diktes safetyplaten. Hierdoor worden er bij de speeltoetoestellen verschillende valhoogtes gecreëerd. Voor het kunsgras zijn er verschillende kleuren gebruikt. Hierdoor onstaan er figuren in het kunstgras. Als laatste is er speelheuvel gemaakt […]

Lees meer

Schoolplein Nijkerk

In Nijkerk hebben wij op een schoolplein de ondergrond verzorgd voor een speelplaats. Dit hebben wij gedaan door een valveilige ondergrond te creëren door onder het kunstgras safetyplaten te installeren. Hierdoor worden de spellende kinderen beschermd tegen een eventuele val vanaf het speeltoestel.

Lees meer

KDV Middelbeers

In opdracht van VrienDD hebben wij bij KDV Pimpeloentje in Middelbeers een nieuwe kunstgras speelplek gemaakt. De oude ondergrond met rubber tegels is verwijderd en afgevoerd en daarvoor in de plaats hebben wij groen en blauw kunstgras aangebracht inclusief de safetyplaten. Bij deze speelplek hebben wij ook de speeltoestellen geïnstalleerd. De kinderen kunnen langs de […]

Lees meer

KDV Berghem

Bij kinderdagverblijf de Piekenhoef in Berghem hebben wij op het schoolplein het kunstgras onder de huidige toestellen vervangen. Tevens zijn er nieuwe Shockpads aangebracht zodat de kinderen opnieuw weer veilig en met veel plezier kunnen buitenspelen.

Lees meer

Schoolplein Amersfoort

Dit schoolplein in Amersfoort betrof weer een mooie samenwerking met eXterum speelconcepten. Zij leverden en installeerden de toestellen. Wij verzorgden voor hen de kunstgras valondergronden. Vier elementen verdeeld over het schoolplein. Zelfs schuine hellingen en heuvels pakten we in in het groen. Jarenlang speelplezier gegarandeerd!

Lees meer

Kunstgras valondergrond Papendrecht

Dit kunstgras is aangelegd als veilige ondergrond voor een Robinia houten speeltoestel met een glijbaan!

Lees meer

Schoolplein met valdempend kunstgras

Veilig spelen is op ieder schoolplein de belangrijkste zorg. Het leggen van kunstgras onder de speeltoestellen is een van de maatregelen die je als school kunt treffen. Op dit schoolplein legden we daarom een stuk kunstgras mét valdemping. De kinderen van deze school kunnen nu veilig duikelen en klimmen!

Lees meer

Schoolplein Oijen

Ons werd gevraagd om mee te denken met de inrichting van dit schoolplein in Oijen. Er lagen namelijk eerst rubberen tegels onder de speeltoestellen. Wij hebben er kunstgras onder mogen leggen. Op deze manier kunnen de kinderen veilig spelen én ziet het schoolplein er, net als de speeltoestellen, ook lekker fris uit!

Lees meer

Speelheuvel Groesbeek

Het schoolplein van deze basisschool in Groesbeek werd op verschillende plaatsen voorzien van kunstgras. O,a, met valdemping onder speeltoestellen en als bekleding van een tweetal speelheuvels.

Lees meer

Schoolplein Amstelveen

Hoe kun je de ruimte op een schoolplein optimaal benutten? Daar hebben we bij Sports & Playgrass een oplossing voor. Door het plaatsen van kunstgras in de plantenbakken. Hierdoor hebben de kinderen van deze school in Amstelveen extra speelruimte waar ze lekker van kunnen genieten!

Lees meer

Schoolplein Eindhoven Koppen Bouwgroep

Voor Koppen Bouwgroep hebben wij op een schoolplein in Eindhoven een kleurrijke, veilige speelomgeving gerealiseerd. Onder de speeltoesten werd een combinatie van valdemping en gekleurd kunstgras aangelegd. Veilig spelen voor de kids en ook nog eens leuk om te zien.

Lees meer

Schoolplein Dommelen

Voor een hoveniersbedrijf uit regio Dommelen realiseerden wij een valveilige speelomgeving op het schoolplein. Onder de speeltoestellen werd valdemping en Playgrass geïnstalleerd. Niet alleen veilig voor de kids, maar ook nog eens altijd bespeelbaar.

Lees meer

Schoolplein Utrecht

Van het oude gras op het schoolplein van de Gertrudisschool in Utrecht was niet veel meer over. Kinderen laten spelen op het zand en in de modder was uiteraard geen optie. Daarom kozen zij ervoor om een kunstgras speelveldje te laten aanleggen door Sports & Playgrass. Nu is het weer jarenlang mooi groen en kunnen […]

Lees meer

Schoolplein Eindhoven

Een blauwe loper als verbinding tussen het groene speelkunstgras. Dit schoolplein heeft vanaf heden een kleurrijke uitstraling dankzij onze gekleurde Playgrass!

Lees meer

Speelplaats Landsmeer

Dit kinderdagverblijf in Landsmeer is een kleurige speelgelegenheid rijker! Op het speelplein legden wij maar liefst 3 vlakken kunstgras met ieder hun eigen doel. Voor de allerkleinsten is er een knuffelhoek met gekleurde bloemen op de ondergrond en een houten omheining. Voor de grotere kinderen hebben we onder een speeltoestel met glijbaan een groot stuk […]

Lees meer

Peuterschoolplein Amsterdam

Kinderen klimmen en klauteren maar wat graag. Zo ook op dit peuterschoolplein in Amsterdam waar nieuwe speeltoestellen geplaatst werden. Om de veiligheid van de peuters te kunnen waarborgen, heeft Sports & Playgrass kunstgras de ondergrond voorzien van kunstgras.

Lees meer

Schoolplein OBS De Magneet Amersfoort

Op het schoolplein van OBS De Magneet in Amersfoort kunnen alle kinderen heerlijk spelen. Wij hebben hier een kleurrijke kunstgrasmat mogen leggen. Dankzij de valdemping die we hebben aangebracht is het speeltoestel een veilige omgeving voor de kinderen.

Lees meer

Schoolplein Oegstgeest

Op dit schoolplein in Oegstgeest kan heerlijk geklommen en geklauterd worden. Wij legden onder twee speeltoestellen kunstgras met valdemping. Hierdoor kunnen de leraren van deze school de kinderen met een gerust hart buiten laten spelen. Wij hopen dat ze er nog jaren plezier van zullen hebben!

Lees meer

Speelheuvel Wijnegem

Voor deze basisschool in het Belgische Wijnegem mochten wij deze speelheuvel in combinatie met knuffelkunstgras aanleggen.

Lees meer

Kunstgras schoolplein

Deze school wilde het schoolplein graag wat groener maken, zodat het er levendig uit zou zien. In samenwerking met de andere betrokken partijen hebben wij het schoolplein mee ontworpen. Er liggen nu twee groene stroken kunstgras op het schoolplein. Hierdoor krijgt het schoolplein een frisse uitstraling én kan er door de kinderen op gespeeld worden […]

Lees meer

Schoolplein Amersfoort

In opdracht van Exterum Speelconcepten. Één heuvel, en één blauwe zee compleet met vissen, leliebladen en een mini strandje.

Lees meer

Schoolplein Zevenhuizen

Die plekjes kunstgras geplaatst op een schoolplein in Zevenhuizen. In opdracht van Exterum.

Lees meer

Speelheuvel Amersfoort

In Amersfoort in opdracht van Exterum een speelheuvel van kunstgras gemaakt met een valveilige ondergrond. Daarnaast is er een stukje straatwerk gemaakt langs de speelheuvel.

Lees meer

Schoolplein in Ternat, België

Dit schoolplein in Ternat te België is voorzien van ruim 400 meter kunstgras in een mooi heuvelachtig landschap. Speciaal voor de kinderen om op te spelen.

Lees meer

Valdemping Basisschool Utrecht

Onder een speeltoestel op het schoolplein van deze Utrechtse basisschool werd kunstgras geplaatst in combinatie met valdemping. Deze matten van gerecycled rubber zorgen ervoor dat een onverhoopte val wordt opgevangen en de veiligheid wordt gegarandeerd.

Lees meer

Speelondergrond Mechelen

Voor kinderopvang ’t Sterrenkind in Mechelen realiseerden wij een valveilige ondergrond onder hun nieuwe speeltoestel. De kinderen hebben nu volop de ruimte om zich vrij buiten te bewegen.

Lees meer

Speelkunstgras in Anna Paulowna

In Anna Paulowna staan deze leuke schommels er voortaan netjes bij. Wij kregen de opdracht om kunstgras onder de speeltoestellen te leggen. Op deze manier kunnen kinderen veilig spelen én heeft het gazon er ook niet meer onder te lijden. Kunstgras gaat namelijk lekker lang mee en is slijtvast. Er werd meteen dankbaar gebruik van […]

Lees meer

Een veilige speel- en sportomgeving met valdemping kunstgras

Veiligheid staat bij ons voorop. Een speelplaats, speeltuin of sportveld voor kinderen moet veilig zijn. Bij speeltoestellen plaatsen wij valdemping van gerecycled rubber. Met kunstgras valdemping wordt bijvoorbeeld een onverhoopte val van een speeltoestel opgevangen. Verder installeren wij bijvoorbeeld ook het hekwerk rondom een sportveld of speelterrein. Dit doen wij om de veiligheid van de gebruikers en omstanders nog verder te waarborgen.

Safetygrass als valdemping kunstgras

Safetygrass gebruiken wij als valdempende ondergrond bij speeltoestellen. Op basis van de hoogte van het speeltoestel wordt een bepaalde dikte (22, 35 of 45 mm) van de Shockpads gebruikt. Met Safetygrass heb je een gecertificeerd en valveilig systeem. De Shockpads zijn geschikt voor diverse speeltoepassingen. De Saltex Powerplayground Shockpads hebben tevens een goede prijs/kwaliteitverhouding. Safetygrass bestaat uit Playgrass kunstgras en Saltex Shockpads voor een goede valdemping. Hier vind je meer informatie over Safetygrass valdemping kunstgras.

Saltex Powerplayground shockpads

Bij speelplekken, speeltuinen en op schoolpleinen is valdemping van uiterst belang om een veilige speelomgeving voor kinderen te creëren. Wij gebruiken de Saltex Powerplayground Shockpads. Dit is een assortiment Shockpads met de beste HIC-waardes op de Nederlandse markt. Het wordt in Europa geproduceerd met enkel lichte en milieuvriendelijke materialen. Bekijk de voordelen van Saltex Powerplayground. Saltex Powerplayground Shockpads gebruiken wij dus normaliter in combinatie met Playgrass kunstgras voor een goede valdempende ondergrond.

Klantervaringen

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Wettelijke veiligheidseisen kunstgras ondergrond

Kunstgras is van ‘nature’ geen valdempende ondergrond. Het materiaal is relatief dun en zorgt voor onvoldoende bescherming. Om dit te waarborgen zijn er wettelijke veiligheidseisen opgesteld waaraan een ondergrond moet voldoen. Om aan deze veiligheidseisen te voldoen, gebruiken wij dus Safetygrass. Dit is een combinatie van kunstgras met een Shockpad. Afhankelijk van de maximale valhoogte wordt de dikte van de plaat berekend. U heeft dan een gecertificeerd, valveilig systeem.

De eisen voor een veilige valondergrond bij speelplekken staat beschreven in de Nederlandse norm NEN-EN 1177. Herin staat onder andere dat tot een valhoogte van maximaal 60 cm geen valondergrond nodig is. Wij werken dus met Saltex PowerPlayground Shockpads. Dit assortiment kunstgras valdemping heeft de beste HIC-waardes op de Nederlandse markt.

Wil je meer weten over onze valdempende kunstgras oplossingen, of heb je vragen over ons Safetygrass? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met al je vragen! Je kunt ons ook bellen of mailen.

Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

Altijd de scherpste prijs, all in
Hoge kwaliteit kunstgras van Europese fabrikant
Enkel gecertificeerde en veilige producten
Aanleg door professionele vakmensen

Advies op locatie

Wij komen graag persoonlijk  langs zodat wij bij elke aanvraag, groot of klein, je ter plaatse een geheel vrijblijvend advies kunnen geven. Zo kunnen we de situatie perfect in kaart brengen. Hoe bijzonder of lastig de aanvraag ook lijkt, Sports & Playgrass gaat graag de uitdaging aan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst