Sports&Playgrass
Golf kunstgras

Golf kunstgras

Ben je op zoek naar hoogwaardig golf kunstgras voor de aanleg van een professionele- of privé golfbaan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zijn dé specialist op het gebied van kunstgras voor sport- en speelvelden, waaronder golfbanen, en bieden een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsvol golf kunstgras. Ons kunstgras voor golf is veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen, zoals een chipping ondergrond, volledige golfbaan of kunstgras putting green voor bijvoorbeeld in eigen tuin. Met een schat aan ervaring die teruggaat tot 2015, hebben wij al veel prachtige golfbanen aangelegd met behulp van ons hoogwaardige kunstgras.

Of het nu gaat om een midgetgolfbaan, een privé putting green of een professionele 18 holes golfbaan, onze deskundige team staat voor jou klaar om advies te geven jouw golfbaan dromen werkelijkheid te maken. Wij begrijpen dat elke golfbaan uniek is, daarom streven we ernaar om kunstgras op maat te leveren dat perfect aansluit bij jouw wensen en eisen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van kunstgras golfbanen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Ons toegewijde team helpt je graag bij het vinden van het beste golf kunstgras dat aan al je verwachtingen voldoet. Maak van jouw toekomstige golfbaan een prachtige en duurzame plek om te genieten van het golfspel!

Privé putting green en landscaping, Dordrecht

Bij een woning in Dordrecht hebben we deze kunstgras putting green in de tuin naast het huis aangelegd. De putting green heeft drie holes, en er is gebruik gemaakt van kort golf-kunstgras. Om de holes heen is er kunstgras met een langere spriet aangelegd, dat ook in de rest van de tuin ligt. Zo vormt […]

Lees meer

Privé putting green Huizen

Bij een woning in Huizen hebben we deze kunstgras putting green in de achtertuin aangelegd. De putting green is voorzien van vier holes, en er is gebruik gemaakt van kort golf-kunstgras. Om de holes heen hebben we kunstgras met een langere spriet aangelegd, dat een afscheiding vormt voor de holes en waardoor het geheel mooi […]

Lees meer

Golf & Countryclub de Tongelreep, Eindhoven

Bij een Golf & Countryclub de Tongelreep hebben we deze afslagplaats aangelegd. De kunstgras afslagplaats is bij binnenkomst meteen te zien als je richting de golfbanen loopt en geeft, vanwege het kleurbehoud, een nette en onderhouden uitstraling af. Het kunstgras vormt daarnaast een effen ondergrond, dat zeer geschikt is voor het afslaan (al dan niet […]

Lees meer

Putting Green Hilversum

Voor ons putting green projecten gebruiken we de kustgras ‘Golf’ en ‘Green’ en dit is speciaal ontwikkeld voor (privé) puttinggreens. Zo kunnen we een juiste afscheiding maken voor het gedeelte waar de hole zich bevindt en fringe. Beide types hebben een poolhoogte van 14mm GolfDoor zijn korte en gekrulde vezel is het product uitermate geschikt […]

Lees meer

Golfplaza Rijswijk

Op dit moment hebben we prettige samenwerking met Golfplaza. Enkele jaren terug zijn de eerste contacten gelegd tussen Sports & Playgrass en Golfplaza. In eerste instantie kregen we enkel een order voor het leveren van kleine afslagmatjes (T-Grass) voor thuisgebruik. Vanaf dat moment is een prettige samenwerking ontstaan met Golfplaza. Het is niet alleen bij […]

Lees meer

Putting Green Ziggo Sport

Een mooi project op een mooie bekende locatie. Op het Mediapark in Hilversum realiseerden wij de allereerste kunstgras putting green. Een ware blikvanger voor het hoofdkantoor van TV-zender Ziggo Sport. Dit alles ter ere van het afscheid van de directeur dit het merk Ziggo Sport jarenlang op de kaart heeft gezet. We konden het dan […]

Lees meer

Golfclub de Haar Utrecht

In opdracht van Dutch Golf Supplies mochten wij een mooi project realiseren bij Golfclub de Haar in Utrecht. Naast deze mooie putting green van ruim honderd vierkante meter, legden we ook een stuk decoratiegras en drie nieuwe teelines aan. Flinke investeringen dus, maar deze vereniging kan er weer voor jaren tegenaan!

Lees meer

Bavel

Deze golfliefhebber wilde graag een eigen kunstgras Putting green in de tuin. Wij  realiseerden een green met twee holes, vastgelegd aan de donkere fringe. Aan de techniek en de korte slagen werken kan nu gewoon thuis op elke gewenst moment van de dag!

Lees meer

Kunstgras putting green Zeist

In Zeist hebben wij in de tuin een putting green gerealiseerd van 60 m2. Wij hebben daarvoor het kunstgras Green gebruikt met rondom een fringe van landscaping.

Lees meer

Kunstgras privé golfbaan Leerdam

Naast het woonhuis van deze fanatieke golfer in Leerdam hebben wij een kunstgras Putting green aangelegd. Ons speciale kunstgras Golfgreen (15 mm)  heeft de perfecte snelheid voor het putten en ligt er altijd bespeelbaar bij.

Lees meer

Kunstgras indoor golf Golfplaza Rijswijk

Bij de winkel Golfplaza in Rijswijk hebben wij een vernieuwde kunstgras afslagkooi aangelegd waar klanten diverse golfclubs kunnen uitproberen! Ook hebben wij de vloer van de kleedkamers voorzien van kunstgras.

Lees meer

Putting Green Vlissingen

In Vlissingen hebben wij in een achtertuin een kunstgras Putting Green gemaakt. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van twee verschillende soorten kunstgras.  Het golfgebied wordt daarmee verduidelijkt. Verder zijn de golfcups door ons geplaatst en hebben wij de onderbouw verzorgd.

Lees meer

Soorten golf kunstgras

Onze collectie golf kunstgras bestaat uit twee hoogwaardige varianten: Golf Pro kunstgras en Green Pro kunstgras. Beide typen zijn vervaardigd met uiterste precisie en hebben een buitengewoon lange levensduur. Het cruciale verschil tussen deze varianten zit in de stimp-snelheid, die van groot belang is voor een optimale golfervaring.

Stimp snelheid, ook wel bekend als stimp rating, is een meetmethode om de snelheid van een golfbaan te bepalen, vooral gericht op de snelheid van de green (het gebied rondom de hole). Het is een belangrijke factor die invloed heeft op hoe de golfbal rolt op het gras en hoe ver de bal beweegt op de green. Later in dit artikel lees je meer over de stimp snelheid.

Golf Pro kunstgras is specifiek ontworpen voor zowel professionele als privé putting greens. Dankzij de korte, gekrulde vezels, gemaakt van hoogwaardig polyamide, is dit type golf kunstgras ideaal voor gebruik in professionele golfomgevingen. Met een stimp snelheid van 7,5 – 8,0 biedt Golf Pro kunstgras de perfecte balans tussen speelbaarheid en uitdaging.

Golf Pro kunstgras heeft een hoogte van 14 mm en is uitgevoerd in een aantrekkelijke groene kleur. De grasvezels zijn gemaakt van hoogwaardig polyamide, wat niet alleen lood- en cadmiumvrij is, maar ook milieuvriendelijk. Dit golf kunstgras is speciaal ontworpen voor golfbanen en vereist een bezanding van 10 kg per m² voor optimale prestaties. Met 32 steken per 10 cm biedt het een dichte en duurzame structuur. Met een gewicht van 2.893 gram per m² is Golf Pro kunstgras een ideale keuze voor een professionele en hoogwaardige putting green ervaring.

Voor de meer ervaren en professionele spelers hebben we Green Pro kunstgras ontwikkeld. Dit golf kunstgras is geoptimaliseerd voor putting greens en biedt een hoger stekental, waardoor de stimp snelheid verhoogd wordt naar 8,5 – 9,0. Als je op zoek bent naar een uitdagend en stimulerend spel, dan is Green Pro kunstgras de ideale keuze.

Green Pro kunstgras heeft een hoogte van 14 mm en een aantrekkelijke groene kleur voor een natuurlijke uitstraling. Dit kunstgras is vervaardigd van hoogwaardig polyamide grasvezel, waarbij de garenkwaliteit voldoet aan strenge milieueisen en vrij is van lood en cadmium. Green Pro is speciaal ontworpen voor golfbanen en vereist een bezanding van 10 kg per m² om optimale prestaties te garanderen. Met 38 steken per 10 cm biedt dit kunstgras een dichte en duurzame structuur, bestand tegen intensief gebruik. Green Pro golf kunstgras weegt 2.963 gram per m² en staat garant voor een hoogwaardige golfervaring op topniveau.

Twijfel je welk golf kunstgras het beste aansluit bij jouw golfprestaties en persoonlijke voorkeuren? Ons deskundige team staat klaar om je vrijblijvend te adviseren. We begrijpen dat elke golfer unieke behoeften heeft en streven ernaar om het perfecte kunstgras voor jouw situatie te vinden. Neem gerust contact met ons op en laat ons je begeleiden naar het ideale kunstgras voor golf voor een ongeëvenaarde golfbeleving.

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

De stimp snelheid

De stimp snelheid wordt dus gebruikt om de snelheid van een golfbaan te meten. We hebben het dan met name over de snelheid van de green. De stimp snelheid wordt gemeten door een standaard golfbal vanaf verschillende punten op de green te laten rollen met behulp van een speciaal apparaat dat bekend staat als een “stimp meter”. Het meet de afstand die de bal aflegt en berekent zo de snelheid van de green in voeten. Bijvoorbeeld, als de bal 10 voet rolt voordat hij tot stilstand komt, dan is de stimp snelheid van de green 10. De snelheid van de green kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van het golf kunstgras, het weer en de conditie van de green. Een hogere stimp snelheid betekent doorgaans dat de green sneller is, terwijl een lagere stimp snelheid duidt op een langzamere green.

Golfers hechten veel waarde aan de stimp snelheid omdat het hun strategie en aanpak op de green beïnvloedt. Het is essentieel voor golfers om de snelheid van de green te begrijpen en aan te passen aan de omstandigheden om hun putts nauwkeurig te kunnen lezen en uitvoeren.

Voordelen van golf kunstgras

Golf kunstgras heeft veel voordelen ten opzichte van natuur gras. Ons kunstgras is zeer slijtvast en seizoensinvloeden zijn hierdoor verleden tijd. Dat betekent een grote besparing in onderhoudskosten en uren werk. Je hoeft het gras nooit meer te maaien, te bewateren of te kalken. Tenzij niet goed gelegd, heb je met kunstgras voor golf geen plasvorming, geen kale (slijt)plekken en is schaduw nooit een probleem!

Verder zal je nooit last hebben van grasvlekken op je kleren en schoenen. Wilt je een golfbaan aanleggen voor golf in eigen tuin? Met ons kunstgras hoef je je geen zorgen te maken over kinderen en huisdieren die rond het huis lopen. Ons kunstgras is veilig voor mens, dier en milieu. Ons golf kunstgras heeft namelijk geen agressieve meststoffen nodig. Met golf kunstgras bespaar je geld, tijd en moeite!

Veelgestelde vragen over golf kunstgras

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen die we regelmatig krijgen over golf kunstgras. Heb je nog overige vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

kunstgras voor golf is een speciaal ontworpen kunstgrasoppervlak dat wordt gebruikt voor golfbanen, putting greens en andere golfgerelateerde toepassingen. Het is gemaakt van hoogwaardige vezels en biedt een realistische uitstraling en speelervaring vergelijkbaar met natuurlijk gras.

Golf kunstgras heeft veel voordelen, waaronder minimale onderhoudsvereisten, geen noodzaak voor maaien, bewateren of bemesten, hoge slijtvastheid, en het blijft het hele jaar door groen, ongeacht het weer. Het biedt ook een consistente en gelijkmatige ondergrond voor het golfspel.

Ja, golf kunstgras wordt veel gebruikt voor professionele golfbanen en putting greens. Met de juiste kwaliteit kunstgras, zoals Golf Pro kunstgras, kunnen golfers genieten van een uitdagend en hoogwaardig spel op een duurzame en goed onderhouden ondergrond.

De installatie van kunstgras voor golf omvat doorgaans het voorbereiden van de ondergrond, het egaliseren van de grond en het bevestigen van het kunstgras met behulp van speciale bevestigingsmethoden. Het is belangrijk om professionele installateurs in te schakelen voor een correcte installatie om optimale prestaties te garanderen.

De hoeveelheid bezanding varieert afhankelijk van het type golf kunstgras en de toepassing. Over het algemeen wordt aanbevolen om 10 kg per m² te bezanden voor een goede stabiliteit en speelbaarheid.

Interesse in kunstgras voor golf?

Ons golf kunstgras is geschikt voor de putting green in je eigen tuin als ook voor commerciële golfbanen. Iedere klant en golfer heeft zijn eigen wensen bij het aanleggen van een golfbaan, zoals:

Om aan alle wensen te voldoen, is voor ons de input vanuit de klant van essentieel belang. Door jarenlange ervaring en klantfeedback kunnen wij je uitstekend informeren over de mogelijkheden bij het aanleggen van golf kunstgras.

De prijs voor het aanleggen van kunstgras voor golf in je tuin of elders voor bijvoorbeeld commercieel gebruik is afhankelijk van je wensen. Wij staan je graag te woord en denken met je mee. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Advies op locatie

Wij komen graag persoonlijk  langs zodat wij bij elke aanvraag, groot of klein, je ter plaatse een geheel vrijblijvend advies kunnen geven. Zo kunnen we de situatie perfect in kaart brengen. Hoe bijzonder of lastig de aanvraag ook lijkt, Sports & Playgrass gaat graag de uitdaging aan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

Je cookievoorkeuren bij Sports & Playgrass

Beste bezoeker, bij Sports & Playgrass gebruiken we cookies om je de beste ervaring te bieden. Klik op 'Accepteren' als je alle cookies wilt accepteren of pas je voorkeuren aan onder je cookie-instellingen. Dank je wel voor je bezoek!.