Skip to main content

Begin mei kregen wij het positieve bericht te horen dat ons ontwerp voor de 9 holes voor de Adventure golfbaan bij het Lingberg Park was goedgekeurd. We mochten aan de slag met de realisatie. Graag vertellen wij je hoe wij dit project hebben aangepakt en hoe het aanlegproces is verlopen.

Voorbereiding van de aanleg Adventure golfbaan

Vorig jaar hebben wij een pannakooi mogen aanleggen bij het Lingberg Park. Dit jaar willen ze hun imposante park nog verder uitbreiden met een Adventure golfbaan. Voor het ontwerp en de realisatie van de 9 holes hebben ze weer ons benaderd. De beperkte ruimte die beschikbaar was voor de 9 holes zorgde voor een uitdaging tijdens de ontwerpfase.

Om een goed ontwerp te kunnen maken en een beeld te krijgen van de locatie hebben wij als eerste stap de locatie bezocht. Tijdens dit bezoek hebben wij maten opgenomen, foto’s gemaakt en de sfeer geproefd. We wilde namelijk graag een baan ontwerpen die past binnen het thema en de sfeer van het park. Het Lingberg Park had de wens uitgesproken om de Adventure golfbaan te realiseren in de buurt van de binnenspeeltuin Kids Wonderland. Daar zijn Linny & Berry de baas over een piratenplein. Dit vormde de inspiratie voor ons ontwerp en thema namelijk piratengolf!

In de ontwerpfase zijn er 2D tekeningen uitgewerkt om de klant een zo goed mogelijk beeld te geven van het ontwerp. We begonnen klein door eerst een ontwerp te maken voor enkele holes en pas later hebben wij een compleet ontwerp bedacht. Gelijk was men enthousiast over onze ideeën. Het ontwerp is daarna tot in detail uitgewerkt, van aankleding en attributen tot de hindernissen.

De Officiële Go!

Lingberg Park was gelijk overtuigd van ons plan en geloofde in de meerwaarde voor het park. We kregen de opdracht met als voorwaarde dat de golfbaan uiterlijk 1 juli klaar moest zijn. Dit was nog wel even een uitdaging omdat we afhankelijk waren van de levertijden van onze leveranciers. Verschillende materialen worden namelijk in het buitenland geproduceerd. Uiteraard wilde wij graag dit project gaan uitvoeren en hebben we alles op alles gezet en met succes! De materialen konden uiteindelijk op tijd geleverd worden en wij konden daardoor op tijd starten met de realisatie van de Adventure golfbaan.

Uitvoering van het project

Op vrijdag 14 juni zijn we begonnen met de grondwerkzaamheden. Het was toen prachtig weer en de grondwerkers zijn begonnen met het profileren van het terrein en het uitzetten van de banen. In de week erna kreeg het terrein al steeds meer vorm. De contouren van de banen werden steeds meer zichtbaar door het plaatsen van de stenen en houten palen. De banen hebben we vervolgens afgewerkt met stabilisatiezand en de eerste hindernissen werden geplaatst.

Als looppad tussen de banen door hebben wij Nobracal-pad geïnstalleerd. Dit pad heeft de uitstraling van een zandpad maar wordt hard waardoor je geen problemen krijg met verzakkingen en/of modder tijdens slecht weer. Rondom de holes hebben we houten hekken geplaatst en de ingang voorzien van opvallende borden. Voor de enthousiaste gasten werd toen voor het eerst de nieuwe naam onthult: ‘ Linny en Berry Adventure Minigolf ’

In de tweede week zijn wij aan de slag gegaan met de aanleg van het kunstgras. Op de golfbanen hebben wij gekleurd kunstgras geplaatst. Hier en daar zijn wat hoogteverschillen aangebracht om het spel nog net wat moeilijker te maken. Op donderdag 27 juni hebben wij de laatste werkzaamheden afgerond. De laatste hindernissen zijn geplaatst en alles werd tot in de puntjes afgewerkt. Met een tevreden gevoel konden we het project voor de gevraagde deadline opleveren bij de klant. Als laatste werden de golfsticks en ballen overhandigd en de baan kon geopend worden!

Het eindresultaat van de Adventure golfbaan

Wij zijn trots en blij op het eindresultaat! Zie ook de foto’s van het resultaat van de Adventure golfbaan Lingberg park. Ook bij de eerste gasten en het management van Lingberg park viel de nieuwe baan goed in de smaak en waren zij flink enthousiast. De aankomende jaren kan er flink gespeeld worden. Er liggen zelfs plannen voor de toekomst om het aantal holes te gaan uitbreiden naar 12. Daar kijken wij nu al nar uit!

Wij willen graag Lingberg park bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking.

 

Heeft u ook interesse in een Adventure golfbaan op uw park of andere recreatie locatie? Wij komen graag langs voor vrijblijvend advies, informatie of het maken van een uitgebreid ontwerpplan. Elk plan is maatwerk, want ieder park/locatie is anders en vraagt een andere aanpak. U kunt altijd met ons vrijblijvend contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord.

 

Aanleg Adventure golfbaan bij het Linberg park
Kunstgras Adventure Golfbaan Linbergpark