Skip to main content

In de sportwereld is Padel de laatste jaren met een ware opmars bezig. Deze sport is op dit moment razend populair. In Nederland maar ook in de landen om ons heen schieten de Padelbanen als paddestoelen uit de grond. Maar wat is Padel en waarom is het zo populair?

Padel

Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt het in enkel- of dubbelspel op een baan met 4 glazen wanden. De bal mag 1 x de oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. Net zoals bij squash mag dit de wand of de grond zijn. Door het gebruik van een kleinere baan en de wanden die onderdeel zijn binnen het spel, maakt dit een explosieve sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn. De spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Voor padel gebruik je wel een ander racket. Een padel racket is kleiner en heeft geen snaren.

Padel vs Tennis

Padel is bezig met een flinke opmars. Dit komt met name door:

  • De toegankelijkheid van de sport. Je hoeft geen goede technieken zoals bij de tennissport te beheersen.
  • Padel is een stuk eenvoudiger om te spelen dan tennis. De Padelbanen zijn kleiner en het gebruik van de wanden zorgt ervoor dat je de bal gemakkelijker naar de overkant krijgt. De afstanden die afgelegd worden zijn kleiner en goed voetenwerk en techniek zijn hierdoor minder belangrijk.
  • Padel heeft een grote fun factor. Er is meer dynamiek in het spel doordat de glazen wanden ook een onderdeel zijn van het spel. Geen rally is hetzelfde.
  • Bij Padel sta je dichter tegenover elkaar waardoor er meer sociale interactie is dan bij tennis.
  • Het is een leuke sport voor jong en oud en makkelijk te beoefenen.
  • Het is iets spectaculairder dan tennis en dat maakt het waarschijnlijk ook zo populair.

Aanleg kunstgras padelbaan

Voor de aanleg van kunstgras padelbanen werken wij samen met diverse partijen. Bij dit soort projecten zijn wij bezig met de aanleg van het kunstgras. Kunstgras is namelijk een zeer goed product om te gebruiken als sportvloer voor een padelbaan. Kunstgras is slijtvast en tevens voldoet deze sportbodem aan alle eisen van het FIP (Federatie Internationaal Padel). Wilt u meer over informatie over de mogelijkheden van het aanleggen van een padelbaan? Lees hier over wat wij voor u kunnen betekenen en bekijk een aantal referentieprojecten van aangelegde kunstgras padelbanen.

Wij hebben tevens ook veel ervaring met het aanleggen van kunstgras tennisbanen voor zowel verenigingen als bij particulieren in de tuin. Bekijk hier voor meer informatie.

Kunstgras padelbanen