Skip to main content

Wij geven u graag wat tips voor onderhoud van kunstgras. Want of het nu gaat om een kunstgras sportveld, speelveld of een privé sportveldje in de tuin, kunstgras heeft enig onderhoud nodig. Maar waarom zou je onderhoud uitvoeren? En hoe doe je dit op de juiste manier? Lees snel verder en wij  vertellen je graag alle ins- en outs over het onderhoud van kunstgras.

Onderhoud van kunstgras, waarom?

Het onderhouden van kunstgras is om verschillende redenen belangrijk. Het zorgt namelijk niet alleen voor een verzorgde uitstraling van het kunstgras. Goed onderhoud verlengt namelijk de levensduur van het kunstgras aanzienlijk. Het zorgt ervoor dat het kunstgras in optimale conditie blijft. Zeker belangrijk voor sportveld(jes) en speellocaties! Sport- en speltechnische eigenschappen kunnen namelijk veranderen als er geen of slecht onderhoud wordt gepleegd. In sommige gevallen kan het gebrek aan onderhoud zelfs betekenen dat je geen aanspraak kunt maken op de garantieregeling.

Hoe voer je goed onderhoud aan kunstgras uit?

Het schoonhouden van het kunstgras is belangrijk. Bladeren, zaadjes en takken van bomen en planten moeten verwijderd worden. Deze kunnen er voor zorgen dat onkruid de kans krijgt om te groeien. Voor het schoonhouden van het kunstgras kun je het beste een harde nylon bezem gebruiken. Zijn de sprieten wat plat gaan liggen? Dan kun je met dezelfde bezem de sprieten weer mooi opborstelen. Ook heb je in het voorjaar kans dat er aan de zijkant van het veldje onkruid gaat groeien. Dit kun je het beste met de hand verwijderen of bestrijden met behulp van biologisch afbreekbare onkruidverdelger. Let op: voor het bestrijden van onkruid moet het minstens drie dagen achter elkaar zonnig en droog zijn!

Wat is de beste periode voor onderhoud?

Het onderhoud van kunstgras kan in principe het hele jaar plaatsvinden. Toch wordt doorgaans voor gekozen om het onderhoud in de winterperiode uit te voeren. In deze periode worden velden vaak minder intensief gebruikt, waardoor dit makkelijker ingepland kan worden.

Zelf kunstgras onderhouden of laten doen?

Natuurlijk kun je zelf kunstgras onderhouden. Toch adviseren wij vaak onze klanten om het onderhoud uit te besteden. Zeker als speelplezier en sport/speltechnische eigenschappen belangrijk zijn. Onze specialisten reinigen en repareren indien nodig het kunstgras ter plekken. Wil je helemaal geen omkijken meer hebben naar het onderhoud? Laat ons dan periodiek onderhoud uitvoeren. Zo weet je zeker dat jouw kunstgras altijd in topconditie is!

Wij kunnen onderhoud uitvoeren aan kunstgras in de breedste zin van het woord, dus heb je vragen? Neem dan contact met ons op of vraag eenvoudig een offerte aan voor het onderhoud.

Kunstgras trapveld in Reek