Sports&Playgrass
Kunstgras: de slimme keuze voor sportvelden

Kunstgras: de slimme keuze voor sportvelden

Kunstgras sportvelden winnen aan populariteit. De combinatie van duurzaamheid, kostenbesparing en gebruiksgemak maakt kunstgras een aantrekkelijke keuze voor sportvelden. Of het nu gaat om gemeenschappelijke speelvelden, particuliere tuinen, of professionele sportfaciliteiten, kunstgras biedt tal van voordelen. In deze blogpost zullen we de belangrijkste voordelen van kunstgras sportvelden bespreken, evenals de stappen voor de aanleg en onderhoud van een kunstgrasveld. Daarnaast gaan we in op de unieke voordelen van Sports & Playgrass, klantverhalen, milieuvriendelijke oplossingen en de flexibele onderhoudspakketten die wij aanbieden. Ontdek hoe kunstgras jouw sportervaring kan verbeteren en waarom steeds meer wordt gekozen voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Sports & Playgrass.

Voordelen van kunstgras sportvelden

Kunstgras sportvelden bieden een breed scala aan voordelen die ze steeds populairder maken voor sportfaciliteiten en particuliere tuinen. Of je nu op zoek bent naar duurzaamheid, kostenbesparing, gebruiksgemak of een betere speelervaring, kunstgras biedt het allemaal.

Duurzaamheid

Kunstgras biedt verschillende duurzaamheids voordelen, vooral als het gaat om levensduur en onderhoud. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik en extreme weersomstandigheden, waardoor het veel langer meegaat dan natuurlijk gras en minder onderhoud vereist. Een goed geïnstalleerd kunstgrasveld kan tien tot vijftien jaar meegaan. 

Vanuit milieuoogpunt is de duurzaamheid van kunstgras complexer. Hoewel de productie petrochemicaliën en energie vereist, hoeft kunstgras niet te worden gemaaid, besproeid, bemest of behandeld met pesticiden, wat water bespaart en de chemische belasting van het milieu vermindert. Daarnaast maken moderne recyclingtechnologieën het mogelijk om kunstgras aan het einde van zijn levensduur te recyclen, wat helpt de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Een van de grootste voordelen van kunstgras is de aanzienlijke waterbesparing. In regio’s met beperkte watervoorziening biedt kunstgras een groen alternatief zonder de noodzaak voor regelmatig water geven, wat het een duurzame keuze maakt voor gebieden met watertekorten.

Kostenbesparing

Omdat kunstgras minder onderhoud vereist dan natuurlijk gras, bespaar je op lange termijn aanzienlijk op kosten voor bijvoorbeeld besproeiing, bemesting en maaien. De initiële investering in kunstgras wordt snel terugverdiend door de lagere onderhoudskosten en de langere levensduur.

24/7 bespeelbaarheid

Kunstgras kan het hele jaar door worden gebruikt, ongeacht de weersomstandigheden. Natuurlijk gras kan bij regenachtig weer modderig worden en beschadigd raken, waardoor het veld onbespeelbaar wordt. Met kunstgras zijn deze problemen verleden tijd, waardoor je altijd kunt spelen wanneer je wilt.

Betere speelervaring

Kunstgras biedt een consistente en gelijkmatige ondergrond, wat zorgt voor een betere balcontrole en minder kans op blessures bij spelers. Dit maakt het een ideale keuze voor zowel recreatieve als professionele sportactiviteiten.

Waardeverhoging van je huis

Als je ervoor kiest om kunstgras van Sports & Playgrass in je tuin aan te leggen, zal dit niet alleen de waarde van je huis verhogen, maar ook een ware eyecatcher zijn. Een kunstgrasveld heeft een visueel aantrekkelijke uitstraling en voegt een luxe uitstraling toe aan je woning.

Waarom kiezen voor Sports & Playgrass voor de aanleg van een kunstgras sportveld?

Wij streven naar perfectie in elke stap van het proces tijdens de aanleg van een kunstgras sportveld, van ontwerp tot installatie. Onze toewijding aan innovatie, milieuvriendelijkheid en klanttevredenheid onderscheidt ons. Hier zijn enkele redenen waarom wij vinden dat Sports & Playgrass de beste keuze is voor jouw kunstgras sportveld:

Innovatieve technologie en materialen

We maken gebruik van de nieuwste technologieën en hoogwaardige materialen om de best mogelijke kunstgras sportvelden aan te leggen. Onze producten zijn ontwikkeld met aandacht voor detail en duurzaamheid, wat resulteert in velden die niet alleen mooi zijn, maar ook lang meegaan en bestand zijn tegen intensief gebruik. We maken gebruik van het SubBase Pro systeem, dat vergelijkbaar is met de opbouw van gecertificeerde wedstrijdvelden, voor optimale sporttechnische prestaties en waterafvoer.

Milieuvriendelijke oplossingen

Ons kunstgras is een milieuvriendelijk alternatief voor natuurlijk gras. Het verbruikt minder water en vereist geen pesticiden of chemische bemesting, wat bijdraagt aan een duurzamere omgeving. Daarnaast streven we naar duurzame praktijken in de productie en installatie van onze kunstgrasvelden, wat zorgt voor een minimale ecologische voetafdruk.

Positieve klantervaringen

Onze klanten variëren van particuliere huiseigenaren tot grote sportverenigingen, en hun tevredenheid is ons succes. Wij hebben talloze projecten gerealiseerd die getuigen van onze toewijding aan kwaliteit en service. Bekijk bijvoorbeeld onze gerealiseerde projecten voor een overzicht van tevreden klanten en hun positieve ervaringen.

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Voorbereiding kunstgras sportveld laten aanleggen

Stel je wilt een kunstgras sportveld laten aanleggen, wat moet je zelf dan allemaal doen voorafgaand? Het proces begint eenvoudig met het invullen van een offerteaanvraag. Aan de hand van de verstrekte informatie ontvang je een eerste indicatieve offerte. Hoe meer details je verstrekt, hoe gerichter de offerte zal zijn. Als de interesse blijft bestaan, plannen we een vrijblijvend adviesgesprek op locatie in. Tijdens dit gesprek bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Vervolgens krijg je een op maat gemaakte 2D en/of 3D tekening, zodat je een visueel beeld krijgt van het project. Na akkoord ontvang je aanvullende informatie met specificaties en details over de producten waarmee we werken. Uiteindelijk wordt er een planningsdatum ingepland voor de aanleg van je nieuwe kunstgras sportveld.

Het aanlegproces van een kunstgras sportveld stap voor stap uitgelegd

Stel je laat écht een kunstgras sportveld aanleggen, hoe werkt dat proces dan precies? We hebben hieronder een stap-voor-stap gids van ons aanlegproces voor je gemaakt.

Stap 1: uitgraven van het cunet

We beginnen met het uitgraven van het cunet. Als het oppervlak nog vol staat met struiken of bosjes, worden deze eerst deskundig verwijderd en afgevoerd. Daarna graven we tot de juiste hoogte af. De uitgegraven grond wordt gebruikt om netjes rondom te werken en overtollige grond wordt afgevoerd naar een erkende verwerker. Een kwalitatief goede en stabiele ondergrond is essentieel voor je sportveld.

Stap 2: plaatsen van betonbanden

Rondom het veld plaatsen we betonbanden. Deze dienen als kantopsluiting voor het kunstgras en zijn onderbouw. Indien ook een stootrand gewenst is, laten de banden 10 – 15 centimeter boven het maaiveld uitsteken.

Stap 3: leggen van de kunstgrasmat

Als de banden geplaatst zijn en de sporttechnische laag mooi vlak is, kan eindelijk de kunstgrasmat gelegd worden. Onder de mat plaatsen we een drukverdelend doek ter bescherming van de onderbouw. Het kunstgras wordt door onze installateurs op de juiste manier gesneden en gelijmd, waardoor de naden niet meer zichtbaar zijn.

Stap 4: belijning en toebehoren

Door verschillende soorten belijning komt je kunstgras sportveld tot leven. Sportbelijning kan op verschillende manieren toegepast worden en is beschikbaar in verschillende kleuren en afmetingen. We kunnen dit volledig op maat voor je regelen, inclusief het hekwerk en andere toebehoren.

Stap 5: infill van kwartszand

Tenslotte wordt het kunstgras nog gevuld met een kleine hoeveelheid kwartszand infill. Dit fijne zand wordt machinaal ingeborsteld en verspreidt zich volledig onderin de kunstgrasmat. Je voelt en ziet het niet, maar het zorgt wel voor een beter spel en een sterkere mat, waardoor de levensduur van het veld aanzienlijk verlengd wordt.

Stap 6: afwerking en oplevering

Het kunstgras sportveld is klaar! Onze vakmensen zullen alles netjes afwerken en opruimen voordat ze samen met je opleveren. Je krijgt ook de juiste onderhoudstips en eventueel kun je bij ons een onderhoudscontract afsluiten. En dan komt het belangrijkste deel van het hele proces: jarenlang onbeperkt sportplezier!

Tips voor een strakke en duurzame installatie

Het aanleggen van een kunstgras sportveld vereist zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat het veld lang meegaat en optimaal presteert. Hier zijn enkele essentiële tips om een strakke en duurzame installatie te garanderen:

Onderhoud van je kunstgras sportveld

Is je kunstgras sport- of speelveld toe aan een goede onderhoudsbeurt? Wij bieden we specialistisch onderhoud voor alle soorten kunstgrasvelden, zoals hockeyvelden en pannavelden. Met onze onderhoudscontracten van 1 tot 5 jaar zorgen wij ervoor dat je kunstgras altijd in topconditie blijft. Onze onderhoudsbeurten omvatten onder andere het verwijderen van vuil, opborstelen van het gras, controleren en aanvullen van de zandvulling, en het uitvoeren van reparaties. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van je kunstgras, behoudt de speelkwaliteit en voorkomt glibberige of gladde oppervlakken. Of je nu kiest voor jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud, wij bieden drie verschillende prijspakketten die aan jouw specifieke behoeften voldoen. Voor meer informatie en om een onderhoudscontract af te sluiten, bezoek onze onderhoudspagina.

Inspiratie en ideeën voor kunstgras sportvelden

We hebben een catalogus samengesteld met alle mogelijkheden op het gebied van kunstgras sportvelden. Hierin vind je informatie over toebehoren, hekwerken en verschillende opties om een hoogwaardig kunstgras sportveld te laten ontwerpen. Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar info@sports-playgrass.nl en ontvang de catalogus snel in je mailbox. Je kunt in de tussentijd ook alvast onderaan deze pagina een brochure aanvragen!

Renovatie van kunstgrasvelden: wanneer en waarom?

Als specialist in het aanleggen van sport- en speelvelden begrijpen wij het cruciale belang van het behouden van sportfaciliteiten in optimale conditie. Kunstgrasvelden, ondanks hun duurzaamheid, kunnen na jaren van intensief gebruik tekenen van slijtage vertonen. Dit kan de speelkwaliteit en veiligheid negatief beïnvloeden. Daarom is renovatie soms noodzakelijk. Renovatie kan onder andere het vervangen van versleten grasvezels, het herstellen van de onderlaag en het verbeteren van de drainage omvatten. Door je kunstgrasveld tijdig te renoveren, verhoog je de speelkwaliteit, verbeter je de veiligheid en verleng je de levensduur van je sportveld. Bij Sports & Playgrass bieden we op maat gemaakte renovatieoplossingen die aan jouw specifieke behoeften voldoen. Lees hier meer informatie omtrent renovatie

Richtlijnen en certificeringen voor kunstgras sportvelden

Bij het renoveren van kunstgrasvelden is het van groot belang om strikte kwaliteits- en veiligheidsnormen in acht te nemen. Afhankelijk van de locatie en het type sport dat op het veld gespeeld wordt, kunnen certificatie-instellingen zoals KIWA Sports worden ingeschakeld om keuringen uit te voeren. Deze onafhankelijke instellingen controleren of de velden voldoen aan de gestelde eisen om de veiligheid en kwaliteit van het speeloppervlak te waarborgen. Certificeringen garanderen dat het kunstgrasveld voldoet aan de hoogste standaarden voor sportprestaties en gebruiksveiligheid. Door te kiezen voor een gecertificeerd kunstgrasveld, verzeker je jezelf van een product dat zowel duurzaam als betrouwbaar is.

Waarom kiezen voor kunstgras van Sports & Playgrass?

Het aanleggen van een kunstgras sportveld met Sports & Playgrass vertegenwoordigt een belangrijke ontwikkeling in de sportwereld. De diverse voordelen en toepassingen van kunstgras, van duurzaamheid en laag onderhoud tot de consistente speelkwaliteit, maken het een praktische keuze voor uiteenlopende omgevingen, variërend van gemeenschappelijke ruimtes en privétuinen tot indoor sportfaciliteiten.

Wij zetten ons in voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige kunstgrasoplossingen die voldoen aan de behoeften van vandaag en morgen. Elke fase van het proces, van zorgvuldige planning tot eenvoudige onderhoudsroutines, is zorgvuldig doordacht om optimale resultaten te garanderen. Onze kunstgrasvelden zijn ontworpen om de speelervaring te verbeteren en bijdragen aan een groenere, meer onderhoudsvriendelijke toekomst voor sportfaciliteiten.

Heb je interesse in het laten aanleggen van een kunstgras sportveld? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen bij het realiseren van je ideale sportveld.

Advies op locatie

Ontdek de persoonlijke service van Sports & Playgrass! Ons team komt graag bij je langs voor een vrijblijvend advies, ongeacht de omvang van je aanvraag. Door ter plaatse te zijn, kunnen we de situatie nauwkeurig in kaart brengen en op maat advies geven. Geen uitdaging is te groot voor ons team – bij Sports & Playgrass gaan we graag de uitdaging aan om zelfs het onmogelijke mogelijk te maken. Laat ons jouw wensen realiseren!

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

juni 27, 2024

Waarom kiezen voor kunstgras in de tuin?

Ben je het zat om elke week je gazon te maaien en te onderhouden? Wil je een tuin die er het hele jaar door prachtig uitziet zonder gedoe? Kunstgras in de tuin is de oplossing! Hier zijn vijf redenen waarom je voor kunstgras in je tuin zou moeten kiezen: Benieuwd hoe kunstgras jouw tuin kan […]

Lees meer
juni 25, 2024

Kunstgras: de slimme keuze voor sportvelden

Kunstgras sportvelden winnen aan populariteit. De combinatie van duurzaamheid, kostenbesparing en gebruiksgemak maakt kunstgras een aantrekkelijke keuze voor sportvelden. Of het nu gaat om gemeenschappelijke speelvelden, particuliere tuinen, of professionele sportfaciliteiten, kunstgras biedt tal van voordelen. In deze blogpost zullen we de belangrijkste voordelen van kunstgras sportvelden bespreken, evenals de stappen voor de aanleg en […]

Lees meer
juni 5, 2024

Stappenplan aanleggen van een kunstgras voetbalveld

De revolutie van kunstgras in voetbal Voetbal, geworteld in traditie en gedreven door passie, ondergaat een transformatie dankzij het aanleggen van kunstgras voetbalvelden. Sports & Playgrass speelt een sleutelrol in deze vernieuwing door geavanceerde kunstgrasoplossingen aan te bieden die het spel veranderen. Of het nu gaat om een gemeenschappelijke ruimte in een wijk, een privévoetbalveld […]

Lees meer

Werkwijze

Stap 1
Advies

1. Advies

Ontdek de expertise van ons team voor jouw perfecte kunstgras speelruimte of sportveld! Wij bieden persoonlijk advies op maat om de mogelijkheden van kunstgras optimaal te benutten. Laat ons ter plaatse komen voor een professionele kijk en laat je inspireren door onze creatieve inrichtingsideeën. Samen creëren we de ideale speel- of sportomgeving die aan al jouw wensen voldoet.

Stap 2
Kunstgras keuze

2. Kunstgras keuze

Ontvang nu gratis kunstgrassamples van onze diverse kunstgrasopties, speciaal geselecteerd voor jouw project! Met deze kunstgrassamples in handen, kun je een doordachte keuze maken en het perfecte kunstgras voor jouw project selecteren. Laat je inspireren en ontdek de kwaliteit van ons kunstgras.

Stap 3
Offerte

3. Offerte

Ontdek onze transparante aanpak! Nadat je jouw keuze hebt gemaakt, ontvang je van ons een op maat gemaakte offerte. Deze offerte wordt stap voor stap opgebouwd, zodat je precies kunt zien waar de verschillende kosten vandaan komen. Geen verrassingen, alleen duidelijkheid en transparantie. Kies voor zekerheid en laat ons jouw droomproject realiseren binnen jouw budget.

Stap 4
Plannen aanlegdatum

4. Plannen aanlegdatum

Zodra je akkoord gaat met de offerte, plannen we direct de definitieve aanlegdatum in. Ons team is zeer flexibel en werkt zelfs op zaterdag, waardoor we altijd snel een geschikte datum kunnen vinden.

Stap 5
Realisatie project

5. Realisatie project

Binnen enkele weken staat ons ervaren aanlegteam klaar om jouw project tot leven te brengen. Na voltooiing zullen zij samen met jou als opdrachtgever het project opleveren, zodat jij verzekerd bent van een perfect resultaat. Laat ons team van experts jouw droomproject realiseren en geniet binnenkort van een prachtige nieuwe ruimte!

Stap 6
Garantie & onderhoud

6. Garantie & onderhoud

Bij ons ontvang je een garantie van tien jaar op de kleurechtheid en het loslaten van de vezels. Het garantiecertificaat wordt bij oplevering direct aan jou overhandigd. Als je dat wenst, kunnen we ook een onderhoudscontract afspreken. Hiermee nemen we alle zorgen uit handen, zodat je zorgeloos kunt genieten van eindeloos speelplezier!

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Je cookievoorkeuren bij Sports & Playgrass

Beste bezoeker, bij Sports & Playgrass gebruiken we cookies om je de beste ervaring te bieden. Klik op 'Accepteren' als je alle cookies wilt accepteren of pas je voorkeuren aan onder je cookie-instellingen. Dank je wel voor je bezoek!.