Sports&Playgrass
Stappenplan aanleggen van een kunstgras voetbalveld

Stappenplan aanleggen van een kunstgras voetbalveld

De revolutie van kunstgras in voetbal

Voetbal, geworteld in traditie en gedreven door passie, ondergaat een transformatie dankzij het aanleggen van kunstgras voetbalvelden. Sports & Playgrass speelt een sleutelrol in deze vernieuwing door geavanceerde kunstgrasoplossingen aan te bieden die het spel veranderen. Of het nu gaat om een gemeenschappelijke ruimte in een wijk, een privévoetbalveld in de tuin, of een professioneel indoor speedsoccer veld, kunstgras brengt kwaliteit en esthetiek naar elk speelveld.

Deze ontwikkeling markeert een significante verschuiving, niet alleen in technologie maar ook in de toegankelijkheid en speelervaring van voetbalvelden. Met kunstgras van Sports & Playgrass krijgen spelers en gemeenschappen velden die niet alleen functioneel zijn, maar ook visueel aantrekkelijk, duurzaam en onderhoudsarm. De kosten voor het aanleggen van een kunstgras voetbalveld zijn een investering in langdurig plezier en prestaties.

In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen, toepassingen, het aanlegproces, en het onderhoud van kunstgras voetbalvelden. We bespreken ook de milieuvriendelijke aspecten en beantwoorden veelgestelde vragen. Ontdek hoe Sports & Playgrass jouw speelveld kan transformeren.

Voordelen van kunstgras ten opzichte van natuurgras

Kunstgras is veel meer dan alleen een alternatief voor natuurgras; het staat symbool voor een significante vooruitgang in de technologie van speelvelden. Met zijn geavanceerde materialen en doordacht ontwerp zet het nieuwe standaarden voor sportvelden over de hele wereld. Maar wat maakt kunstgras zo bijzonder, en waarom kiezen zoveel sportfaciliteiten, scholen, gemeenten en particulieren ervoor?

In tegenstelling tot natuurgras, dat kwetsbaar is voor slijtage, weerselementen en intensief gebruik, blinkt kunstgras uit in duurzaamheid. Het is bestand tegen intensief gebruik, blijft groen en weelderig ongeacht de weersomstandigheden, en behoudt zijn structuur en kleur, jaar na jaar. Dit maakt het een ideale keuze voor drukbezochte sportterreinen en speelvelden waar consistentie en lange levensduur essentieel zijn.

Een ander cruciaal voordeel van kunstgras is het minimale onderhoud dat het vereist. Geen voortdurend maaien, geen noodzaak voor bemesting, en geen onophoudelijk sproeien. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd en middelen, maar maakt ook een einde aan de cyclische onderhoudswerkzaamheden die kenmerkend zijn voor natuurlijke grasvelden. Voor gemeenten, sportverenigingen en particulieren betekent dit een aanzienlijke kostenbesparing en minder hoofdbrekens. Lees hier meer over kunstgras onderhoud.

In tegenstelling tot natuurgras, dat kwetsbaar is voor slijtage, weerselementen en intensief gebruik, blinkt kunstgras uit in duurzaamheid. Het is bestand tegen intensief gebruik, blijft groen en weelderig ongeacht de weersomstandigheden, en behoudt zijn structuur en kleur, jaar na jaar. Dit maakt het een ideale keuze voor drukbezochte sportterreinen en speelvelden waar consistentie en lange levensduur essentieel zijn.

Naast de functionele voordelen is kunstgras ook visueel aantrekkelijk. Het biedt een levendige, groene uitstraling die niet verbleekt onder de zon of verandert in een modderige bende tijdens de regen. Voor faciliteiten die esthetische waarde hoog in het vaandel dragen, biedt kunstgras een aantrekkelijk, onderhoudsvriendelijk alternatief.

Specifieke toepassingen: voor ieder wat wils

Bij Sports & Playgrass zetten we ons in om unieke kunstgras voetbalvelden aan te leggen die passen bij een breed scala aan toepassingen en behoeften. Of het nu gaat om het verlevendigen van buurtgemeenschappen met trap– en pannaveldjes, het realiseren van de droom van een eigen voetbalveld in particuliere tuinen, het faciliteren van serieuze spelers met indoor kunstgrasvelden, of het ondersteunen van verenigingen en gemeentes met professionele speelvelden; we bieden op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de specifieke vereisten van elke klant. Elk veld dat we aanleggen, is een toonbeeld van onze inzet voor kwaliteit, duurzaamheid en speelplezier, afgestemd op de unieke behoeften van de gebruikers en hun omgeving.

Deze velden van Sports & Playgrass zijn een ideale toevoeging aan buurten en scholen, en fungeren als centrale ontmoetingsplaatsen voor zowel sport als sociale interactie. Ze zijn ontworpen om een veilige en duurzame omgeving te bieden waarin kinderen en volwassenen kunnen samenkomen om te sporten en te socialiseren. De impact-absorberende eigenschappen van het kunstgras helpen blessures te verminderen, wat vooral belangrijk is in gebieden met jonge gebruikers. Bovendien draagt de levendige groene kleur van het kunstgras bij aan het opfleuren van de omgeving, waardoor deze ruimtes uitnodigend en aantrekkelijk worden voor de hele gemeenschap.

Sports & Playgrass specialiseert zich in het creëren van op maat gemaakte voetbalvelden voor particuliere tuinen. Of je nu een bescheiden achtertuin hebt of een uitgestrekt landgoed, we kunnen een veld ontwerpen dat perfect aansluit bij jouw ruimte en stijlvoorkeuren. Deze velden zijn meer dan alleen een toevoeging aan je huis; ze worden een centrale plek waar familie en vrienden samen kunnen komen voor een potje voetbal, een barbecue of gewoon om te ontspannen. De aanwezigheid van een eigen voetbalveld kan ook de waarde van je eigendom verhogen en biedt een unieke manier om gezond en actief te blijven.

Voor de enthousiaste voetballer die niet beperkt wil worden door het weer, biedt Sports & Playgrass hoogwaardige indoor kunstgrasvelden, zoals speedsoccer arena’s. Deze velden zijn ontworpen om extreme snelheden en intensieve gameplay aan te kunnen, waardoor ze perfect zijn voor competitieve of recreatieve indoor voetbalspellen. Het kunstgras zorgt voor een consistente balrol en verminderde kans op blessures, wat essentieel is voor snelle en dynamische sporten. Deze indoor velden zijn ideaal voor sportcomplexen, recreatiecentra en scholen die hun faciliteiten willen uitbreiden met een veelzijdige, het hele jaar door bruikbare sportruimte.

Sports & Playgrass biedt oplossingen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn voor verenigingen en gemeentes. Of het nu gaat om een nieuw veld voor een lokale voetbalclub of een multifunctioneel speelgebied in een openbaar park, onze kunstgrasvelden zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van intensief gemeenschappelijk gebruik. Ze worden snel het middelpunt van gemeenschap en activiteit, waar mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus samen kunnen komen om te genieten van het spel. Deze velden dragen bij aan de leefbaarheid van de buurt en bieden een duurzame en onderhoudsarme optie voor openbare ruimtes.

Het aanlegproces: van concept tot realiteit

Het creëren van het perfecte kunstgras voetbalveld is een zorgvuldige combinatie van kunst en wetenschap. Bij Sports & Playgrass hanteren we een nauwgezet proces, van de voorbereiding van de ondergrond tot het aanleggen van het kunstgras en het inborstelen van zand. Elke stap is gericht op een duurzaam, veilig en esthetisch aantrekkelijk voetbalveld.

Elk groot project begint met de voorbereiding van de ondergrond. Dit houdt in dat we de bestaande grond afgraven tot we een vlakke basis hebben. Dit omvat ook het verwijderen van eventuele bomen, struiken of oneffenheden. Door het terrein zorgvuldig te egaliseren, leggen we de basis voor een perfect vlak en functioneel kunstgras voetbalveld.

Na het egaliseren van de grond brengen we een sporttechnische onderlaag aan. Sports & Playgrass gebruikt het SubBase Pro systeem, vergelijkbaar met de opbouw van gecertificeerde wedstrijdvelden. Dit systeem bestaat uit drainzand als onderlaag met daarop een laag lava voor sporttechnische prestaties. Afhankelijk van de bodemkwaliteit, installeren we ook een drainagesysteem om optimale waterafvoer te garanderen.

Vervolgens plaatsen we betonbanden rondom het veld. Afhankelijk van de gewenste speeleigenschappen en esthetiek, kunnen we kiezen voor verschillende hoogtes. Deze betonbanden kunnen ook worden bekleed met kunstgras voor extra veiligheid en om geluid te dempen, wat zorgt voor een meer geïntegreerd en esthetisch aantrekkelijk veld.

Nu de basis klaar is, beginnen we met het aanleggen van het kunstgras. Dit is een vak apart en wordt uitgevoerd door onze ervaren installateurs. We kunnen ook belijningen aanbrengen voor een naadloos en professioneel ogend speelveld.

Tot slot borstelen we zand in tussen de kunstgrasvezels. Dit zorgt voor extra stabiliteit en duurzaamheid van de onderlaag, zelfs bij intensief gebruik. Het resultaat is een prachtig kunstgras voetbalveld in je eigen tuin, aangelegd met vakmanschap en hoogwaardige materialen.

Elke stap in ons proces is ontworpen om te zorgen voor een uitmuntend eindproduct: een duurzaam, veilig en esthetisch aantrekkelijk kunstgras voetbalveld dat jarenlang speelplezier biedt.

Onderhoud: eenvoudig en efficiënt

Het onderhouden van een kunstgrasveld van Sports & Playgrass is eenvoudig en efficiënt. Regelmatige inspecties, schoonmaken, borstelen, infill niveau controleren, en waterafvoer controleren zijn essentieel voor het behoud van de levensduur en speelkwaliteit.

Deze onderhouds stappen garanderen dat het kunstgrasveld langdurig in uitstekende staat blijft, voor zowel speelplezier als veiligheid. 

Veelgestelde vragen over kunstgras voetbalvelden

Kunstgras voetbalvelden bieden meerdere voordelen, waaronder duurzaamheid, laag onderhoud, consistente speelkwaliteit, en esthetische aantrekkelijkheid het hele jaar door. Ze zijn bestand tegen intensief gebruik en weersomstandigheden, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte sportterreinen.

De kosten voor het aanleggen van een kunstgras voetbalveld variëren afhankelijk van de grootte van het veld, de gekozen materialen en het ontwerp. Sports & Playgrass biedt op maat gemaakte oplossingen, dus een specifieke offerte is het beste verkregen door direct contact op te nemen.

Kunstgras vereist veel minder onderhoud dan natuurgras. Het behoeft geen maaien, bemesten of sproeien. Regelmatige inspecties, eenvoudige schoonmaak, en het borstelen van de vezels zijn voldoende om het veld in goede staat te houden.

Kunstgras kan als milieuvriendelijk worden beschouwd, vooral omdat het minder water verbruikt en geen pesticiden of bemesting nodig heeft. Sports & Playgrass streeft naar duurzame praktijken in de productie en installatie van hun kunstgrasvelden.

Ja, Sports & Playgrass biedt maatwerk in kunstgras voetbalvelden voor diverse toepassingen, van particuliere tuinen tot professionele sportfaciliteiten. Dit omvat aanpassingen in grootte, kleur, en textuur, afgestemd op de specifieke behoeften en voorkeuren van de klant.

De levensduur van een kunstgras voetbalveld kan variëren, maar met goed onderhoud kunnen deze velden vele jaren meegaan. De kwaliteit van de materialen en de installatie spelen ook een belangrijke rol in de duurzaamheid.

Ja, kunstgras is ontworpen om veilig te zijn voor spelers. Het biedt een gelijkmatig speeloppervlak en vermindert de kans op blessures door de impact-absorberende eigenschappen. Sports & Playgrass legt de nadruk op veiligheid in hun ontwerpen.

Het aanleggen van kunstgras omvat verschillende stappen, waaronder het voorbereiden van de ondergrond, het aanbrengen van een sporttechnische onderlaag, het plaatsen van betonbanden, het leggen van het kunstgras en het inborstelen van zand voor stabiliteit.

Conclusie: kunstgras voetbalvelden – een slimme keuze voor sport en spel

Het aanleggen van een kunstgras voetbalveld met Sports & Playgrass vertegenwoordigt een belangrijke ontwikkeling in de sportwereld. Deze blogpost heeft de diverse voordelen en toepassingen van kunstgras belicht, van de duurzaamheid en het lage onderhoud tot de consistente speelkwaliteit die het biedt. Deze eigenschappen maken kunstgras een praktische keuze voor uiteenlopende omgevingen, variërend van gemeenschappelijke ruimtes en privétuinen tot indoor sportfaciliteiten.

Sports & Playgrass zet zich in voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige kunstgras oplossingen die voldoen aan de behoeften van vandaag en morgen. Door elke fase van het proces, van zorgvuldige planning tot eenvoudige onderhouds routines, is elk aspect van onze kunstgras voetbalvelden zorgvuldig doordacht.

In een wereld waar kwaliteit en duurzaamheid steeds belangrijker worden, biedt een kunstgras voetbalveld van Sports & Playgrass een waardevolle, langdurige investering in sport en spel. Het is een keuze die niet alleen de speelervaring verbetert, maar ook bijdraagt aan een groenere, meer onderhoudsvriendelijke toekomst voor sportfaciliteiten.

Heb je interesse in het laten aanleggen van een kunstgras voetbalveld? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Advies op locatie

Wij komen graag persoonlijk  langs zodat wij bij elke aanvraag, groot of klein, je ter plaatse een geheel vrijblijvend advies kunnen geven. Zo kunnen we de situatie perfect in kaart brengen. Hoe bijzonder of lastig de aanvraag ook lijkt, Sports & Playgrass gaat graag de uitdaging aan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

Werkwijze

Stap 1
Advies

1. Advies

Wij geven graag persoonlijk advies over de mogelijkheden van het kunstgras en de inrichting van je gewenste speelruimte of sportveld. In de meeste gevallen komen wij hiervoor op locatie een kijkje nemen.

Stap 2
Kunstgras keuze

2. Kunstgras keuze

Wij sturen je stalen toe van de verschillende typen kunstgras die voor jouw project geschikt zijn. Met deze stalen kun je een weloverwogen keuze maken.

Stap 3
Offerte

3. Offerte

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, sturen wij je een offerte op maat. Deze offerte wordt stap voor stap opgebouwd, waardoor je exact ziet waar de verschillende kosten vandaan komen.

Stap 4
Plannen aanlegdatum

4. Plannen aanlegdatum

Bij een akkoord op de offerte plannen we direct de definitieve aanlegdatum in. We zijn erg flexibel en werken ook op zaterdag. Hierdoor kunnen we altijd op zeer korte termijn een passende datum vinden.

Stap 5
Realisatie project

5. Realisatie project

Binnen enkele weken komt ons professionele aanlegteam bij je langs om het project te realiseren. Na afloop zullen zij het project samen met de opdrachtgever opleveren.

Stap 6
Garantie & onderhoud

6. Garantie & onderhoud

Wij geven tien jaar garantie op de kleurechtheid en op het loslaten van de vezels. Het garantiecertificaat wordt direct bij oplevering overhandigd. Indien gewenst kunnen we ook een onderhoudscontract overeenkomen. Hiermee wordt je geheel ontzorgd en kan het oneindige speelplezier beginnen!

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Je cookievoorkeuren bij Sports & Playgrass

Beste bezoeker, bij Sports & Playgrass gebruiken we cookies om je de beste ervaring te bieden. Klik op 'Accepteren' als je alle cookies wilt accepteren of pas je voorkeuren aan onder je cookie-instellingen. Dank je wel voor je bezoek!.