Sports&Playgrass
Waarom kiezen voor kunstgras in de tuin?

Waarom kiezen voor kunstgras in de tuin?

Ben je het zat om elke week je gazon te maaien en te onderhouden? Wil je een tuin die er het hele jaar door prachtig uitziet zonder gedoe? Kunstgras in de tuin is de oplossing! Hier zijn vijf redenen waarom je voor kunstgras in je tuin zou moeten kiezen:

  1. Gemak en onderhoud: vergeet het constante maaien, bemesten en besproeien. Kunstgras vergt minimaal onderhoud, waardoor je meer tijd hebt om van je tuin te genieten.
  2. Waterbesparing: met de groeiende zorgen over klimaatverandering en watertekorten, biedt kunstgras een milieuvriendelijke manier om water te besparen, aangezien het geen water nodig heeft.
  3. Huisdierbestendig en allergievriendelijk: kunstgras is perfect voor huisdieren om op te spelen en eenvoudig schoon te houden. Bovendien is het vrij van pollen en andere allergenen, wat het ideaal maakt voor mensen met allergieën.
  4. Weerbestendig: kunstgras blijft groen en mooi, ongeacht de weersomstandigheden. Of het nu zomer of winter is, je tuin ziet er altijd geweldig uit.
  5. Kostenbesparend: hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, bespaart kunstgras op de lange termijn geld door lagere onderhoudskosten en een langere levensduur.

Benieuwd hoe kunstgras jouw tuin kan transformeren? Lees verder en ontdek alles over de voordelen, installatie en onderhoud van kunstgras in je tuin!

Reden 1: Gemak en onderhoud

Vergeet dus het constante maaien, bemesten en besproeien van natuurgras. Kunstgras vergt minimaal onderhoud, waardoor je meer tijd hebt om van je tuin te genieten. Geen wekelijkse maaibeurten meer of dure meststoffen en pesticiden. Kunstgras blijft er altijd netjes en verzorgd uitzien, zonder dat je er veel tijd en moeite in hoeft te steken. Onkruid krijgt geen kans om te groeien, en kale plekken behoren tot het verleden. Hierdoor kun je je tuin zonder zorgen gebruiken voor ontspanning, spel of bijeenkomsten, terwijl je tegelijkertijd geniet van een prachtig groen gazon.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het slepen van zware tuinapparatuur of het opslaan van benzine voor je grasmaaier. Kunstgras bespaart niet alleen tijd, maar ook fysieke inspanning. Het is ideaal voor mensen met een drukke levensstijl of beperkte mobiliteit. Verder voorkom je met kunstgras modderige voetafdrukken en grasvlekken in huis, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan schoonmaken na een regenachtige dag. Het behoudt zijn kleur en structuur door alle seizoenen heen, waardoor je tuin er altijd fris en uitnodigend uitziet. Zo creëer je een groene, onderhoudsvriendelijke oase die het hele jaar door klaar is voor gebruik.

Reden 2: Waterbesparing

Met de groeiende zorgen over klimaatverandering en watertekorten, biedt kunstgras een milieuvriendelijke manier om water te besparen, aangezien het geen water nodig heeft. In veel regio’s zijn waterbeperkingen van kracht, wat het onderhoud van een traditioneel gazon uitdagend kan maken. Kunstgras elimineert de noodzaak voor dagelijks of wekelijks besproeien, wat resulteert in aanzienlijke waterbesparingen.

Bovendien helpt kunstgras bij het verminderen van de ecologische voetafdruk. Traditionele gazons verbruiken jaarlijks duizenden liters water, vooral tijdens de droge maanden. Door over te schakelen naar kunstgras, draag je bij aan het behoud van deze kostbare natuurlijke hulpbron. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee, aangezien het waterverbruik en de bijbehorende kosten drastisch afnemen.

Daarnaast helpt het vermijden van overbewatering en waterophoping bij het voorkomen van schimmel en ziektes die vaak voorkomen bij natuurlijke grasvelden. Met kunstgras kun je genieten van een altijd groene en gezonde tuin, zelfs tijdens droogteperiodes, zonder je zorgen te maken over het waterverbruik. Het is een slimme, duurzame keuze die past in een toekomstgericht en milieubewust huishouden.

Benieuwd naar reden 3 waarom je zou moeten kiezen voor kunstgras in de tuin? Lees dan verder onder onderstaande alinea.

Voorbereiding kunstgras sportveld laten aanleggen

Stel je wilt een kunstgras laten aanleggen in je tuin, wat moet je zelf dan allemaal doen voorafgaand? Het proces begint eenvoudig met het invullen van een offerteaanvraag. Aan de hand van de verstrekte informatie ontvang je een eerste indicatieve offerte. Hoe meer details je verstrekt, hoe gerichter de offerte zal zijn. Als de interesse blijft bestaan, plannen we een vrijblijvend adviesgesprek op locatie in. Tijdens dit gesprek bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Vervolgens krijg je een op maat gemaakte 2D en/of 3D tekening, zodat je een visueel beeld krijgt van het project. Na akkoord ontvang je aanvullende informatie met specificaties en details over de producten waarmee we werken. Uiteindelijk wordt er een planningsdatum ingepland voor de aanleg van je nieuwe kunstgras sportveld.

Reden 3: Huisdierbestendig en allergievriendelijk

Kunstgras is perfect voor huisdieren om op te spelen en is bovendien eenvoudig schoon te houden. Het materiaal is bestand tegen slijtage door poten en klauwen, en huisdieren kunnen graven zonder het gazon te beschadigen. Eventuele ongelukjes zijn eenvoudig op te ruimen en kunstgras absorbeert geen geuren zoals natuurlijk gras dat kan doen. Bovendien is kunstgras vrij van pollen en andere allergenen, wat het ideaal maakt voor mensen met allergieën. Dit betekent dat je tijdens het hooikoortsseizoen kunt genieten van een groene tuin zonder last te hebben van niezen of jeukende ogen. Je kunt met een gerust hart je kinderen en huisdieren laten spelen, wetende dat ze in een veilige en schone omgeving zijn.

Reden 4: Waterbestendig

Kunstgras blijft groen en mooi, ongeacht de weersomstandigheden. Of het nu zomer of winter is, je tuin ziet er altijd geweldig uit. In de zomer hoef je je geen zorgen te maken over droogte en verbrande grasplekken. In de winter blijft het gras helder en levendig, zelfs na vorst of sneeuw. Het materiaal is UV-bestendig, waardoor het niet verkleurt door de zon, en het kan goed tegen hevige regenval zonder modderige plekken te creëren. Dit betekent dat je tuin het hele jaar door aantrekkelijk en gebruiksklaar blijft, ongeacht het weer. Geen zorgen meer over seizoensgebonden onderhoud; kunstgras biedt consistentie en esthetiek in elk seizoen.

Het aanlegproces van kunstgras in je tuin

Nu we verschillende redenen op een rijtje zetten waarom je voor kunstgras zou moeten kiezen in je tuin, leek het ons goed om kort uit te leggen hoe het aanlegproces van kunstgras in je tuin er precies uit ziet. Ook hebben we tips voor een strakke en duurzame installatie uitgewerkt.

Het aanleggen van een kunstgrasveld begint met een grondige voorbereiding. We starten met het verwijderen van de bestaande ondergrond, zoals oud gazon, bossages en bestrating. Dankzij ons uitgebreide machine- en wagenpark kunnen we dit snel en efficiënt doen, ongeacht de omvang van het project. Vervolgens vullen we het cunet op met opvulzand of granulaat en trillen we het zandbed af, zodat het ongeveer 1 cm onder de omliggende bestrating komt te liggen. Dit zorgt voor een stabiele basis die essentieel is voor een langdurig en strak kunstgrasveld.

Na het aftrillen beginnen we met het leggen van het stabiliserende onderdek, dat helpt om verzakkingen te voorkomen en de waterafvoer te verbeteren. Vervolgens rollen we de kunstgrasmat uit over het gazon en snijden we deze op maat, waarbij we zorgen voor een nauwkeurige en naadloze aansluiting door de mat te verlijmen. Dit zorgt ervoor dat de naden onzichtbaar zijn en het gras er natuurlijk uitziet.

Daarna slaan we ankers in de grond om de mat stevig op zijn plaats te houden, zodat deze niet verschuift bij gebruik. Tenslotte strooien we een laag instrooizand over het kunstgras en borstelen we het geheel op. Dit instrooizand zorgt voor extra stabiliteit en veerkracht van de grasvezels, en geeft het kunstgras een natuurlijke uitstraling. Na deze laatste stap is je kunstgrasveld klaar voor gebruik, met een prachtige, verzorgde uitstraling die jarenlang meegaat.

Tips voor een strakke en duurzame installatie

Bij de installatie van kunstgras is een goede voorbereiding en uitvoering essentieel om een langdurig en strak resultaat te bereiken. Een van de belangrijkste stappen is het egaliseren van de ondergrond en zorgen voor een goede drainage om waterproblemen te voorkomen. Zonder een vlakke ondergrond en adequate waterafvoer kunnen verzakkingen en waterophopingen ontstaan, wat de levensduur van je kunstgras aanzienlijk verkort.

Daarnaast is het essentieel om de kunstgrasmat correct te bevestigen. Gebruik speciale bevestigingsmaterialen zoals kunstgraslijm, haken of pinnen om ervoor te zorgen dat de mat stevig op zijn plaats blijft, zelfs bij intensief gebruik. Het gebruik van voldoende kwartszand infill is eveneens cruciaal, omdat dit zorgt voor stabiliteit en veerkracht van de kunstgrasmat. Het is belangrijk om dit infill materiaal gelijkmatig te verdelen over de mat om een gelijkmatige ondersteuning te bieden.

Hoewel kunstgras weinig onderhoud nodig heeft, is regelmatig borstelen en het verwijderen van vuil noodzakelijk om de vezels rechtop te houden en de mat schoon te houden. Slecht onderhoud kan leiden tot een verwaarloosd uiterlijk en een kortere levensduur van het kunstgras. Ook is het kiezen van het juiste type kunstgras voor de beoogde toepassing van groot belang. Of het nu gaat om sportvelden, speeltuinen of tuinen, het juiste type gras garandeert betere prestaties en duurzaamheid.

Bij het leggen van de kunstgrasmat is het belangrijk om de naden goed aan elkaar te bevestigen en te zorgen voor een naadloze overgang. Dit voorkomt dat de matten loslaten of verschuiven tijdens gebruik. Tot slot moet er gezorgd worden voor een goede afvoer van water. Een effectief drainagesysteem voorkomt waterophoping en schade aan de ondergrond, wat bijdraagt aan de lange levensduur en het onderhoudsgemak van je kunstgrasveld.

Door aandacht te besteden aan deze belangrijke aspecten, kun je genieten van een prachtig, duurzaam en onderhoudsarm kunstgrasveld.

Reden 5: Kostenbesparend

Hoewel de initiële kosten voor de aanschaf en installatie van kunstgras hoger kunnen zijn dan die van natuurlijk gras, biedt kunstgras aanzienlijke financiële voordelen op de lange termijn. Een van de grootste kostenbesparingen komt voort uit het minimale onderhoud dat kunstgras vereist. Je hoeft geen geld uit te geven aan graszaden, meststoffen, pesticiden of herbiciden, en je bespaart op waterkosten, aangezien kunstgras geen irrigatie nodig heeft. Daarnaast elimineer je de kosten en moeite van regelmatig maaien en andere onderhoudswerkzaamheden, wat zowel tijd als geld bespaart.

De langere levensduur van kunstgras draagt ook bij aan de kostenbesparingen. Terwijl natuurlijk gras gevoelig is voor slijtage, kale plekken, en schade door weersomstandigheden, blijft kunstgras jarenlang in topconditie zonder de noodzaak van frequente reparaties of vervanging. Dit betekent dat je investering in kunstgras zichzelf terugverdient door de jaren heen, terwijl je geniet van een altijd groen en verzorgd gazon. Kortom, kunstgras is niet alleen een slimme keuze voor gemak en esthetiek, maar ook een verstandige financiële beslissing voor de lange termijn.

Onderhoud

Om je kunstgrasveld er jarenlang mooi en verzorgd uit te laten zien, is regelmatig onderhoud essentieel. Dit betekent dat je het veld schoonmaakt, veegt en onkruid verwijdert om de vezels rechtop te houden en de uitstraling te behouden. Schade moet snel worden hersteld om verdere verslechtering te voorkomen. Daarnaast kan het nodig zijn om het kunstgras opnieuw in te vullen met zand wanneer de vezels plat gaan liggen door intensief gebruik. Deze infill zorgt voor stabiliteit en veerkracht van het gras. Bij Sports & Playgrass bieden we verschillende onderhoudspakketten aan die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften, zodat je kunstgrasveld altijd in topconditie blijft.

Wat kost het aanleggen van een kunstgrasveld?

Al onze projecten worden op maat gemaakt, wat betekent dat de kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke wensen en omstandigheden van jouw project. Hoewel we geen vast antwoord kunnen geven op de totale kosten, kunnen we verzekeren dat kunstgras een kostenbesparende oplossing is in vergelijking met een natuurlijk gazon. De lagere onderhoudskosten, duurzaamheid, verminderd waterverbruik en het verminderde gebruik van bestrijdingsmiddelen dragen allemaal bij aan de kostenbesparingen op de lange termijn. Dit maakt kunstgras een slimme investering voor zowel particuliere tuinen als commerciële toepassingen.

Benieuwd naar de kosten voor jouw toekomstig project? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Renovatie van kunstgrasvelden: wanneer en waarom?

Als specialist in het aanleggen van sport- en speelvelden begrijpen wij het cruciale belang van het behouden van sportfaciliteiten in optimale conditie. Hoewel kunstgrasvelden bekend staan om hun duurzaamheid, kunnen ze na jaren van intensief gebruik tekenen van slijtage vertonen. Deze slijtage kan de speelkwaliteit en veiligheid negatief beïnvloeden, wat het speelplezier en de prestaties van sporters vermindert. Daarom is renovatie soms noodzakelijk om het veld in topconditie te houden.

Renovatie kan verschillende aspecten omvatten, zoals het vervangen van versleten grasvezels, het herstellen van de onderlaag en het verbeteren van de drainage. Versleten grasvezels kunnen zorgen voor een ongelijk speeloppervlak en verhoogd risico op blessures, terwijl een beschadigde onderlaag kan leiden tot verzakkingen en drainageproblemen. Door deze problemen tijdig aan te pakken, kun je de speelkwaliteit en veiligheid aanzienlijk verbeteren.

Bij Sports & Playgrass bieden we op maat gemaakte renovatieoplossingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften. Of het nu gaat om een kleine herstelling of een volledige renovatie, ons ervaren team zorgt ervoor dat je kunstgrasveld weer in optimale staat wordt gebracht. Regelmatige renovatie verlengt de levensduur van je kunstgrasveld, zorgt voor een consistente speelervaring en helpt je investering te beschermen. Lees hier meer informatie omtrent renovatie en ontdek hoe wij je kunnen helpen je sportfaciliteiten in topconditie te houden.

Conclusie: Waarom kiezen voor kunstgras in de tuin van Sports & Playgrass?

Het kiezen van kunstgras voor je tuin is een slimme beslissing die gemak, kostenbesparing en esthetiek combineert. Bij Sports & Playgrass begrijpen we de waarde van kwaliteit en duurzaamheid, en we zijn toegewijd aan het leveren van de beste kunstgrasoplossingen op de markt. Of je nu op zoek bent naar een onderhoudsarme oplossing voor je tuin, water wilt besparen, een huisdier- en allergievriendelijke omgeving wilt creëren, of een weerbestendig gazon wilt dat er het hele jaar door prachtig uitziet, kunstgras biedt de perfecte oplossing.

Ons ervaren team staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, van de eerste offerteaanvraag en adviesgesprek tot de installatie en het onderhoud van je kunstgrasveld. Met onze op maat gemaakte oplossingen en diverse onderhoudspakketten zorgen we ervoor dat jouw kunstgras altijd in topconditie blijft. Investeer in kunstgras en geniet van een groene, onderhoudsvriendelijke oase die jarenlang meegaat.
Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze producten en diensten, en ontdek hoe kunstgras van Sports & Playgrass jouw tuin kan transformeren. Wij staan klaar om je te helpen je droomtuin te realiseren!

Advies op locatie

Ontdek de persoonlijke service van Sports & Playgrass! Ons team komt graag bij je langs voor een vrijblijvend advies, ongeacht de omvang van je aanvraag. Door ter plaatse te zijn, kunnen we de situatie nauwkeurig in kaart brengen en op maat advies geven. Geen uitdaging is te groot voor ons team – bij Sports & Playgrass gaan we graag de uitdaging aan om zelfs het onmogelijke mogelijk te maken. Laat ons jouw wensen realiseren!

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

juni 27, 2024

Waarom kiezen voor kunstgras in de tuin?

Ben je het zat om elke week je gazon te maaien en te onderhouden? Wil je een tuin die er het hele jaar door prachtig uitziet zonder gedoe? Kunstgras in de tuin is de oplossing! Hier zijn vijf redenen waarom je voor kunstgras in je tuin zou moeten kiezen: Benieuwd hoe kunstgras jouw tuin kan […]

Lees meer
juni 25, 2024

Kunstgras: de slimme keuze voor sportvelden

Kunstgras sportvelden winnen aan populariteit. De combinatie van duurzaamheid, kostenbesparing en gebruiksgemak maakt kunstgras een aantrekkelijke keuze voor sportvelden. Of het nu gaat om gemeenschappelijke speelvelden, particuliere tuinen, of professionele sportfaciliteiten, kunstgras biedt tal van voordelen. In deze blogpost zullen we de belangrijkste voordelen van kunstgras sportvelden bespreken, evenals de stappen voor de aanleg en […]

Lees meer
juni 5, 2024

Stappenplan aanleggen van een kunstgras voetbalveld

De revolutie van kunstgras in voetbal Voetbal, geworteld in traditie en gedreven door passie, ondergaat een transformatie dankzij het aanleggen van kunstgras voetbalvelden. Sports & Playgrass speelt een sleutelrol in deze vernieuwing door geavanceerde kunstgrasoplossingen aan te bieden die het spel veranderen. Of het nu gaat om een gemeenschappelijke ruimte in een wijk, een privévoetbalveld […]

Lees meer

Werkwijze

Stap 1
Advies

1. Advies

Ontdek de expertise van ons team voor jouw perfecte kunstgras speelruimte of sportveld! Wij bieden persoonlijk advies op maat om de mogelijkheden van kunstgras optimaal te benutten. Laat ons ter plaatse komen voor een professionele kijk en laat je inspireren door onze creatieve inrichtingsideeën. Samen creëren we de ideale speel- of sportomgeving die aan al jouw wensen voldoet.

Stap 2
Kunstgras keuze

2. Kunstgras keuze

Ontvang nu gratis kunstgrassamples van onze diverse kunstgrasopties, speciaal geselecteerd voor jouw project! Met deze kunstgrassamples in handen, kun je een doordachte keuze maken en het perfecte kunstgras voor jouw project selecteren. Laat je inspireren en ontdek de kwaliteit van ons kunstgras.

Stap 3
Offerte

3. Offerte

Ontdek onze transparante aanpak! Nadat je jouw keuze hebt gemaakt, ontvang je van ons een op maat gemaakte offerte. Deze offerte wordt stap voor stap opgebouwd, zodat je precies kunt zien waar de verschillende kosten vandaan komen. Geen verrassingen, alleen duidelijkheid en transparantie. Kies voor zekerheid en laat ons jouw droomproject realiseren binnen jouw budget.

Stap 4
Plannen aanlegdatum

4. Plannen aanlegdatum

Zodra je akkoord gaat met de offerte, plannen we direct de definitieve aanlegdatum in. Ons team is zeer flexibel en werkt zelfs op zaterdag, waardoor we altijd snel een geschikte datum kunnen vinden.

Stap 5
Realisatie project

5. Realisatie project

Binnen enkele weken staat ons ervaren aanlegteam klaar om jouw project tot leven te brengen. Na voltooiing zullen zij samen met jou als opdrachtgever het project opleveren, zodat jij verzekerd bent van een perfect resultaat. Laat ons team van experts jouw droomproject realiseren en geniet binnenkort van een prachtige nieuwe ruimte!

Stap 6
Garantie & onderhoud

6. Garantie & onderhoud

Bij ons ontvang je een garantie van tien jaar op de kleurechtheid en het loslaten van de vezels. Het garantiecertificaat wordt bij oplevering direct aan jou overhandigd. Als je dat wenst, kunnen we ook een onderhoudscontract afspreken. Hiermee nemen we alle zorgen uit handen, zodat je zorgeloos kunt genieten van eindeloos speelplezier!

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Je cookievoorkeuren bij Sports & Playgrass

Beste bezoeker, bij Sports & Playgrass gebruiken we cookies om je de beste ervaring te bieden. Klik op 'Accepteren' als je alle cookies wilt accepteren of pas je voorkeuren aan onder je cookie-instellingen. Dank je wel voor je bezoek!.