Sports&Playgrass
Kunstgras voor scholen

Kunstgras voor scholen

Op scholen wordt intensief buiten gespeeld. Veel scholen hebben nog steeds natuurgras. Door het intensieve gebruik is het natuurgras snel in slechte staat. Iedereen kent het, een zandbak in plaats van grasveld bij of naast school. Natuurgras kost ook veel tijd en geld qua onderhoud. Kunstgras is hierdoor de ideale oplossing voor scholen. Ongeacht het weer is het kunstgras op school ook altijd bespeelpaar en het ziet er ook verzorgd uit. Dit laatste wekt vertrouwen bij de ouders. Als school kun je er ook nog voor kiezen om een multifunctioneel sportveld aan te leggen. Door de aanleg van verschillende belijningen is het kunstgrasveld geschikt voor verschillende sporten zoals voetbal, hockey en basketbal.

Wij creëren graag een veilige speelomgeving voor kinderen op het schoolplein. Bij ons ben je daarom aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar kunstgras voor op school. We zorgen voor een kunstgras mat op maat die geheel aan jouw wensen voldoet en die is voorzien ons advies. Wij hebben jarenlang ervaring en hierdoor kunnen wij de gewenste kwaliteit waarborgen. Wij werken door heel Nederland en België, in opdracht voor zowel particulieren als bedrijven. Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gekleurde speelplek, Zoetermeer  

Basisschool Da Vinci in Zoetermeer heeft met een sponsorloop geld ingezameld voor het op-pimpen van het schoolplein. Naar aanleiding hiervan hebben wij deze gekleurde kunstgras speelplek aangelegd. De school heeft gekozen voor verschillende kleuren kunstgras die in elkaar overlopen onder de speeltoestellen. Onder het kunstgras zijn valdempingsplaten neergelegd zodat dit een geschikte ondergrond vormt voor […]

Lees meer

Kunstgras zorginstelling Kerkdriel

Bij zorginstelling De Leyenstein in Kerkdriel hebben we deze gekleurde speelplek gemaakt van kunstgras. De speelplek bevindt zich in de gemeenschappelijke binnentuin en is vrij toegankelijk voor bewoners en bezoekers. Door het gebruik van meerdere kleuren geeft het de binnentuin het gehele jaar een gezellige en uitnodigde uitstraling.

Lees meer

Schoolplein, basisschool de Plevier in Hoogvliet

Sportieve basisschool de Plevier in Hoogvliet (Rotterdam) heeft een nieuw schoolgebouw en wij hebben het nieuwe schoolplein mogen aanleggen. Het schoolplein loopt rondom het gebouw en de school heeft gekozen voor allerlei verschillende speeltoestellen en speelplekken. Zo hebben we aan de ene kant van de school een glijbaan, klimrek en schommels mogen plaatsen waaronder kunstgras […]

Lees meer

Schoolplein, Roosendaal

Op het schoolplein van De Kameleon in Roosendaal hebben we verschillende sport- en speel gelegenheden mogen aanleggen. Onder de verschillende speeltoestellen en schommels is gekozen voor een kunstgras ondergrond. De combinatie van de natuurlijke materialen en verschillende kleuren kunstgras geeft het geheel een frisse en speelse uitstraling. Voor de veiligheid van de kinderen is er […]

Lees meer

Kunstgras sportveld, Anna Pauwlona

Bij een basisschool in Anna Pauwlona hebben we dit kunstgras multifunctioneel sportveld aangelegd. De school heeft gekozen voor een ruim kunstgras voetbalveld, inclusief kooi op het schoolplein. Het trapveld is voorzien van een omheining met een opening ingang. Door het plaatsen van twee basketbalnetten kan het veld ook gebruikt worden om te basketballen.

Lees meer

Sportveld schoolplein Barendrecht

Dit grote sportveld is aangelegd bij een school in Barendrecht. De school heeft gekozen voor een ruim kunstgras sportveld op het schoolplein. De omheining heeft een deur en is aan de bovenkant afgedekt door een zwart net dat er voor zorgt dat er geen ballen kunnen ontsnappen. 

Lees meer

Kunstgras speelheuvels speelplek Nuenen

Bij een openbare speelplek in Nuenen hebben wij verschillende kunstgras speelheuvels met hoogtes van 1-1,5 meter aangelegd. Door het intensief bespelen van speelheuvels worden deze vaak kaal doordat het gras verdwijnt en daarom is kunstgras ideaal. Het heeft weinig onderhoud nodig en de kinderen zullen altijd op een groene heuvel kunnen spelen.

Lees meer

Trap- en speelveld op basisschool De Tweeklank, Nieuwegein

Bij een basisschool in Nieuwegein is dit kunstgras trap- en speelveld aangelegd. De school heeft gekozen voor een ruim kunstgras voetbalveld, inclusief baskets. Het trapveld is voorzien van een omheining met een opening ingang en rondom het veld is goot aangelegd voor het afvoeren van regenwaterafvoer.

Lees meer

Kunstgras schoolplein

Wij realiseren veilige en duurzame speelomgevingen voor kinderen op schoolpleinen. Wij werken dagelijks aan kunstgras schoolpleinen. In verkoop, aanleg en onderhoud. Wij hebben al vele kunstgras valondergronden op schoolpleinen geïnstalleerd. Kunstgras is dan ook dé ideale ondergrond om op te spelen dankzij een hoge slijtvastheid.

Lees meer

Kunstgras babybox Schijndel

In Schijndel hebben wij een mooie babybox met kunstgras, paaltjes, bloemen en spiegels gemaakt.  Een veilig speelhoekje voor de allerkleinsten van deze BSO.

Lees meer

Speeltoestel schoolplein

Wij kunnen een schoolplein voorzien een een veilige valondergrond waardoor kinderen veilig kunnen spelen. Naast de veilige valondergrond monteren wij tegenwoordig ook zelf de speeltoestellen. Zo hadden we alles onder in een dak en word je geheel ontzorgd bij je project

Lees meer

Schoolplein Brussel

De leerlingen van deze school in Brussel gaan sinds kort met nog meer plezier de pauze in. Het schoolplein is naast de al bestaande belijningen, afgezette speelveldjes en zitjes door ons voorzien van stroken en vlakken kunstgras. In samenwerking met de school hebben we gewerkt aan het ontwerp en de inrichting van het groen. Het […]

Lees meer

Voordelen van kunstgras op scholen

Een groene schoolomgeving is voor veel ouders en kinderen erg belangrijk. Steeds meer scholen kiezen voor kunstgras in plaats van echt gras. Kunstgras heeft namelijk een sterke vezel en is daardoor een zeer geschikte ondergrond. Door te kiezen voor kunstgras voor op scholen kies je voor mooi groen gras, dat ontzettend stevig én slijtvast is. Kunstgras is goedkoper in onderhoud dan normaal gras. Kunstgras hoeft namelijk nooit gemaaid of gesproeid te worden. Bovendien wordt kunstgras nooit modderig of drassig. Kunstgras is dan ook dé ideale ondergrond om op te spelen, ook dankzij een hoge slijtvastheid. Op deze manier kunnen de leerlingen het hele jaar op de grasmat spelen. Wij adviseren wel om te kiezen voor kwaliteit. Op schoolpleinen wordt namelijk intensief gespeeld door de kinderen. Op deze manier heb je een stuk langer plezier van het kunstgras op het schoolplein.

Kunstgras valdemping op school

Met ons team van vakmensen geven wij je oude schoolplein een complete make-over. En dat binnen een paar dagen! Kinderen zijn gek op felle kleuren. Daarom is ons kunstgras voor scholen ook verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals geel, blauw of rood. We noemen dit ook wel gekleurd kunstgras. Ook is het mogelijk om verschillende vormen of belijning in het kunstgras te creëren of zelfs een eigen logo. Ook kunnen we er zoals eerder genoemd een multifunctioneel sportveld van maken door te spelen met de belijning op het veld waardoor het kunstgras op het schoolplein gebruikt kan worden voor verschillende sporten.

Veiligheid staat bij ons erg hoog in het vaandel. Daarom gebruiken wij voor kunstgras voor scholen het kwaliteitsproduct Safetygrass. Safetygrass zorgt voor een valdempende ondergrond. Het voelt relatief zacht aan wat een voordeel is bij contact met de huid. Door te kiezen voor het juiste type kunstgras in combinatie met valdemping, voldoe je aan de vereisten en voorkom je ernstige valpartijen en letsel bij de kinderen. Safetygrass noemen we ook wel valdemping kunstgras.

Klantervaringen

9
13-06-23 Aafje en Robert

Fijne opvolging en contact, doen wat ze hebben beloofd

8
13-10-22 Jos de Looijer

Makkelijk bereikbaar, goede ervaring en prima service

10
13-10-22 Dave Bakker

Een prettige communicatie en fijne samenwerking om een nieuwe opbouw te realiseren in de patio van het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

10
13-10-22 Ward Boekesteijn (Vitesse)

Top! Snelle service, goede kwaliteit

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.

Het belang van kunstgras voor scholen

Natuurgras op schoolpleinen is vaak een uitdaging vanwege intensief gebruik en hoge onderhoudseisen. Kunstgras daarentegen biedt een duurzame, altijd groene en onderhoudsvriendelijke oplossing, waardoor scholen kunnen besparen op onderhoudskosten en -tijd. Daarbij is het altijd bespeelbaar, ongeacht de weersomstandigheden, wat het ideaal maakt voor dagelijks gebruik. Bovendien, door de installatie van multifunctionele sportvelden, kunnen scholen hun ruimte efficiënter benutten, met aanpasbare velden voor een verscheidenheid aan sporten zoals voetbal, hockey en basketbal, wat bijdraagt aan de fysieke en sociale ontwikkeling van de leerlingen.

Op maat gemaakte kunstgrasoplossingen

Elke school heeft unieke behoeften en voorkeuren voor hun speelruimtes. Wij bieden op maat gemaakte kunstgras oplossingen die perfect aansluiten bij de specifieke wensen van elke school. Onze expertise in het leveren van kwalitatief hoogwaardig kunstgras zorgt ervoor dat we niet alleen voldoen aan esthetische voorkeuren, maar ook de veiligheid en speelbaarheid maximaliseren. Met ons ruime aanbod aan kunstgrasopties kunnen scholen kiezen voor kleurrijke, inspirerende en stimulerende speelruimtes die zowel functioneel als aantrekkelijk zijn, waardoor een positieve en actieve leeromgeving wordt gecreëerd.

Inspirerende voorbeeldprojecten

Gekleurde Speelplek, Zoetermeer (Basisschool Da Vinci)

Dit project toont aan hoe kunstgras kan worden gebruikt om een speelse en kleurrijke omgeving te creëren die kinderen uitnodigt tot creatief spel. De naadloze integratie van diverse kleuren onder de speeltoestellen zorgt voor een opwindende speelervaring.

Schoolplein, Basisschool de Plevier, Hoogvliet

Dit project illustreert de veelzijdigheid van kunstgras in het ondersteunen van diverse speeltoestellen en activiteiten. Het kunstgras biedt een veilige en duurzame ondergrond voor de diverse speelgebieden die het schoolplein rijk is.

Schoolplein, De Kameleon, Roosendaal

Hier hebben we een combinatie van sport- en speelgebieden gecreëerd, allemaal gelegen op een kunstgras ondergrond. Deze aanpak benadrukt hoe kunstgras een integraal onderdeel kan zijn van een dynamische en multifunctionele speelruimte.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Sports & Playgrass is dé specialist in het verkopen, aanleggen én onderhouden van kunstgras voor scholen. Jouw (droom)project wordt gerealiseerd door een vakkundig, ervaren aanlegteam en je wordt geheel van A tot Z ontzorgd. Wil je graag een kunstgrasveld voor school? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het is ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen. Door vakkundig en consequent onderhoud kan de levensduur van het kunstgras voor scholen aanzienlijk verlengd worden. Je kunt dit zelf doen maar we bieden ook verschillende onderhoudspakketten aan. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Ook interessant: kunstgras voor kinderdagverblijven, kunstgras voor schoolpleinen, kunstgras voor speeltuinen en kunstgras voor onder speeltoestellen.

Advies op locatie

Wij komen graag persoonlijk  langs zodat wij bij elke aanvraag, groot of klein, je ter plaatse een geheel vrijblijvend advies kunnen geven. Zo kunnen we de situatie perfect in kaart brengen. Hoe bijzonder of lastig de aanvraag ook lijkt, Sports & Playgrass gaat graag de uitdaging aan om het onmogelijke mogelijk te maken.

Mark Verhagen
Online
Mark Verhagen Adviseur buitendienst
Vraag een brochure aan

Vraag een brochure aan!

Vul onderstaande formulier in om gratis onze brochure aan te vragen

*verplichte velden
Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met onze Privacy Policy

Je cookievoorkeuren bij Sports & Playgrass

Beste bezoeker, bij Sports & Playgrass gebruiken we cookies om je de beste ervaring te bieden. Klik op 'Accepteren' als je alle cookies wilt accepteren of pas je voorkeuren aan onder je cookie-instellingen. Dank je wel voor je bezoek!.