Sports&Playgrass
Schoolplein

Schoolplein

Wij realiseren veilige en duurzame speelomgevingen voor kinderen op schoolpleinen. Wij werken dagelijks aan kunstgras schoolpleinen. In verkoop, aanleg en onderhoud. Wij hebben al vele kunstgras valondergronden op schoolpleinen geïnstalleerd. Kunstgras is dan ook dé ideale ondergrond om op te spelen dankzij een hoge slijtvastheid. Met ons team van vakmensen geven wij binnen enkele dagen je oude schoolplein een complete make-over. Het schoolplein wordt omgetoverd tot een gloednieuwe speelomgeving. Een frisse, groene uitstraling is verzekerd. Zo beleven de kinderen weer vele uurtjes speel- en sportplezier.

Kunstgras valondergrond
Het realiseren van een veilig schoolplein vinden wij erg belangrijk. Om dit te realiseren werken wij met Saltex PowerPlayground shockpads. Afhankelijk van de hoogte van het speeltoestel wordt de juiste dikte shockpad gebruikt. Lees hier meer info over deze shockpads.

Kunstgras groen schoolplein
Een trend van de laatste jaren is een groen schoolplein met een natuurlijke uitstraling. Bij deze inrichting wordt natuurlijk gras toegepast. Echter ‘overleefd’ dit gras het niet op het schoolplein. Dit komt door het intensieve gebruikt van de spelende kinderen. Een goed alternatief voor dit probleem is kunstgras. Kaal gespeelde speelheuvels, speelbuizen en slijtplekken worden met de toepassing van kunstgras verleden tijd. Met kunstgras heb je veel minder onderhoud, want het gras hoeft niet meer gemaaid of gesproeid te worden. Het schoolplein zal het gehele jaar door een groene uitstraling hebben.

Kunstgras babybox Schijndel

In Schijndel hebben wij een mooie babybox met kunstgras, paaltjes, bloemen en spiegels gemaakt.  Een veilig speelhoekje voor de allerkleinsten van deze BSO.

Lees meer

Schoolplein Brussel

De leerlingen van deze school in Brussel gaan sinds kort met nog meer plezier de pauze in. Het schoolplein is naast de al bestaande belijningen, afgezette speelveldjes en zitjes door ons voorzien van stroken en vlakken kunstgras. In samenwerking met de school hebben we gewerkt aan het ontwerp en de inrichting van het groen. Het […]

Lees meer

Schoolplein Brussel

Onder al deze nieuwe speeltoestellen hebben wij kunstgras met valdemping mogen plaatsen.

Lees meer

Trapveldje basisschool Schiedam

In Schiedam hebben wij een trapveldje bij een basisschool aangelegd. Op deze basisschool in Schiedam wordt er in de pauzes graag een balletje getrapt. Om de veiligheid van de andere kinderen te bewaken besloot de school om een trapveldje aan te laten leggen. Zoals je ziet mochten wij het kunstgras met belijning verzorgen. Nu kunnen […]

Lees meer

Schoolplein Alphen aan den Rijn

Twee plekken kunstgras op dit schoolplein in Alphen a/d Rijn. We bekleedden wederom een speelbuis met kunstgras. Zonder plooien of zichtbare naden. Voor vakwerk moet u dus zijn bij Sports & Playgrass!

Lees meer

Schoolplein Alphen aan den Rijn

Nieuwe speeltoestellen vragen om een nieuwe ondergrond! Op dit schoolplein in Alphen aan den Rijn plaatsten wij het kunstgras inclusief valdemping waardoor kinderen weer veilig kunnen spelen.

Lees meer

Speelheuvel schoolplein Zevenhuizen

Dit schoolplein in Zevenhuizen is een mooie speelheuvel rijker. Een mooie, relatief goedkope speeloplossing. Lekker klimmen, klauteren en kruipen. De kinderen vinden het geweldig! Wij danken eXterum speelconcepten voor de mooie opdracht.

Lees meer

Speelheuvel Den Haag

Sports & Playgrass heeft een speelheuvel in Den Haag aangelegd. Wat ooit een grasheuvel was op het schoolplein van dit kinderdagverblijf in Den Haag, was de laatste tijd niet veel anders dan een zandheuvel. Met slecht weer zelfs een grote modderpoel. Opnieuw inzaaien bracht niet het gewenste effect, waardoor kunstgras in beeld kwam. Wij gebruikten […]

Lees meer

Dubbelster Amersfoort kunstgras schoolplein

Onze opdrachtgever eXterum speelconcepten kwam met een uitdagende vraag. Voor een ‘internationale basisschool’ kwamen zij met het creatieve idee om dit als thema door te vertalen op het schoolplein. Speeltoestellen in de vorm van een ster, de Tower Bridge en zelfs de Eiffeltoren. De valdempende ondergrond van kunstgras in de vorm van een aardbol en […]

Lees meer

BSO Oss speelkunstgras schoolplein

Op het schoolplein van BSO de Schakel in Oss hebben wij speelkunstgras aangelegd. Het hinkel pad op de tegels was verouderd en is door ons verwijderd. Vervolgens is er met Playgrass Multi-colour een nieuwe, kleurrijke speelruimte gecreëerd. Ook ons logo kwam erg mooi naar voren tussen de gekleurde stippen!

Lees meer

Basisschool Harderwijk kunstgras speelhoek

Een klein speelveldje van kunstgras. Geen modderpoel meer op het schoolplein, maar een groen en valveilig speelhoekje. Weer een tevreden klant in Harderwijk!

Lees meer

Kunstgras speelomgeving basisschool Eindhoven

Op het schoolplein van deze basisschool in Eindhoven werd een veilige, kleurrijke speelomgeving gecreeërd. Valdempingsmatten onder de speeltoestellen zorgen voor veiligheid, de verschillende kleuren kunstgras voor een speels karakter en de afwerking rondom bomen voor een natuurlijke uitstraling.

Lees meer

Kunstgras speelveld basisschool Den Bosch

Voor opdrachtgever T&G Terrein en Groenvoorziening uit Schijndel werd op deze brede school in ‘s-Hertogenbosch het schoolplein voorzien van een kunstgras speelveld.

Lees meer

Schoolplein Assendelft

In Assendelft hebben wij op een schoolplein de kunstgras ondergrond voor verschillende speeltoestellen verzorgd. Voor de ondergrond is gebruik gemaakt van verschillende diktes shockpads. Hierdoor worden er verschillenden valhoogtes gecreëerd.

Lees meer

Kinderdagverblijf Rotterdam

In Rotterdam hebben wij op een kinderdagverblijf het kunstgras verzorgd voor twee speeltoestellen. De kunstgras ondergrond is voorzien van safetygras. Dit zorgt ervoor dat de kinderen beschermt worden tegen eventuele vallen die door de kinderen van de speeltoestellen gemaakt worden.

Lees meer

Schoolplein Ermelo

In Ermelo hebben wij bij de Beatrixschool de kunstgras ondergrond gemaakt voor de speelplaatsen op dit schoolplein. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van verschillende diktes safetyplaten. Hierdoor worden er bij de speeltoetoestellen verschillende valhoogtes gecreëerd. Voor het kunsgras zijn er verschillende kleuren gebruikt. Hierdoor onstaan er figuren in het kunstgras. Als laatste is er speelheuvel gemaakt […]

Lees meer

Schoolplein Nijkerk

In Nijkerk hebben wij op een schoolplein de ondergrond verzorgd voor een speelplaats. Dit hebben wij gedaan door een valveilige ondergrond te creëren door onder het kunstgras safetyplaten te installeren. Hierdoor worden de spellende kinderen beschermd tegen een eventuele val vanaf het speeltoestel.

Lees meer

KDV Middelbeers

In opdracht van VrienDD hebben wij bij KDV Pimpeloentje in Middelbeers een nieuwe kunstgras speelplek gemaakt. De oude ondergrond met rubber tegels is verwijderd en afgevoerd en daarvoor in de plaats hebben wij groen en blauw kunstgras aangebracht inclusief de safetyplaten. Bij deze speelplek hebben wij ook de speeltoestellen geïnstalleerd. De kinderen kunnen langs de […]

Lees meer

KDV Berghem

Bij kinderdagverblijf de Piekenhoef in Berghem hebben wij op het schoolplein het kunstgras onder de huidige toestellen vervangen. Tevens zijn er nieuwe Shockpads aangebracht zodat de kinderen opnieuw weer veilig en met veel plezier kunnen buitenspelen.

Lees meer

Schoolplein Amersfoort

Dit schoolplein in Amersfoort betrof weer een mooie samenwerking met eXterum speelconcepten. Zij leverden en installeerden de toestellen. Wij verzorgden voor hen de kunstgras valondergronden. Vier elementen verdeeld over het schoolplein. Zelfs schuine hellingen en heuvels pakten we in in het groen. Jarenlang speelplezier gegarandeerd!

Lees meer

Kunstgras valondergrond Papendrecht

Dit kunstgras is aangelegd als veilige ondergrond voor een Robinia houten speeltoestel met een glijbaan!

Lees meer

Schoolplein met valdempend kunstgras

Veilig spelen is op ieder schoolplein de belangrijkste zorg. Het leggen van kunstgras onder de speeltoestellen is een van de maatregelen die je als school kunt treffen. Op dit schoolplein legden we daarom een stuk kunstgras mét valdemping. De kinderen van deze school kunnen nu veilig duikelen en klimmen!

Lees meer

Schoolplein Oijen

Ons werd gevraagd om mee te denken met de inrichting van dit schoolplein in Oijen. Er lagen namelijk eerst rubberen tegels onder de speeltoestellen. Wij hebben er kunstgras onder mogen leggen. Op deze manier kunnen de kinderen veilig spelen én ziet het schoolplein er, net als de speeltoestellen, ook lekker fris uit!

Lees meer

Speelheuvel Groesbeek

Het schoolplein van deze basisschool in Groesbeek werd op verschillende plaatsen voorzien van kunstgras. O,a, met valdemping onder speeltoestellen en als bekleding van een tweetal speelheuvels.

Lees meer

Schoolplein Amstelveen

Hoe kun je de ruimte op een schoolplein optimaal benutten? Daar hebben we bij Sports & Playgrass een oplossing voor. Door het plaatsen van kunstgras in de plantenbakken. Hierdoor hebben de kinderen van deze school in Amstelveen extra speelruimte waar ze lekker van kunnen genieten!

Lees meer

Schoolplein Eindhoven Koppen Bouwgroep

Voor Koppen Bouwgroep hebben wij op een schoolplein in Eindhoven een kleurrijke, veilige speelomgeving gerealiseerd. Onder de speeltoesten werd een combinatie van valdemping en gekleurd kunstgras aangelegd. Veilig spelen voor de kids en ook nog eens leuk om te zien.

Lees meer

Schoolplein Dommelen

Voor een hoveniersbedrijf uit regio Dommelen realiseerden wij een valveilige speelomgeving op het schoolplein. Onder de speeltoestellen werd valdemping en Playgrass geïnstalleerd. Niet alleen veilig voor de kids, maar ook nog eens altijd bespeelbaar.

Lees meer

Schoolplein Utrecht

Van het oude gras op het schoolplein van de Gertrudisschool in Utrecht was niet veel meer over. Kinderen laten spelen op het zand en in de modder was uiteraard geen optie. Daarom kozen zij ervoor om een kunstgras speelveldje te laten aanleggen door Sports & Playgrass. Nu is het weer jarenlang mooi groen en kunnen […]

Lees meer

Schoolplein Eindhoven

Een blauwe loper als verbinding tussen het groene speelkunstgras. Dit schoolplein heeft vanaf heden een kleurrijke uitstraling dankzij onze gekleurde Playgrass!

Lees meer

Speelplaats Landsmeer

Dit kinderdagverblijf in Landsmeer is een kleurige speelgelegenheid rijker! Op het speelplein legden wij maar liefst 3 vlakken kunstgras met ieder hun eigen doel. Voor de allerkleinsten is er een knuffelhoek met gekleurde bloemen op de ondergrond en een houten omheining. Voor de grotere kinderen hebben we onder een speeltoestel met glijbaan een groot stuk […]

Lees meer

Peuterschoolplein Amsterdam

Kinderen klimmen en klauteren maar wat graag. Zo ook op dit peuterschoolplein in Amsterdam waar nieuwe speeltoestellen geplaatst werden. Om de veiligheid van de peuters te kunnen waarborgen, heeft Sports & Playgrass kunstgras de ondergrond voorzien van kunstgras.

Lees meer

Schoolplein OBS De Magneet Amersfoort

Op het schoolplein van OBS De Magneet in Amersfoort kunnen alle kinderen heerlijk spelen. Wij hebben hier een kleurrijke kunstgrasmat mogen leggen. Dankzij de valdemping die we hebben aangebracht is het speeltoestel een veilige omgeving voor de kinderen.

Lees meer

Schoolplein Oegstgeest

Op dit schoolplein in Oegstgeest kan heerlijk geklommen en geklauterd worden. Wij legden onder twee speeltoestellen kunstgras met valdemping. Hierdoor kunnen de leraren van deze school de kinderen met een gerust hart buiten laten spelen. Wij hopen dat ze er nog jaren plezier van zullen hebben!

Lees meer

Speelheuvel Wijnegem

Voor deze basisschool in het Belgische Wijnegem mochten wij deze speelheuvel in combinatie met knuffelkunstgras aanleggen.

Lees meer

Kunstgras schoolplein

Deze school wilde het schoolplein graag wat groener maken, zodat het er levendig uit zou zien. In samenwerking met de andere betrokken partijen hebben wij het schoolplein mee ontworpen. Er liggen nu twee groene stroken kunstgras op het schoolplein. Hierdoor krijgt het schoolplein een frisse uitstraling én kan er door de kinderen op gespeeld worden […]

Lees meer

Schoolplein Amersfoort

In opdracht van Exterum Speelconcepten. Één heuvel, en één blauwe zee compleet met vissen, leliebladen en een mini strandje.

Lees meer

Schoolplein Zevenhuizen

Die plekjes kunstgras geplaatst op een schoolplein in Zevenhuizen. In opdracht van Exterum.

Lees meer

Speelheuvel Amersfoort

In Amersfoort in opdracht van Exterum een speelheuvel van kunstgras gemaakt met een valveilige ondergrond. Daarnaast is er een stukje straatwerk gemaakt langs de speelheuvel.

Lees meer

Schoolplein in Ternat, België

Dit schoolplein in Ternat te België is voorzien van ruim 400 meter kunstgras in een mooi heuvelachtig landschap. Speciaal voor de kinderen om op te spelen.

Lees meer

Valdemping Basisschool Utrecht

Onder een speeltoestel op het schoolplein van deze Utrechtse basisschool werd kunstgras geplaatst in combinatie met valdemping. Deze matten van gerecycled rubber zorgen ervoor dat een onverhoopte val wordt opgevangen en de veiligheid wordt gegarandeerd.

Lees meer

Speelondergrond Mechelen

Voor kinderopvang ’t Sterrenkind in Mechelen realiseerden wij een valveilige ondergrond onder hun nieuwe speeltoestel. De kinderen hebben nu volop de ruimte om zich vrij buiten te bewegen.

Lees meer

Speelkunstgras in Anna Paulowna

In Anna Paulowna staan deze leuke schommels er voortaan netjes bij. Wij kregen de opdracht om kunstgras onder de speeltoestellen te leggen. Op deze manier kunnen kinderen veilig spelen én heeft het gazon er ook niet meer onder te lijden. Kunstgras gaat namelijk lekker lang mee en is slijtvast. Er werd meteen dankbaar gebruik van […]

Lees meer

Kleurrijke kunstgras speelomgeving
Voor kunstgras schoolpleinen gebruiken wij Playgrass. Dit is een type kunstgras wat zeer geschikt is voor intensief gebruik, door de hoge slijtvastheid. Het voelt relatief zacht aan wat een voordeel is bij contact met de huid. Wij bezanden het kunstgras met extra kwartszand zodat het goed op de plek blijft liggen en de vezels mooi rechtop blijven staan. Playgrass is leverbaar in 12 verschillende kleuren. Wij leveren ook speelse elementen, figuren, cijfers etc. die wij op maat in het kunstgras insnijden.

Kunstgras pannaveld
Een populaire activiteit op een schoolplein blijft voetballen. Dit neemt echter ruimte in beslag op het drukke schoolplein. Een mooie oplossing hiervoor is de aanleg van een kunstgras pannaveld. Op dit type veld kan tegen elkaar worden gespeeld tijdens een 1-tegen-1 partijtje of in kleinere teams. Voetballen op een pannaveld of pannakooi is intensief en zorgt voor meer lichamelijk contact, waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit. Daarom adviseren wij een kunstgras pannaveld. Op verzoek kunnen wij onder het kunstgras valdemping aanbrengen voor een veilige landing bij een eventuele val. Naast de aanleg van het kunstgras leveren wij ook de benodigde toebehoren zoals goals en omheining. Bij interesse kun je het beste contact met ons opnemen voor de vele mogelijkheden. Wij maken kunstgras pannavelden geheel op maat op basis van je wensen.

Kosten aanleg kunstgras schoolplein
Heb je plannen voor de aanleg van een nieuw schoolplein of renovatie? De kosten van een kunstgras schoolplein zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de afmetingen, dikte valdemping en je eigen wensen etc.

Vraag een vrijblijvende offerte op. Zodra wij het formulier binnen krijgen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Hierna gaan wij voor je aan de slag met het maken van een passende offerte. Wij voorzien je graag van het juiste advies en denken graag met je mee.

Altijd de scherpste prijs, all in
Hoge kwaliteit kunstgras van Europese fabrikant
Enkel gecertificeerde en veilige producten
Aanleg door professionele vakmensen

Klantervaringen

8
23-06-22 Mattijs, Amstelveen

Een fantastisch veld waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Erg fijn en vakkundig aangelegd ook nog eens.

9
25-05-22 Neil, Santpoort zuid

Ze hebben heel veel werk verricht in een heel korte tijd met een fantastisch resultaat!

8
19-03-22 Rob, Eersel

De werkzaamheden worden volgens afspraak uitgevoerd, zeer netjes en indien nodig wordt er oplossingsgericht meegedacht.

10
08-03-22 Ron, Nieuwendijk

Fijn bedrijf om mee samen te werken. Ik beveel Sports & Playgrass aan!

10
08-03-22 Wannes, Assebroek

Al jaren werken we samen met Sports & Playgrass voor de aanleg van onze padelvelden en landscaping! Topteams en topwerk!

9
07-03-22 Joeri, Lijnden

Enthousiasme in overvloed en altijd mee denken in de beste oplossingen. Een goede partner die helder communiceert met korte lijnen in de organisatie.

10
18-12-21 Marcel, Baarle-Nassau

Een bedrijf waar je van op aan kunt. Super enthousiast personeel en qua prijs/kwaliteit verhouding erg interessant om zaken mee te doen. Nogmaals dank mannen!

10
15-12-21 Tineke, Leeuwarden

Eindresultaat van de gerealiseerde projecten zijn heel mooi geworden. Harde werkers en oplossingsgericht.

10
14-12-21 Golfplaza BV, Eindhoven

Prettig bedrijf om zaken mee te doen van offerte tot eindproduct. Zeer tevreden met het eindresultaat in al onze winkels!

10
14-12-21 Anita Sanders, Vijfhuizen

Super contact en levering van een prachtige basketbal-court. goede navolging van afspraken, offerte, inmeten en levering. Aanrader!

10
14-12-21 Kelly, Noord Holland

Wij hebben ze ervaren als meedenkend en flexibel. Tevens lossen ze oneffenheden snel op. Wij zijn erg tevreden.