Skip to main content

Renovatie kunstgras sportveld in Megen

Eind vorig jaar hebben wij in opdracht van de gemeente Oss, een kunstgras sportveld in Megen aangelegd. Het veld heeft een oppervlakte van meer dan 1000 m2. Het sportveld is een groot succes. De jeugd uit het dorp nam het veld direct na oplevering intensief in gebruik.

Wij spraken met Carlo Broeders over het verhaal achter het succes van het nieuwe trapveld en zijn ervaringen met Sports & Playgrass als uitvoerende partij. Lees hieronder het gehele interview.

Interview met Carlo Broeders over kunstgras sportveld

Secretaris van de dorpsraad MHM (Megen, Haren en Macharen) Carlo Broeders, over het succesvolle nieuwe kunstgras trapveld van Megen:

‘’ Jullie van Sports & Playgrass waren nog niet weg of de kinderen maakte al flink gebruik van het nieuwe trapveld’’

 Modderplekken, de nodige molshopen en de algehele slechte staat van de natuurlijke grasmat zorgden ervoor dat het ooit zo populaire trapveld in Megen langzaam was veranderd in een hangplek. Nu heeft Megen, als kleine dorpskern met veel sociale controle, gelukkig niet al te veel last van hangjeugd maar dit kon natuurlijk niet de bedoeling zijn. Het nieuwe kunstgras trapveld is inmiddels weer zeer in trek bij de jeugd en ook de Dorpsraad MHM kan dit soort initiatieven alleen maar toejuichen. Zij streven namelijk al langer naar een beeld waarin de jeugd meer naar buiten gaat in plaats van hele dagen spelen met de PlayStation of de iPad. Het trapveld heeft een ware metamorfose ondergaan door het aanbrengen van nieuw kunstgras met belijning. Het eindresultaat mag er zijn!

Het nieuwe kunstgras trapveld in Megen kan men zeker als een succes bestempelen. Eén van de betrokkenen bij de aanleg van het trapveld was Carlo Broeders. Aan hem is gevraagd naar het verhaal achter het succes van het nieuwe trapveld en zijn ervaring met Sports & Playgrass als uitvoerende partij. Vorig jaar was Carlo Broeders als lid van de Dorpsraad MHM, nauw betrokken bij de plannen voor een nieuw kunstgras trapveld. Door een goed contact binnen zijn netwerk, de gebiedsbeheerder van de gemeente Oss, kon het veld binnen een korte tijd een heuse metamorfose ondergaan. Van modderig veld vol molshopen naar een strak trapveld met een mooie nieuwe kunstgrasmat. De jeugd maakt inmiddels weer volop gebruik van het trapveld.

De sport- en speelgelegenheden van Megen

Wanneer men kijkt naar de hoeveelheid inwoners van het dorp Megen bestaat het overgrote deel uit huishoudens met één of meerdere kinderen. 14% in de leeftijd van 0-14 jaar en 13% van 15 tot 24 jaar. Voor de kinderen zijn er in het dorp maar enkele speelgelegenheden te vinden. Een speelplek bij de Platanen en een grote speelplek bij de Graaf Allard. Hier bevindt zich een skatebaan met ruimte voor stuntsteps. ‘’De buurt van deze grote speelplek is wat aan het verpauperen en hier wonen ook niet zoveel kinderen, waardoor je ziet dat deze speelplek minder populair is bij de spelende jeugd.’’ geeft Carlo aan. Bij deze speelplek bevindt zich echter ook nog een trapveld van gras, maar deze wordt weinig gebruikt door de kinderen uit de buurt.

Sportende jeugd Megen

In Megen zijn voetbal en hockey de meest populaire sporten. Veel jeugd uit Megen is lid van de plaatselijke voetbalvereniging R.K.S.V. Ulysses of van MHC Oss. Daar wordt het trapveld dan ook het meeste voor gebruikt. Carlo vertelt: ‘’Ze spelen graag een potje voetbal met zijn alle of dagen elkaar uit voor een hockeyduel. De jeugd van Megen gebruikt het trapveld nu weer veel en zijn er blij mee. Dan zijn wij als dorpsraad dat natuurlijk ook.’’

Een succesvol project

‘’Het kunstgras trapveld is zeker een succes, Sports & Playgrass was bij wijze van spreken nog niet vertrokken of het trapveld werd al flink gebruikt’’ aldus Carlo. Als uitvoerende partij van dit project horen wij dat natuurlijk graag. Maar als het aan Carlo ligt ontbreken in zijn ogen nog een aantal essentiële zaken, die vanuit de gemeente Oss nog geregeld moeten worden. Carlo geeft aan: ‘’Om van het nieuwe trapveld nog een groter succes te maken zou ik graag zien dat men verlichting langs het veld gaat plaatsen en er moet nog een prullenbak geplaatst worden.’’  Door verlichting te plaatsen langs het veld kan de jeugd van Megen ook in de donkere avonduren tijdens de winterdag, nog volop van het trapveld gebruik maken. Ook geeft hij aan dat in het voorjaar de strook rondom het veld met nieuw gras ingezaaid zal worden.

Sports & Playgrass als uitvoerende partij aanleg kunstgras sportveld

Via de gemeente Oss heeft Sports & Playgrass de opdracht gekregen voor de realisatie van het nieuwe kunstgras trapveld in Megen. Bij dit kunstgras trapveld zijn wij gestart met de grondwerkzaamheden, zoals het afgraven van de bestaande ondergrond. Vervolgens zijn de betonbanden geplaatst als kantopsluiting en hebben wij drainagebuizen aangebracht voor een goede afwatering van het veld bij hevige regenbuien. Vanuit deze basis zijn onze jongens doorgegaan met de verdere opbouw van het veld door het aanbrengen van witzand, fijne lava om tot slot het geheel te gaan profileren, verdichten en egaliseren. Als laatste is het kunstgras geïnstalleerd en is er belijning aangebracht op het veld. De belijning is er ingesneden en -gelijmd zodat deze permanent blijft zitten.

‘’Ik ben absoluut tevreden over de werkzaamheden van Sports & Playgrass’’ Is de reactie van Carlo wanneer hem gevraagd wordt over de tevredenheid van de aanleg van het kunstgras trapveld door Sports & Playgrass. De snelheid, kwaliteit en het nakomen van de afspraken zijn zaken waar hij goed over te spreken is. Tot slot geeft hij nog als laatste woorden aan: ‘’Ik heb geen verstand van kunstgras maar zoals ik het kan beoordelen zijn de werkzaamheden netjes uitgevoerd en ligt het trapveld er mooi bij en ik zal jullie dan ook zeker bij een ander project aanbevelen als uitvoerende partij.’’

Wij van Sports & Playgrass worden natuurlijk erg blij van het horen van deze lovende woorden over de werkzaamheden die door ons zijn uitgevoerd. Met veel plezier heeft men aan dit project gewerkt en als achteraf ook nog eens blijkt dat het kunstgras sportveld een succes bij de jeugd is, kijken ook wij met een tevreden en voldaan gevoel terug op dit project.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een kunstgras trapveld? Bekijk meer uitgevoerde kunstgras trapveld projecten.