Skip to main content

In Nederland en ook in België zien we toenemende trends in kunstgras sportveldjes. Steeds meer worden kunstgras privé sportveldjes in tuinen aangelegd. Ouders willen namelijk een veilige speelomgeving creëren voor hun kinderen en zijn bereid om daar in te investeren. Maar wat is er eigenlijk allemaal mogelijk en wat zijn precies de trends in kunstgras sportveldjes? In dit artikel zetten we de belangrijkste trends voor je op een rijtje.

Multifunctionele kunstgras sportveldjes

Ouders kozen in het verleden vaak voor het aanleggen van een kunstgras hockey- of voetbalveldje. Het veldje was in de basis alleen te gebruiken voor deze sport. De laatste tijd zien we steeds vaker dat men kiest voor een kunstgras multifunctioneel sportveldje. Een veldje waarbij we ook netpalen plaatsen die in hoogte verstelbaar zijn om bijvoorbeeld te kunnen volleyballen, tennissen of badmintonnen. Ook plaatsen we steeds meer basketbalpalen en slaan ouders steeds vaker een golfballetje. Dit doen ze op de putting green die wij aangelegd hebben.

Sportveldje met verlaagde bak

Door het kunstgras sportveldje te plaatsen in een verlaagde bak krijg je een chique uitstraling. Dit zorgt er namelijk voor dat de stootrand niet vanaf de buitenkant zichtbaar is. Het sportveldje valt hierdoor minder op en ligt meer in lijn met de rest van de tuin.

Gekleurde kunstgras sportveldjes

Bij professionele sportvelden zien we het al regelmatig terug. Denk bijvoorbeeld aan de blauwe hockeyvelden die er prachtig bij liggen. Ook voor sportveldjes in tuinen kiezen onze klanten steeds vaker voor gekleurd kunstgras. Blauwe of roze veldjes zijn absoluut geen uitzondering meer. Wil jij het sportveldje laten ‘knallen’ in de tuin? Dan is dit zeker het overwegen waard!

Multifunctioneel sportveldje thuis in de tuin Culemborg
Kunstgras hockeyveld in tuin voorbeeld met verhoogde stootrand